aazra -> RE: Porodiljska naknada (5.4.2013 13:37:20)
|
IZVORNA PORUKA: Vinetu Razočaralo me to što se većina majki i nana SMS-om javljala tek da dobije kolica na poklon (barem dok sam ja gledala emisiju), a niko od njih nije iznio stav o temi ili bar riječi podrške! Sramota! Nemam se potrebu pravdati nekome, al' eto, ako se ko bude pitao, poslala sam 3 SMS-a, a ni u jednom nisam molila za kolica! Eh, da ovo sam i ja primijetila...nisam gledala otpočetka ali sam uhvatila onaj dio kad je jedna zena dobila studio i kaze "ja bi poklon paket" [sm=sad.gif] Hršum joj postavlja pitanja, kao hajde malo i o temi, ali ona jedva da je koju progovorila [sm=smiley29.gif] A poruke tek...jaoo..ma moram dvije izdvojiti, pa i ako je neka od vas nek se ne ljuti [sm=jezicek.gif] Jedna kaze ima cetvero djece, ceka blizance, hoce kolica...pa ono su kolica za jedno [sm=zmeden.gif] Onda druga, lezi u bolnici svakog casa treba da se porodi, hoce kolica... Pa jedna kaze ako dobije kolica odmah ce da pravi drugo, trece... Mozda bi trebalo dijeliti vise besplatnih kolica odmah bi se povecao natalitet, sudeci po onim porukama od sinoc, bila je prava pomama za istim...ma dobro, mozda je razlog i recesija pa ljudi nemaju ni za to...ali, ipak prije bih rekla da je ovakvo guranje da dobiješ nesto dzaba, kao da ti zivot o tome ovisi nas mentalitet...[sm=smiley13.gif]
|
|
|
|