RE: Porodiljska naknada (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodično zakonodavstvo

Poruka

anđelo -> RE: Porodiljska naknada (5.3.2013 13:24:40)

ja tek sad stigla kući ,a poštarko mi dolazio.Jel ostave oni neku potvrdu uz pomoć koje ja mogu poslije podići novac ili? Meni nema nikakve ceduljice

ajnich -> RE: Porodiljska naknada (5.3.2013 13:28:41)

Na aneksu ga jos nema [sm=zmeden.gif]

adonermy -> RE: Porodiljska naknada (5.3.2013 13:29:23)

Mozes podici pare u posti,al tek kad se postari vrate sa terena u postu,znaci oko 4-5 sati.

Pretty mamma -> RE: Porodiljska naknada (5.3.2013 13:40:21)

IZVORNA PORUKA: all4eternity

IZVORNA PORUKA: mamin_djecak

evo bio postar, C.Vila 497 KM [sm=bravo.gif]

Ja sam na CVili, jos uvijek ga nema. Valjda dok podijeli redom svima, dugo treba :) 497? uuuuu zakazacu kod frizera odmah [sm=smiley36.gif]

Je li možda bio oko Vranicinih nebodera? Ja sam bila vani, lijep dan,nije mi se čekao poštar. Ne vidim nikakvu ceduljicu da je svraćao.

Radost mamina -> RE: Porodiljska naknada (5.3.2013 14:13:18)

Bio postarko prije pola sata [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] N.G. Svrakino [sm=smiley36.gif]

ajnich -> RE: Porodiljska naknada (5.3.2013 14:28:54)

Kod mene ga jos nema a i ja sam u blizini Svrakina [sm=smiley13.gif]

stella -> RE: Porodiljska naknada (5.3.2013 14:48:25)

IZVORNA PORUKA: dady

upravo bio cika postar 485 centar [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] idemo ih kršiti,taman nas vrijeme sluzi [sm=smiley1.gif]

vjerujes li da moj postarko jos nije dosao,ne dao Bog da samo njega cekam ahhahahahaa umrla bih[sm=smiley36.gif]

Pretty mamma -> RE: Porodiljska naknada (5.3.2013 14:54:50)

Bio na Ć. Vili, Vranicini neboderi.
473 KM. Naša općina najmanje dobila?

Pretty mamma -> RE: Porodiljska naknada (5.3.2013 14:58:41)

Da Vas pitam,
kako to u istoj Općini budu različiti iznosi?
Evo mamin djecak reče da je dobila 497 KM, Ć. Vila, a ja 473, ista Općina?!
[sm=zmeden.gif]

veeseelaa -> RE: Porodiljska naknada (5.3.2013 15:12:29)

zar nije obračun porodiljne naknade isti za sve uposlene žene?
i šta im uopće znači prilikom podnošenja zahtjeva za ostvarivanje prava na porodiljsnu naknadu ona potražnja potvrde o visini LD-a u posjednih 6 mjeseci???

Pretty mamma -> RE: Porodiljska naknada (5.3.2013 15:17:04)

veeseelaa,
očigledno nije isti obračun.
Kaže meni teta u Općini da sam ja dobro dobila?! Mislim,a ovi koji su dobili 24 KM više u istoj općini?

veeseelaa -> RE: Porodiljska naknada (5.3.2013 15:21:17)

IZVORNA PORUKA: Pretty mamma

veeseelaa,
očigledno nije isti obračun.
Kaže meni teta u Općini da sam ja dobro dobila?! Mislim,a ovi koji su dobili 24 KM više u istoj općini?

pa šta kaže od čega ovisi? od prijašnjih ličnih dohodatak koje smo imale dok nismo bile na porodiljnom ili....?

Pretty mamma -> RE: Porodiljska naknada (5.3.2013 15:33:25)

Ništa,
kaže da je netko dobio možda zaostatke! Mislim kakve zaostatke kada se se isplaćuje mjesečno! I da je bio za 12. mj on bi se isplatio u januaru.
I na kraju, identičan iznos kao u N.Gradu?!

chuci -> RE: Porodiljska naknada (5.3.2013 15:37:05)

mislim da nadoknada zavisi od toga da li si zaposlena duže od 6 mjeseci ili kraće. čini mi se da zavisi i od toga da li si na određeno ili neodređeno. jedno je sigurno prva nadoknada koju dobiješ sa ostalim ženama redovna je uvijek manja. zašto ne znam nije mi se dalo peglati jer sam vidjela da je još žena tako dobilo. znači prva poslije one koju dobiješ za par mjeseci zakašnjenja kad tek predaš za nadoknadu.
pretty mama koja ti je ovo po redu?

