|      
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Spermiogram?
12.1.2010 18:45:52   
mala curica
Evo da se i ja prijavim na ovu temu...........
Kod nas je Oligospermija................user posted image

Nemoj se bojati pismenih.
Nemoj se bojati ni nepismenih...Čuvaj se polupismenih!"

(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 276
13.1.2010 13:23:04   
Vedica
Novi update situacije user posted image

Kontrolni spermiogram 11.01.2010., 6 mjeseci nakon operacije i sljedeci rezultati:

pH 9,0
volumen 2,5
boja blijedo zuta
viskoznost 4
broj spermija 15,0 x 10na6
broj u ejakulatu 37,5 x 10na6
progresivno pokretni 0%
slabo pokretni 16%
pokretni u mjestu 34%
nepokretni 50%
leukociti 1,2 x 10na6
U spermokulturi izolovana : koagulaza negativan staphylococcus

Po ovom gledajuci sa dijagnoze oligoasthenospermia smo dosli na gotovo asthenospermiu user posted image

Quien con fe sabe esperar, ve al fin la suerte llegar!

En cada amanecer hay un vivo poema de espernaza, y, al acostamos, pensemos que amanecera!

(odgovor članu mala curica)
Neposredna veza do poruke: 277
13.1.2010 13:34:16   
Banana
Jeeeeee! user posted image user posted image user posted image
Samo da kažem da je ova neg. koagulaza staf. pronađena i kod mm, sad se liječimo user posted image
Uspjećemo mi aBd!

(odgovor članu Vedica)
Neposredna veza do poruke: 278
13.1.2010 13:40:51   
Leva
Cestitam user posted image user posted image
Jos malo poradite na progresivno pokretnim i bice super user posted image

Naša se veličina ne sastoji u tome da nikad ne padnemo, nego u tome da se podignemo kad god padnemo.
http://sunasce.blogger.ba/
5 x IUI = 0

(odgovor članu Banana)
Neposredna veza do poruke: 279
13.1.2010 13:45:20   
Amelaa RR
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
SUperrrr...Ako Bog da da sto prije nam budesuser posted image ... Mi ako Bog da u martu ponovne pretrage na klinici.. jer prosle su dvije godine od kad smo bili na pretragama..terapiji.. Sad ponovno... MM spermiogram..uvijek bude problem  jer ...ma ko muski..njima sve teze pada.

7-ma godina sretni u braku....trudimo se za zatrudimo...jos uvijek nismo trudni al ako Bog da bit cemo...

BUBAMARA U BORBI ZA MANJE KG/19.04.2010/*start*
" Sabur ti je kad gutaš kiselo, gorko i ljuto, a da ti se na licu ništa, sem osmjeha ne vidi

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 280
13.1.2010 13:46:42   
Amelaa RR
IZVORNA PORUKA: Vedica

Novi update situacije user posted image

Kontrolni spermiogram 11.01.2010., 6 mjeseci nakon operacije i sljedeci rezultati:

pH 9,0
volumen 2,5
boja blijedo zuta
viskoznost 4
broj spermija 15,0 x 10na6
broj u ejakulatu 37,5 x 10na6
progresivno pokretni 0%
slabo pokretni 16%
pokretni u mjestu 34%
nepokretni 50%
leukociti 1,2 x 10na6
U spermokulturi izolovana : koagulaza negativan staphylococcus

Po ovom gledajuci sa dijagnoze oligoasthenospermia smo dosli na gotovo asthenospermiu user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Veliko bravooo za vass vedicee, gdje si, sta ima???

< Poruku je uredio Amelaa RR -- 13.1.2010 13:47:16 >

7-ma godina sretni u braku....trudimo se za zatrudimo...jos uvijek nismo trudni al ako Bog da bit cemo...

BUBAMARA U BORBI ZA MANJE KG/19.04.2010/*start*
" Sabur ti je kad gutaš kiselo, gorko i ljuto, a da ti se na licu ništa, sem osmjeha ne vidi

(odgovor članu Vedica)
Neposredna veza do poruke: 281
13.1.2010 13:53:05   
bebica1989
ja da vas nesto pitam,jel se sperma donosi od kuce ili se vadi tu na licu mjesta,i koliko treba cekati taj nalaz

„Kada se rob prema Gospodaru odnosi na četiri načina, pa kaže: Ako mi podariš – prihvatam, ako mi uskratiš – zadovoljan sam, ako me ostaviš – robujem Ti a kada me pozoveš – odazivam Ti se!“

(odgovor članu Amelaa RR)
Neposredna veza do poruke: 282
13.1.2010 14:17:15   
Vedica
Hvala cure user posted image
Vjerujte ovo poboljsanje je tako djelovalo adrenalinski na mene da se cijeli dan samo smijesim i zahvaljujem Bogu...i naravno nadam da ce eto mozda biti uskoro user posted image .
U nedjelju idemo kod urologa na kontrolu i vidjet cu s njim da li da uvedem i Bioastin ili Profertil ili da ostanemo da ovim standardnim vit C,E,scink, magnezij, kalcij i brusnica. Al' o tom kasnije sad sam user posted image

@bebica mora se na licu mjesta zbog toga sto vremenski se sperma mora tretirati vrlo brzo, mada mi sa tehnicarima u laboratoriji se dogovorili da donesemo od kuce (posto su kod njih uslovi blago receno losi) jer smo udaljeni od bolnice 5 minuta.

< Poruku je uredio Vedica -- 13.1.2010 14:18:39 >

Quien con fe sabe esperar, ve al fin la suerte llegar!

En cada amanecer hay un vivo poema de espernaza, y, al acostamos, pensemos que amanecera!

