Dr. Mehmedbašić (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem



Poruka


matrix -> Dr. Mehmedbašić (12.4.2008 13:32:10)

Interesuje me kakva iskustva imate sa Dr. Mehmedbasicem. Ja kod njega idem vec pola godine i juce sam radila 3. inseminaciju - sad ide najgori period - period cekanja. Imam prilicno pozitivno misljenje o njemu, jedino me nervira sva ona guzva i nemogucnost neke vece komunikacije - sve se odvija tako brzo kao na traci. To je doduse i razumljivo obzirom da je jedini doktor u Sarajevu koji u privatnoj ordinaciji radi potpomognute oplodnje. Podlijelite svoja iskustva




mirna -> RE: Dr. Mehmedbasic (12.4.2008 19:52:39)

Ja sam veoma zadovoljna načinom rada dr.Mehmedbašića.Doktor je veoma dobar čovjek i trudi se koliko može a sve je u Božijim rukama.Ja dolazim iz Zenice mjesečno po dva, tri puta i zamislite da mi doktor ne naplačuje folikulometriju još me uputi gdje mogu kupiti injekcije da bih jeftinije prošla.Takvog humanog doktora nisam srela u svom gradu.I poslije tri Inseminacije iako nisu bile uspješne svakako nastavljam dalje dok ne dođemo do cilja[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/duda.gif[/image]




liebevoll -> RE: Dr. Mehmedbasic (16.4.2008 17:20:54)

ja takode imam pozitivna iskustva sa dr mehmedbasicem, mada znam da su misljenja o njemu podijeljena. ljubazan je, pristupacan, kao i osoblje u ordinaciji. posebno bih istakla sestru danijelu koja je pojam ljubazne i pristupacne osobe.




Lenka -> RE: Dr. Mehmedbasic (16.4.2008 17:54:54)

Nisam imala problema sa trudnoćom ni sa zatrudnjivanjem ali je prof.Mehmedbašić moj ginekolog već nekih 10 godina a i ginekolog moje mame bukvalno cijeli zivot... i ako kao i svugdje na svijetu o svakome imate i pozitivna i negativna misljenja moje licno iskustvo sa doktorom je da je zaista veliki strucnjak i veliki covjek... ali strucnost stavljam na prvo mjesto... jer je jedan od rijetkih ljekara koji ne prorusta seminare po cijelom svijetu a koji se ticu njegove struke i usavrsavanja(hvala Bogu pa je i u mogucnosti)... a to znaci da sam sebe usavrsava na tom polju koliko je to moguce ... jer kad je 3D i 4D u BiH bio pojam on je taj aparat imao... da i ne govorim o drugim stvarima a narocito o tehnici jer u medicini na zalosta samo tehnika napreduje
Zelim Vam puno srece u daljnjem lijecenju i ako Bog da to ce uroditi plodom
veliki pozzz




sabas -> RE: Dr. Mehmedbasic (7.5.2008 21:11:21)

molim vas da me uputite koliko otprilike se cega na pregled kod dr mehmedbasica, ja i mm smo vec uradili neke osnovne pretrage ustanovljen je problem los spermiogram malo plivaca da li se rade mnogo pretraga ili na principu yelis insjemenaciju i odrede termin koliko otprilike kosta sa tabletama hvala unaprijed na odgovoru




liebevoll -> RE: Dr. Mehmedbasic (7.5.2008 21:58:31)

POzdrav, sabas, i dobrodosla! Ja sam bila kod dr. Mehmedbasica, i znam da je prilicno tesko dobiti odmah termin, jer su zaista pretrpani, ali sigurno neces ostati ni bez termina. Sto se tice cijena, pregleda sa color doplerom je 50km, ja sam radila HSG intervenciju, bili su mi zacepljeni jajnici, i kostala  je 250km. Spermogram je 50km, a ostale cijene ne znam. Dalje, tablete ti on prepise, ukoliko su potrebne, i kupujes ih u apoteci. Misljenja o doktoru su podijeljena, ali sam podatak da iza sebe ima 300 rodene, zdrave djece, od parova sa nekim  problemcicima, ipak dovoljno govori. Cijela njegova ekipa je jako ljubazna i prijatna. Sretno, i javi nam kada budes dobila termin termin![image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley20.gif[/image]




aldi -> RE: Dr. Mehmedbasic (8.5.2008 7:24:20)

Zna li iko neku informaciju o matrix. Nadam se da ce sve biti oki i da je inseminacija usješna.




dorotea -> RE: Dr. Mehmedbasic (8.5.2008 8:17:39)

drage moje,sljedece sedmice idem kod dr.Mehmedbasica na ispitivanje prohodnosti jajovoda-HSG, pa me zanima sto jos tocno taj pregled moze ustanoviti osim u kakvom su stanju jajovodi?




liebevoll -> RE: Dr. Mehmedbasic (8.5.2008 9:11:51)

Meni je ustanovio polozaj janika, kao desni mi bio skroz zalijepljen za maternicu, a jajovodi prilicno zacepljeni. U sustini, to je to, kaze, to je sve od prehlade, malo, pomalo, doslo do te situacije. Intervencija kratko traje, malo je neugodna. Poslije par dana malo krvaris i pijes antibiotik. Je li dugo trajalo da dobijes termin? Javi nam sta je bilo! Pozzz[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




budućamama -> RE: Dr. Mehmedbasic (8.5.2008 10:42:09)

može li se običnim uzv pregledom utvrditi začepljenje jajnika? Kako je tebi to Mehmedbašić dijagnostikovao?




liebevoll -> RE: Dr. Mehmedbasic (8.5.2008 10:52:02)

Moze, color doplerom me je prvi puta pregledao, to ustanovio, i odmah sutradan sam imala HSG intervenciju. Jesi li ti bila nekada kod njega?




liebevoll -> RE: Dr. Mehmedbasic (8.5.2008 10:53:11)

A za obicni uzv nisam bas sigurna, pregledavali su me par puta i niko mi to nije vidio.




budućamama -> RE: Dr. Mehmedbasic (8.5.2008 11:34:25)

Nisam nikad išla kod njega, a radili su mi preglede uzv drugi privatnici. Koliko sam vidjela slika je bila crno bijela na monitoru, a baš ti se puno ne razumijem u tu njihovu dijagnostičku opremu.
Interesovalo me to jer mislim da već dva mjeseca zaredom nemam ovulaciju, a znam da sam u cikllusu prije ova dva imala ovulaciju iz desnog jajnika na kojem mi je bila cista jer mi je to potvrdio dr. Divanović na pregledu.
Je li tebi baš ciljano rađen color doppler ili on to uvijek radi?
Izvini na masi pitanja, ali me baš interesuje. Hvala na odgovoru 




liebevoll -> RE: Dr. Mehmedbasic (8.5.2008 12:12:06)

Nisi dosadna, samo naprijed,  pitanj sve sto te zanima, jer smo sve u manje-vise istoj situaciji, i sve imamo jedan cilj.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/nosecka.gif[/image]
NIsam ni ja bas neki veliki strucnjak , ali koliko znam, dr. Mehmedbasicu je to standardna vrsta pregleda, valjda tako bolje ustanovi eventualni problem. Mene je detaljno pregledao, sve diktirao svojoj pomocnici, na kraju dobijes nalaz, i eventualne tablete. A s obzirom da mislis da nisi imala ovulaciju(mada sam negdje procitala da je normalno da zeni jednom godisnje izostane O), sigurno ce ti prepisati Klomifen, kao sto je i meni, mada sam ja imala ovulaciju, ali radi "bolje ponude". Kad ides Mehmedbasicu? Sretno! I ako imas jos nekih pitanja, pitaj slobodno! Pozzz




budućamama -> RE: Dr. Mehmedbasic (8.5.2008 12:55:02)

Nisam se naručila kod njega, zapravo ni sama nisam sigurn da li da idem ili ne. Vidim i čitam vaše postove na temi klomifen. Da li se klomifen propisuje nakon menstruacije za slijedeći ciklus i ako bi mi se on eventulno i propisao, da li je bolje otići prije ili poslije[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image], jer ja trebam dobiti 20.05. I ja znam da je normalno da bude 1-2 anovulatorna ciklusa tokom godine, ali me pobuniše ova dva zaredom. I da, koliko se plaća pregled bez papa testa?
Hvala ti puno na odgovorima. Pusa 




liebevoll -> RE: Dr. Mehmedbasic (8.5.2008 13:24:26)

