Lady26 -> RE: Bebe od 1 - 2 godine (17.5.2011 12:35:24)
|
IZVORNA PORUKA: teacher75 IZVORNA PORUKA: Lady26 Teacher mislim a pretjerujes ali zaista....Ne jedes zdravo a hoces da ti Lana to jede, kako ce kad ne vidi od tebe da i ti uzivas u tome?! To mozes sad dok je mala, ali kad postane svjesna svega nece ti htjeti jesti posebno... Neces joj ti kupovati bombone? A ko ce? Boga mi ako ce moja to jesti ja cu joj kupiti i ja cu odrediti koje ce jesti...ni baka, ni nana, ni komsije a ni gosti... ja necu, ne pada mi napamet da kupujem ili cu joj kupiti jednom mjesecno, kao sto joj kupujem i smoki i grisini[sm=smiley36.gif] moja mama joj takodjer to nista ne kupuje, kao sto nije ni meni kupovala, tako nek izgustira kad ode kod sveki ili na neki rodjendan. a od nas to ne moze vidjeti jer mi to ne jedemo ni salame, ni pastete ni druge stvari...a kad bude s nama jela nek jede sto i mi (ako bude htjela) krompir i meso[sm=smiley36.gif] voce a povrce malo rijedje, al ima supa[sm=smiley1.gif] Ja jedem i salamu, i pastetu, (virsle vise ne), nareske, hase obozavam... Lana od ovoga pojede salame koji kolut, i male virsle...ne branim djetetu nista....sve sto zeli proba....necu da bude kao da je pala sa marsa kad vidi nesto sto nije jela.... Ja isto zelim da jede zdravo, koja majka ne zeli, glupost, ali ako nece nista drugo - pojest ce koji kolut salame (i to pileca prsa, ne poli i gluposti) i hljeba, zaliti mlijekom...ili 3-4 male virsle sa abc sirom...zasto da ne....i ja sam forsirala povrce, meso...i zgadilo joj se....sto ce mi to.... I dalje joj se kuha ali ako bas nakon niza pokusaja ne zeli, dobit ce nesto sto znam da ce pojesti....
|
|
|
|