RE: Strije... (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porod



Poruka


idana_85 -> RE: Strije... (18.8.2008 9:11:27)

Hehe, i ja Rabi imam te bubuljice ispod grudi, po stomaku,valjda kud se znojim. Kljecam se ja maslinovim,evo bas sam sad, da znate samo kako mirisem[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Mene stalno svrbi stomak pa se moram mazati, a i nace bih davno odustala.
E shee, i meni je krenulo od butina, pa grudi, pa donji dio stomaka, sad se siri prema gornjem dijelu a od butina je stiglo do koljena,evo primjecujem da su pocele i po listovima. Ih hoce biti veselo kad obucem suknju, a jucer sam jednu kupila.




Anoniman -> RE: Strije... (18.8.2008 14:40:23)

stiglo do koljena,evo primjecujem da su pocele i po listovima. Ih hoce biti veselo kad obucem suknju, a jucer sam jednu kupila.

hajd ba, mislice raja da su dezenirane štrample, hahahahh. ljubim te i sretno




idana_85 -> RE: Strije... (1.9.2008 14:14:23)

Samo da vam kazem da su se kod mene neke povukle, skroz, a neke dobro blijede[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]Dobro ima jos pokoja nova, ali sredicu ja i njih[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]




camm -> RE: Strije... (1.9.2008 14:36:08)

IZVORNA PORUKA: idana_85

Samo da vam kazem da su se kod mene neke povukle, skroz, a neke dobro blijede[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] Dobro ima jos pokoja nova, ali sredicu ja i njih[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]


s cime ces ih srediti[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




idana_85 -> RE: Strije... (1.9.2008 14:37:03)

kao i ove...striement na vlaznu kozu i maslinovo ulje....:D




camm -> RE: Strije... (1.9.2008 14:40:30)

i znaci povuku se
ej meni je jedan dalmatinac na moro rekao mlada suncaj taj stomak ja ga pitam sto
kaze on za linije posle poiroda.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
je nema puno 5.6.na dnu stomaka ali to se i nevidi ali eto kad bi se mogle uklonuti
rado bih voljela da ih nema.
i ja strije nisam dobila u trudnoci nego posle jer sam naglo smrsala.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




idana_85 -> RE: Strije... (1.9.2008 15:11:40)

Cula sam i ja za isuncavanje, mada nisam ni od koga cula da je pomoglo. Moje su ljubicaste, nisu bijele tak oda se povlace, neke su nestale, neke totalno izblijedile,al sto je najbitnije primjetila sam da su ove najvece i najtamnije isto izblijedile. Pa neka ih se pola povuce ja cu biti sretna. Da li moze pomoci tim starijim i bijelim ne znam. Na striementu pise da uklanja nastale i sprijecava nastanak strija. Ja ga sad stavljam cesce, doduse evo uzeh sad hipp, i jedno i drugo nanosim na mokru kozu,ne posusujem se vec utrljam i samo upije. I uglavnom se jednom u toku dana mazem malsinovim. Nekad mi bude mrsko ili ne stignem pa se ne namazem nikako,ali to moze biti jedan dan,vec drugi se nakljecam.




Happy -> RE: Strije... (1.9.2008 15:19:45)

I meni je stiglo pravo maslinovo.... Mada imam iz DM-a i ulje i kremu... Ali ja sam poprilično polijena što se tiče toga....
Ako koristim maslinovo, treba li i taj stritement? Je li i maslinovo na vlažnu kožu?
p.s. ja sam inače jako sklona strijama [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




idana_85 -> RE: Strije... (1.9.2008 15:23:09)

Ne znam majkemi i meni su strije bile nepoznanica dok nisam ostala trudna, ja mazem i jednim i drugim, kad osjetim da me svrbi nadjem bilo kakvu kremu. S maslinovim sam malo lijenja,zbog mirisa,teze se upija i odjece, po vrucinama ga skoro nisam ni stavljala, ali striement i hipp stavljam svaki dan. Sta mi pomaze ne znam, ali nesto pomaze,blijede i nisu vise onako duboke....mazite se pa sta bude.  I da, ja sve nanosim na vlaznu kozu




camm -> RE: Strije... (1.9.2008 15:28:13)

da da  treba sve na vlaznu kozu nanositi
jer nema efekta onako na suhu, sa maslinovim se najbolje mazati u trudnoci jer poznajem dosta trudnica
koje su se mazale sa m.uljem i nemaju nijednu striju.
a ima mozda tu malo i genetike.