Ovako, ja sam Klomifen pocela piti 5. dan [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image], po dvije tablete, ujutru i navece, 5 dana. Ima deset tableta u jednoj kutiji, kutija kosta oko 7 maraka, i moj ti je savjet da odes prije [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image], jer, kao sto ti rekoh, pije se 5. dan, znaci, ti bi eventualno pocela piti 25.5., do 30.5. Sad, posto ja ne zivim u BiH, pa ne mogu dolaziti na redovne pregede, da se vidi kad je O, doktor mi je rekao da kupim ovulacijske stapice, da pratim po njima kad mi je O. Bila je 15.dan ciklusa.
Ja bih ti preporucila da odes svakako kod Mehmedbasica, ako nista nek te pregleda, ipak je strucnjak. Pregled sam kosta 50km. Puno srece!!!




sabinas -> RE: Dr. Mehmedbasic (8.5.2008 13:32:37)

Buducamama!

Prvo da te pitam kada kalendarski treba da ti bude ovulacija,koliko ti traju ciklusi.najbolje ti je da odes u te dane kada ti kalendarski treba biti ovulacija i odmah ces znati da li dolazi do O ili ne,ili se folikuli ne dovoljno razvijaju i sl.U suprotnom ako odes kasnije, proce voz i neces moci dobiti odgovore na svoja pitanja.Ja sam ti npr.otisla doktoru 17 dc,a kalendarski O mi treba biti 18 DC,i odma je vidjela da mi O izostaje,odnosno da imam naznake,ali da nije dovoljna velicina folikula da bi se moglo govoriti o O.I rekla mi je onda da kada dobijem [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] pocnem piti klomifen (isto kao libevoll jednu ujutro jednu navecer).U mom slucaju ja sam pila od 3-7 DC,isla na UZV i ovulacija je se uspostavila.
I da ja klomifen nisam platila nista,dobila sam ga na zeleni recept i uz klomifen sam dobila dabroston da pijem od 9-23 DC (njega sam jedino platila 7,50 km)




dorotea -> RE: Dr. Mehmedbasic (8.5.2008 13:48:48)

cure moje evo opet sam se ukljucila. poruka za liebevoll: sto se tice termina kod dr. mehmedbasica odmah sam dobila termin. zvala sam jucer pa su mi rekli da nakon sto mi menstruacija prestane da tri dana koristim vaginalne tablete, i da onda dodjem, i u cetvrtak sljedeci mi je termin.  imam pitanje za vas sve? citam da ako je jajovod zacepljen da neke od vas piju tablete. nije mi jasno kako se od tableta stanje moze popraviti, jer ja kada sam pricala sa svojom doktoricom rekla mi je da se u tom slucaju ide na produvavanje jajovoda, ili zavisno od slucaja da se radi plasticna operacija jajovoda sto spada u mikrohirurgiju.




sabinas -> RE: Dr. Mehmedbasic (8.5.2008 13:55:19)

Tablete za zacepljene jajovode?[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]Ne znam nisam u toku,stvarno nisam cula da imaju tablete za to.
Znam samo da mnogi piju macinu travu za zacepljene jajovode ili preventivno da ne bi doslo do zacepljenja.




dorotea -> RE: Dr. Mehmedbasic (8.5.2008 14:06:10)

i meni nije bilo jasno kad sam to cula. to za tablete.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




dorotea -> RE: Dr. Mehmedbasic (8.5.2008 14:10:07)

za liebevoll. napisala si da su ti jajovodi bili prilicno zacepljeni. Zanima me kako si, i dali si uopce rijesila to stanje sa jajovodima?




liebevoll -> RE: Dr. Mehmedbasic (8.5.2008 14:19:42)

Ja takode nisam cula za tablete, a meni su radili HSG intervenciju, to je intervencija za otcepljenje jajovoda. I ja znam za macu, a tablete [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image].
Dorotea, sretno, i obavjestavaj nas!!!




