zumbulcica -> RE: Razgovori u ocekivanju bebe (18.8.2011 0:59:47)
|
IZVORNA PORUKA: jelenaT Ja sam bila kod interniste par dana prije CR i fino joj rekla da imam astmu koja u zadnje dvije godine je skroz mirna bez napada, ali da sam prije kad sam bila pod totalnom anestezijom, tj kad sam operisala oci i krajnike morala ici kod pulmologa i raditi spirometriju i oba puta su mi niripan prije anestezije davali da ne bi doslo do napada u toku anestezije, ona mi samo rekla na to "pa ne mogu ja vama napisati da se vi ne mozete poroditi zbog toga". Tako kad sam legla u bolnicu dosla anesteziolog i ja joj kazem za stmu i vidjela da je indikaciaj za CR Miopiya alta ona mi kaze niposto totalna, mora spinalna, jer kao totalna sadrzi nesto u sastavu sto opusta misice, samim tim opusta i ocno dno zbog koga idem na CR, onda kao astma mora spinalna. Pa reko nisam imala napade dvije godine, a ona meni pa nisi imala ni totalnu anesteziju dvije godine, nisi se ni poradjala na CR. Tako da mi ni pod razno nije htjela dati opstu, jedino na moj potpis, ali naglasila mi da je ogroman rizik. Kad su mi dali spinalnu mali razmak izmedju prsljenova mi bio pa sedam puta me boli, onda sam sve osjetila, osjetila sam i bol i to ni malo malo, i ako kazu sve osjetis sem boli, ja sam mogla pomjerati i nogama dok su me radili, da bi na pola operacije rekli pa vama stvarno nije djelovala anestezija, a posle kad su me odveli u intenzivnu konstatovali da su mi dali malu dozu i propisali mi dva dana trodon i analgin an tri sata radi bolova... rana nista ne boli koliko bole ledja, ja i dalje imam taj neki cudan osjecaj u ledjima, a necu ti reci da mi se cesto desi da mi uhvati grc lumbalni dio kicme i onda bukvalno kao da mi se taj dio oduzme...ja uglavnom iscekujem da me ti bolovi u ledjima prodju... Drga Jelo, jesi se napatila[sm=smiley13.gif].Zelim ti da svi bolovi brzo prodju.Jooooj doktoraa,dali ti malu dozu[sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif][sm=zmeden.gif] Ja danas isla internisti,nemam nikakvih zdr. problema,sve je ok.Ja prizeljkujem da sve krene samo, prije ponedeljka...a dr kazu i ako krene samo,krene....ne vjeruju da ce se samo i zavrsiti...ali eto dali mi vremena do ponedeljka, pa mozda se i prirodno porodim.
|
|
|
|