Happy -> RE: Strije... (1.9.2008 15:37:21)

Znači onda se moram svaki dan tuširati [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Na vlažnu? OK, hvala, probaćemo i to:)




Anoniman -> RE: Strije... (1.9.2008 17:25:05)

Ey Ido, baš me ti obradova na ovoj temi.. samo naprijed i sve će to da se smiri.. a sad će doći i do stagnacije u tom bujanju tvog tijela, a više će bebici ići, pa će se i noge smiriti.. vjeruj mi evo dvanaesti dan od poroda sad su nekako sive i uopće nisu onako jedre i u prvom planu, namazala sam se dva puta, ali dok se još malo uhodam u planu mi je redovan tretman strietom..:),pa bumo vidjeli.. 




idana_85 -> RE: Strije... (1.9.2008 17:32:31)

Ma znala sam ja da ti neces odoliti da se ne oglasis ovdje[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]Kako je sad malena? Kad cemo dobiti porodjajnu pricu?
Ma samo navali na striement i maslinovo dok jos ima nade,kad pobijele pisi propalo




Anoniman -> RE: Strije... (1.9.2008 17:36:30)

ja sam prosla bez tih strija,a 3 djece sam rodila.mazala sam se 2 puta sedmicno nekad i vise sa uljem iz apoteke,to je ulje posebno za trudnice zove se frei öil.meni je pomoglo,a ja mislim da moze bilo koja krema samo da je masna i da se redovno maze




tweety -> RE: Strije... (1.9.2008 17:54:38)

Ja sam se sa [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/modricrtici.gif[/image] mazala samo Niveinim mlijekom za tijelo,nisam imala ni jedne strije.Isto tako se sad mažem sa [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image],do sad nemam ni jedne.




gogili -> RE: Strije... (3.9.2008 11:29:16)

IZVORNA PORUKA: buduca mama

ja koristim Collistar Intensive Anti Stretchmarks Cream - koja je specijalno za trudnice i plus bademovo mlijeko za cijelo tijelo i evo me 12 dana pred porodom, nema nijedne[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] . a mozda je i genetika u pitanju, jer ni moja mama nije dobila ni jednu u dvije trudnoce.



i ja koristim ovu kremu, kupila sam je prvog dana kad sam saznala da sam trudna, posto imam strije po butinama oduvijek. jos mi samo fale po stomaku i grudima!!![image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image] mazem se 2-3 puta dnevno. u toku dana se mazem sa johnosonovim baby uljem a uvece sa collistar. cula sam da je stvarno dobro i bademovo ulje. vidjecemo sta ce biti kasnije. sad u 22 sedmici jos nemam.




Anoniman -> RE: Strije... (5.9.2008 15:23:18)

idana moja.. čekaj da malo dođem sebi.. eh, kad se to malo slegne, onda može biti priča.. Sad moram da rodim ovu drugu bebu što je ostala u stomaku:).. pa da vidimo šta će na kraju ispasti od nas.. ljubim te puno, puno i želim ti svu sreću svijeta.. i emel vam šalje jedan krezavi poljubac:)




Aquarius -> RE: Strije... (8.9.2008 1:09:09)

Nego drage moje koliko koštaju te silne kremice protiv strija. Trenutno trošim mjesečno preko 200 KM na injekcije, dabrostone i druge tablete , odlaske ginekologu da i ne spominjem, pa mi i nije svejedno izvaliti neku ogromnu cifru na kremu.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




tweety -> RE: Strije... (8.9.2008 7:03:41)

Aquarius meni pomaže obično Niveino mlijeko za tijelo jer je masno.Kao što sam napisala i prva trudnoća je prošla bez strija zahvaljujući tom mlijeku a evo i ova teče isto tako hB.




idana_85 -> RE: Strije... (8.9.2008 7:36:07)

Pa striement i hipp su oko 10KM, zavisi od povrsine,trebaju ti dva mjesecno, a maslinovo ono djevicansko 0.25ml je oko 5KM. Mozes uzeti jedan striement i maslinovo i jedan dan mazati jedno drugi drugo....sve zavisi kako ti odgovara,skontaj.




mamy Sabina -> RE: Strije... (8.9.2008 7:36:45)

Striet,koji mnogi preporucuju(sama sa ga koristila)je 10-ak km u apotekama.




mamy Sabina -> RE: Strije... (8.9.2008 7:43:54)

U DM-u imas i specijalizovanu liniju za njegu tijela trudnica .Zove se babylove i ulje je 5-6 km tako nesto kosta i krema.




trudnica -> RE: Strije... (8.9.2008 10:30:48)

Eucerin ulje za strije: pokazalo se odlicnim. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Dinkica -> RE: Strije... (8.9.2008 14:26:38)

Ja koristim Hipp ulje, ono je na bazi badema i jojobe, super mirise a nije ni skupo, 10 km, samo sto bocica nije velika oko 100 ml. Ja sam lijena pa se mazem svako 2-3 vece i to po grudima najvise, nesto me strah jer su mi pravo porasle a kod jedne prijateljice su poslije poroda u toku dojenja tako splahnule i sve joj ostale strije i skupila se koza kao da su ostarile pa me nesto strah. Po guzi sam imala i prije i trudnoce ali te me ne tangiraju samo da se vise ne pojavljuju, mada pravi rezultat tek slijedi nakon poroda i mrsanja.




Happy -> RE: Strije... (8.9.2008 14:39:18)

UH.... Mrzimm strije... Ma ja sam u DM kupila ovu nji9hovu kolekciju, imam i ulje i kremu, ali sam baš polijena.... Doduše sada nemam ni bojlera [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>