Teddy Bear -> RE: Porodiljska naknada (3.4.2013 15:30:24)
|
IZVORNA PORUKA: all4eternity Ksily 460 KM je naknada zeni koja je u radnom odnosu jer ne prima platu! TO nije nagrada zato sto je zena rodila dijete niti je socijalna pomoc! Ja se niposto ne slazem da zena koja nigdje nije radila treba primati 460 KM. Jeste li se ikad zapitali zasto zene koje su na rubu egzistencije, ne rade niti im muz jedva nesto zaradi, radjaju po 5-6 djece??? Kad ne radja nema nikakva primanja, a kad rodi ima godinu dana mjesecno koliko toliko. Mislite da to sve potrosi na dijete? Prave jos vecu sirotinju i bijedu! Mozes misliti da dobije 500 KM mjesecno, stancala bi 10! Govorim iz iskustva jer znam nekoliko slucajeva da zene radjaju samo zbog "plate" i to mi je grozno! A sta s tom djecom kasnije, kako zive i sta jadnici jedu i kako idu u skolu to sam Bog zna [sm=zmeden.gif] Bas me interesuje jesi li ti majka... Ja sam majka dvije bebe komotno mogu tako reci, jednoj je 22 mj, a drugoj 3 mj, i evo jos uvijek cekam ovim j....ih 120 KM, koje mi opet nisu dovoljne da podmirim njihove mjesecne potrebe, po zanimanju sam dipl. ecc. i nezaposlena, i mislim da bi sve majke trebale da imaju ista primanja, i mislim da se ne radjaju djeca radi bijednih 120 KM... Ako Bog da kad ja dodjem do posla, planiram jos da radjam, ne zbog ovih 120 KM. Jao fuj, svakakvih nas ima. Bas sam se iznervirala.
|
|
|
|