Lejla Ka -> RE: Razgovori u ocekivanju bebe (15.8.2011 12:59:53)
|
IZVORNA PORUKA: mea29 IZVORNA PORUKA: Lejla Ka Znaš kako, ima izuzetaka, tipa potrefi se mirna noć, a nije gužva, i potrefi ti se tvoj fini doktor u dežuri i onda ti puste muža da bude s tobom do poroda [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] he he he to bi bas bilo previse za nadati se...ja sam takav pesimista kod mene je u glavi sasvim drugi scenario...vristi deset zena (najmanje) nigdje mog doktora, sestra se dere na mene, ja veze nemam sta da radim, napolju mama i mm krse prste, ide mi se u wc nije klistir dobro djelovao ha ha ha o bolovima da ne pricam...evo sad su mi se dlanovi oznojili kad mislim o tome...to se zove strah od poroda :) To se ni slučano ne radi tako! Tako se ne porađa! Zaboraviš mamu i muža, misliš na sebe i bebu. Zaboraviš i doktora, ni on ti ne treba, sestre te neće dirati. Druge žene staviš na ignor. Dok je pauza između trudova opustiš se, misliš na neko lijepo drago mjesto, zamišljaš da ti je toplo i lijepo. Kad krene trud radiš s njim, namještaš se kako ti tjelo zahtjeva, dišeš kako ti odgovara, mumljaš, pušeš, šta god ti se radi. Ako možeš šetaš, ako ti godi legneš. Tjelo će ti pokazivati šta da radiš, a ti sve drugo isključiš i samo ga slušaš. Strah sve blokira, strah proizvodi adrenalin i usporava porod jer strah je signal tijelu da okolina nije sigurna za dolazak bebe, tijelo zadržava porod. A doktori onda ulijeću da kažu tvom tijelu da ono ne zna roditi, i da će oni njega natjerati da rodi. Znači, tvoje tijelo zna roditi bebu, važno je da ga pustiš i slušaš. Tijelo to radi instinktivno, svi procesi u njemu se dešavaju savršeno usklađeno i instinktivno, ne treba ih ometati strahom jer nema razloga za strah. Stalno se koncentrišeš da poništiš negativna djelovanja iz okoline, stalno se trudiš vratiti u svoj sigurni mali zamišljeni svijet. A to će ti najbolje ići ako što duže ostaneš kod svoje kuće, jer bolnica slomi i najači duh, što si tamo kraće i porod će kraće trajati.
|
|
|
|