djete teško sklapa prijateljstva (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Od đačića do đaka



Poruka


ejšan -> djete teško sklapa prijateljstva (1.12.2010 11:41:11)

moja djevojčica ima 13 godina ,lijepa je dobra,odličan đak ali nije neka štreberica, uredna i jako vrijedna i pomalo tvrdoglava ,njen problem je što jako teško sklapa prijateljstva,živimo na selu gdje nema puno djece samo 2 djevojčice koje su je od malih nogu izolirale ,tjerale od sebe i nisu se htjele s njom družiti ,sad kada je u gradu gdje ima više djevojčica za druženje problem je isti nema samopouzdanja i strah ju je zbog tih loših iskustava i jednostavno je uvjek nekako sama,kod kuće je uvjek sa svojim bratom s menom i bakama mi je pokušavamo zadovoljit na sve načine ali njoj fali društvo vršnjaka jer i ja sam znam da djete mora bit djete i proživit djetinjstvo s prijateljima ,ja joj ne mogu bas pomoć jer ja nisam nikada ni dan danas imala takvih problema uvjek sam imala puno prijateljia i to mi nije bio problem,puno pričam s njom o tome ali koliko god ona meni govorila da joj to ne smeta da je osamljena ja znam da nije tako i da ona zapravo pati.da li neko ima sličnih iskustva ili koji savjet,upisala sam je i tekvando ali tamo je opet 1 od onih cura iz djetinjstva koja ju je odbacivala i koja joj i dan danas uvjek okreće leđa a nemamo drugog izbora za aktivnosti tako da gdje god da se makne ta curica uvjek okreće svih protiv nje .hvala i nadam se da će te mi pomoć savjetom!




veeseelaa -> RE: djete teško sklapa prijateljstva (1.12.2010 11:44:26)

ja bi pokušala dokučiti razlog zbog kojeg su je te djevojčice odbacile




ejšan -> RE: djete teško sklapa prijateljstva (1.12.2010 11:55:53)

to sa tom jednom djevojčicom traje već godinam i ona je ovu drugu okrenula k sebi a di su 2 skupa za treću mjesta nema to je uvjek tako.ja sam puno već razmišljala o razlozima jer ne traje to od jučer i mislim da je problem što mama od te djevojčice bas ne odgaja svoje djete kako treba .




ziki -> RE: djete teško sklapa prijateljstva (1.12.2010 12:01:43)

Ti možeš pričat i biti odlična podrška ali dok ona sama ne dođe do faze da potraži prijatelje ništa. Ona je sad u veoma osetljivom periodu i mislim daje bolje da je forsiraš jer može da se nađe u situaciji da uradi razne gluposti, od koji su cigarete mila majka,  samo da bi se uklopila u društvo. Normalno je da vršnjaci trebaju u odrastanju ali ima puno djece koja su tiša, povučenija, koja ne vole da upadaju u neveolje samo da bi bila dio grupe. Uskoro će to doć sve na svoje. Ovo je moje mišljenje nadam se da će se javit neka mama sa tinejdžerima.




bebbe RR -> RE: djete teško sklapa prijateljstva (1.12.2010 12:53:02)

Ejšannemoj je forsirati niti predpostavljati da pati. Kada bude sppremna, i okolnosti će joj ići na ruku. Kažeš, ima 13 godina. Dakle, još malo, pa is rednja škola,, novi ljudi i nove mogućnosti. Ja imam djevojčicu koja ćee u februaru napuniti 16 godina, uvijek je bila jako društvena, tako da nisam prošla kroz to, ali znam da se forsiramnjem kod djece ništa ne postiže.




ejšan -> RE: djete teško sklapa prijateljstva (1.12.2010 13:01:55)

puno vam hvala na savjetima i ja sam sličnog mišljenja ko vi samo sam željela čuti i neka druga razmišljanja tako da znam da li sam na pravom putu,puno puno hvala!




Stranica: [1]