budućamama -> RE: Dr. Mehmedbasic (8.5.2008 15:02:31)

IZVORNA PORUKA: liebevoll

Ovako, ja sam Klomifen pocela piti 5. dan [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] , po dvije tablete, ujutru i navece, 5 dana. Ima deset tableta u jednoj kutiji, kutija kosta oko 7 maraka, i moj ti je savjet da odes prije [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] , jer, kao sto ti rekoh, pije se 5. dan, znaci, ti bi eventualno pocela piti 25.5., do 30.5. Sad, posto ja ne zivim u BiH, pa ne mogu dolaziti na redovne pregede, da se vidi kad je O, doktor mi je rekao da kupim ovulacijske stapice, da pratim po njima kad mi je O. Bila je 15.dan ciklusa.
Ja bih ti preporucila da odes svakako kod Mehmedbasica, ako nista nek te pregleda, ipak je strucnjak. Pregled sam kosta 50km. Puno srece!!!


Hvala ti na odgovoru, stvarno su sve cure brze i ekspeditivne. Puno mi to znači. Razmišljala sam da odem možda slijedeći mjesec, a nije mu ni pregled nešto naročito skup, ustvari, cijena je ista kao i kod ostalih. Vrijedi sve za naše male [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/duda.gif[/image]. Želim nam svima puno sreće i uskoro [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image] na testu.  pusa




budućamama -> RE: Dr. Mehmedbasic (8.5.2008 15:07:23)

IZVORNA PORUKA: sabinas

Buducamama!

Prvo da te pitam kada kalendarski treba da ti bude ovulacija,koliko ti traju ciklusi.najbolje ti je da odes u te dane kada ti kalendarski treba biti ovulacija i odmah ces znati da li dolazi do O ili ne,ili se folikuli ne dovoljno razvijaju i sl.U suprotnom ako odes kasnije, proce voz i neces moci dobiti odgovore na svoja pitanja.Ja sam ti npr.otisla doktoru 17 dc,a kalendarski O mi treba biti 18 DC,i odma je vidjela da mi O izostaje,odnosno da imam naznake,ali da nije dovoljna velicina folikula da bi se moglo govoriti o O.I rekla mi je onda da kada dobijem [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]  pocnem piti klomifen (isto kao libevoll jednu ujutro jednu navecer).U mom slucaju ja sam pila od 3-7 DC,isla na UZV i ovulacija je se uspostavila.
I da ja klomifen nisam platila nista,dobila sam ga na zeleni recept i uz klomifen sam dobila dabroston da pijem od 9-23 DC (njega sam jedino platila 7,50 km)


Meni ciklusi traju 30 dana, pa kalendarskom metodom mi ovulacija nastupa negdje 16DC. Nisam nikad radila testove za O, a kod ginekologa sam bila 17DC i rekao mi je da je O bila i prošla (to je bilo prije 3 mjeseca). Jesi li i ti išla kod Mehmedbašića, ili negdje drugo? Kakva je procedura? I ne upitah ranije vas što trošite klomifen, koliko ste se dugo trudile bez klomifena?
I ja sam razmišljala da možda slijedeći ciklus odem kod ginekologa, ali eto korisno je znati da tempiram vrijeme približno O da bi se ustvrdilo da li je uopšte imam. Napominjem da od sad nisam imala problema sa hormonima, ali de ga znaj više...
Pusa za sve trudilice 




sabinas -> RE: Dr. Mehmedbašić (8.5.2008 15:48:35)

Iskreno da ti kazem,meni je ovo tek prvi mjesec truda.Do sada jesam par puta,ali to je nekada bilo sa zastitom nekada bez nje.Ja ne idem kod dr.Mehmedbasica,idem kod dr.Morankic.I otisla sam prvi put kada smo MMi ja odlucili se za [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/duda.gif[/image] ,htjela sam prvo provjeriti jeli sve u redu,najvise sam se bojali koje kakvih skrivenih bakterija...i na kraju sve je ispalo ok sem te O.Odma sam pocela trositi klomifen naredni ciklus,tako da je iza mene prvi mjesec pravog truda[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>