Pretty mamma -> RE: Porodiljska naknada (5.3.2013 15:40:28)

chuci,

ovo mi je druga naknada. Rodila sam11.12. i dobila sam dio 12. mjeseca u prvom mjesecu.
Radim na neodređeno,duže od 6 mjeseci :(

chuci -> RE: Porodiljska naknada (5.3.2013 15:52:34)

to ti je to onda. još je jedna žena zvala i isto joj je neka priča bila kao to će vam se izravnati sa zadnjom nadoknadom bla bla fu ha. a ono svi dobili isti iznos na cijelom kantonu samo ja manje. i listala sam ovu temu i vidim mjesec ranije jedna isto to piše. kaže drugo primanje po redu i manja nadoknada. sljedeći mjesec čini mi se dvije žene su dobile isti iznos za 10tak KM manji od ostalih. i sve tako. mislim da i to umanjenje zavisi kolika je nadoknada, a pošto je ova velika tebi je onda i umanjenje 24 KM. baš kriza.
mene je iznerviralo i za prvu nadoknadu kad sam dobila za dio juna i za juli poprilično manji iznos od pojedinačnih nadoknada za ta dva mjeseca. a ja sam od 4.6. na porodiljskom, znači nisam dobila samo za prva tri dana juna. umanjenje je bilo 56 KM, a nadoknada za juni je bila 432, podijeli na 30 dana ispadne da je umanjenje trebalo biti oko 43 KM, ali ko zna kako oni to računaju. i još onda sljedeći mjesec nadoknada manja za 10tak KM u odnosu na ostale žene. i od tada dobijam isto kao i ostale.

mali_leptiric -> RE: Porodiljska naknada (5.3.2013 16:08:30)

Drage moje postar mi je ostavio tiket da dignem naknadu u posti jer me nije bilo kuci. To je valjda kod zeljeznicke..Do koliko radi posta?? Ja sam N.Saraajevo valjda je u posti kod zeljeznicke.

nenojka -> RE: Porodiljska naknada (5.3.2013 17:55:29)

ja sam na c.vili i dobila sam 497, ne znam po kojoj logici ista opstina i neko dobije manje ili vise

Jeca_Perec -> RE: Porodiljska naknada (5.3.2013 18:03:19)

ima li neko od vas da nije danas dobio? meni postar nije posjetio...

adonermy -> RE: Porodiljska naknada (5.3.2013 18:07:15)

Tek sad postar donio u Butmir pare...

ajnich -> RE: Porodiljska naknada (5.3.2013 19:45:54)

Ni meni postar nije dolazio-opcina Novi Grad a znam da se danas dijelilo, svasta.

hapymum -> RE: Porodiljska naknada (5.3.2013 20:09:07)

Bio postarko i na Mojmilu 497 kmcica

Silver -> RE: Porodiljska naknada (6.3.2013 8:10:18)

Cure, ja jucer nisam dobila nista, u N.S., trebala sam 13-tu! [sm=smiley13.gif] ako danas do podne ne stigne nista, moze li mi neka od vas napisati na koji broj da zovem u opstini N.S. da vidim jesu li me stavili na spisak!?

baaki -> RE: Porodiljska naknada (6.3.2013 8:16:48)

Informacija za žene koje dobiju manju naknadu od drugih.Razliku u naknadama isplate nakon isteka porodiljskog odsustva.Ja sam sad na porodiljskom sa trećim djetetom.Sa prvo dvoje djece nakon isteka porodiljskog dobila sam oko 25 KM razlike.Taj novac nije bio uz naknadu već je poštar donio naknadno.

between -> RE: Porodiljska naknada (6.3.2013 10:30:31)

Meni se porodiljsko zavrsilo 4 januara,i cekala 13-tu da dobijem.A ja dobila samo 97km. Nista mi nije jasno

Stranica: <<   < Prethodna stranica  226 227 [228] 229 230   Sljedeća stranica >   >>