Anoniman -> RE: Bebe od 1 - 2 godine (23.2.2011 11:22:40)
|
Draga cim izoluju bakteriju u brisu moraju raditi antibiogram, to se gleda koji antibiotik djeluje na tu bakteriju, ne djeluje kod svakoga isti antibiotik na istu bakteriju. Ako dobro urade bris i antibiogram definitivno ce pomoci djetetu, naravno kontrola brisa, ali tek par dana posle prestanka uzimanja antibiotika, jer u vrijeme uzimanja antibiotika nalaz mutira. Isto tako sam antibiotik zna izazvati candidu, meni se ani od zinata pojavila kandida vaginalno, a jos fino kazem dajte mi nesto da sprijecim, jer ipak je ona djevojcica od sest mjeseci, kad sam vidjela na kokici tackice posle par dana uzimanja sokirala sam se, imala sam im se najebati svega da oprostite, pa kao nismo znali, pa reko fino sam trazila. Hvala bogu jedna kremica rijesila sve. Radila sam u laboratoriji i mikrobiologiji i znam kako ide procedura, tako nemoj me praviti budalom. Zato ja sada fino kad trebam bris vodim privatno i fino kazem na sta treba da mi se obrati paznja, ne zalim cijenu, necu dijete da kljukam svim i svacim jer neko niej uradio kako treba ili je neko samo ustanovio bakteriju, a eto nije bilo dovoljno materijala za antibiogram, ma grozim se na nase zdravstvo. MM 450km mjesecno odbiju na zdravstveno, a ja privatno idem zbog nesposobnog naseg osoblja. Cak sam docekala da mi u Drzavnoj bolnici dr kaze idite privatno ako ikako mozete, ovi ovdje nemaju aparaturu kako treba.
|
|
|
|