Mala Selma -> RE: Bebe od 1 - 2 godine (21.6.2011 15:29:38)
|
Malo da podignem temu i da mi neko odgovori ako se susreo sa ovim simptomima! Naime, A.je se u nedelju probudio sa blagim osipom po tijelu. Kada sam mu skinula carapice imao je veliku koncentraciju po tabanima i nogama do skocnog zgloba, kao i na dlanovima.Znai velika koncentracija crvenog osima, hrapavog na dodir po tabanima i dlanovima.Odmah smo ga odveli dezurnom pedijatru na Otoku, koji je ustanovio gnojne cepice u grlu, dao nam sumamed 5 dana , a osim je prepisao alergiji na hranu .Nije imao temperature, imao je sekret u nosu vec 15 dana, malo kasljanje, ali nista strasno obzirom da ide u vrtic. Juce sam ga odvela njegovoj pedijatrici koja je pregledala nogice i dlanove ( I meliha i Azra na Vojnickom) , uputili nas na Otoku da uradimo nalaze krvi i bris grla i nosa. Bris ce biti gotov u četvrtak a nalaz krvi je ok CPR 11,6 , povisen ali normalan obzirom da pije sumamed ( tako kaze dr.)., leukociti isto u normali. Njih dvije su zakljucile da je vjerovatno upala grla izbacila taj osip odnosno streptokoka, te da ce samo povuci.Do danas se nije povuklo, njega svrbi, hrapavo je pod rukom i crveno.U cetvrtak idemo na kontrolu. Da li se neko susreo sa ovakim simptomima? Dr. kaze da nemoram brinuti, da je sve to normalno i da je pokupio klicu vjerovatno u vrticu. Hvala na odgovorima jer ja sam luda i ocajna _____________________________ AFAN 28.04.2009. Posto vas na ovom pdf ima vise, mozda mi mozete odgovoriti i pomoci[sm=bravo.gif]
|
|
|
|