(odgovor članu bebica1989)
Neposredna veza do poruke: 283
13.1.2010 14:17:33   
ena0002
Vedice super za nalaz, ide na bolje user posted image user posted image user posted image
Amela sretno sa pretragama i da ovaj put bude rezultata user posted image user posted image user posted image
Bebice zavisi, moze donijeti od kuce a kod nas moze uraditi i gore na klinici.

Neposredna veza do poruke: 284
13.1.2010 14:20:52   
nella
Vedice bas mi je drago zbog nalaza tm user posted image user posted image user posted image
i sto se ti bolje osjecas, tako i treba draga moja samo budi optimisticna i sve ce biti ok!!!

sve ce se ovo jednom zvati juce

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 285
13.1.2010 15:28:10   
mina minka
vedice superuser posted image user posted image user posted image bas mi je drago da oper nije bila uzalud

(odgovor članu nella)
Neposredna veza do poruke: 286
13.1.2010 15:32:26   
bebica1989
drage moje hvala vam mnogo,i koliko se ceka taj nalaz,mislim za koliko bude gotov

„Kada se rob prema Gospodaru odnosi na četiri načina, pa kaže: Ako mi podariš – prihvatam, ako mi uskratiš – zadovoljan sam, ako me ostaviš – robujem Ti a kada me pozoveš – odazivam Ti se!“

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 287
13.1.2010 15:33:19   
ena0002
Bebice bude gotov isti dan, za par sati.

Neposredna veza do poruke: 288
13.1.2010 15:46:48   
bebica1989
hvala ti mnogo draga

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 289
13.1.2010 15:51:30   
mina minka
bebice sretno sa nalazom pa nam javi dobre vijesti

Neposredna veza do poruke: 290
13.1.2010 15:55:37   
bebica1989
hvala draga,mislim da nece ovaj mjesec ni moci,jer nema zdravstveno osiguranje,a trebaju pare za te nalaze,a pravimo kucu,pa tak da smo ovaj mjesec odlucili kupiti nesto za kucu,eh jedino ako nalaz nije veci od 50 km mogli bih i ovaj mjesec da to on uradi

(odgovor članu mina minka)
Neposredna veza do poruke: 291
13.1.2010 18:08:55   
Almaa
bebice, ako ste u postupku kod Godinjaka onda je 18 KM a ako niste 30 KM, bar je MM toliko platio

"ni u čemu što nam se dešava nismo
sami, ni prvi ni jedini"(I.Andrić)

Neposredna veza do poruke: 292
14.1.2010 14:02:31   
prva
Koliko je cijena participacije na Klinici za sterilitet za osigurana lica (za spermiogram)?

(odgovor članu Almaa)
Neposredna veza do poruke: 293
14.1.2010 14:03:45   
prva
IZVORNA PORUKA: Almaa

prva, piskavicu možeš kupiti u butiku "Badem"

Hvala, evo kupila, ziva i trudna ti meni bila user posted image

(odgovor članu Almaa)
Neposredna veza do poruke: 294
14.1.2010 14:10:52   
bebica1989
ja sma draga u travniku,trebam se raspitati koliko kosta to u travniku,pa et ako ima koja da zna tu informaciju da mi javi

(odgovor članu prva)
Neposredna veza do poruke: 295
14.1.2010 16:14:01   
ena0002
IZVORNA PORUKA: prva

Koliko je cijena participacije na Klinici za sterilitet za osigurana lica (za spermiogram)?

Nije bitno jesi li osiguran ili nisi placa se 18 KM izuzev u slucaju da ti na uputnici pise dijagnoza. MM je tako dva puta placao bezveze jer je na uputnici pisalo prim sterilitet. Zadnji put je pisalo oligospermija i nije platio nista. Znaci bitno je da se napise dijagnoza, a uputnicu mu je dao ljekar opste prakse.

(odgovor članu prva)
Neposredna veza do poruke: 296
14.1.2010 16:29:27   
prva
IZVORNA PORUKA: ena0002

Nije bitno jesi li osiguran ili nisi placa se 18 KM izuzev u slucaju da ti na uputnici pise dijagnoza. MM je tako dva puta placao bezveze jer je na uputnici pisalo prim sterilitet. Zadnji put je pisalo oligospermija i nije platio nista. Znaci bitno je da se napise dijagnoza, a uputnicu mu je dao ljekar opste prakse.

LOL. MM pise N20, nesto tako :D, to je valjda sifra njegove dijagnoze, ne znam hoce li to proci, a inace je astenospermia.

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 297
15.1.2010 14:48:41   
ena0002
Neka na upunici doktor napise astenospermia.

(odgovor članu prva)
Neposredna veza do poruke: 298
16.1.2010 12:59:39   
prva
Hvala ena000.

Zna li neko gdje kupiti L-karnitin i acetil-l-karnitin u Sarajevu? Vidjela sam da neko spominje Carni-FX, ali ne mogu da pronaći nigdje.

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 299
16.1.2010 17:23:26   
Almaa

Hvala ena000.

Zna li neko gdje kupiti L-karnitin i acetil-l-karnitin u Sarajevu? Vidjela sam da neko spominje Carni-FX, ali ne mogu da pronaći nigdje.

Carni-FX mislim da ima kupiti u Skenderiji, u jednoj radnji u kojoj se prodaju dodaci prehrani za sportaše, meni je ta radnja uvijek izgledala kao radnja boja i lakova, mislim da je blizu Zlatnog restorana, neki sokak sa straneuser posted image

"ni u čemu što nam se dešava nismo
sami, ni prvi ni jedini"(I.Andrić)

(odgovor članu prva)
Neposredna veza do poruke: 300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Idi na: