sandy82 -> RE: Razgovori u ocekivanju bebe (4.3.2011 9:48:46)
|
IZVORNA PORUKA: jelenaT Ali su me zadeverali sa vidom mojim, mene kad sam bila sa Anom niko nista nije pitao, a ja sam na lijevo oko aman corava, imam ogromnu dioptriju, a desno je perfektno i slucajno neko vece ovdje na rr procitam da ko ima vecu dioptriju ne smije na prirodni porod, a sa Anom mi to niko nije rekao, sad kad sam rekla dr da mi je dioptrija ne lijevo oko -17,5 sokirala se blago, kaze sve preko -8 je pod hitno moranje carski rez, tako da sada ni ona nije pametna sta raditi. Zao joj kad je prvi bio prirodan da sad radi carski, ali izgleda da cemo morati, jer kako je nju tako je mene jos vise strah da mi ode desno oko na kome je vid perfektan. Tako da smo se dogovorili da cemo na konsultaciju oftalmologa tamo posle 30 nedjelje pa cemo vidjeti sta i kako dalje. Ženo, ne zezaj se sa očima! I ja sam imala carski, pa sam opet živa i zdrava. I ja moram poslije 36 nedjelje kod oftamologa, mora pogledati očno dno. I u prvoj trudnoći sam to dva puta kontrolisala, tada je bilo sve ok. Slučajno sam morala na carski. Nemoj samo da te zeznem kao jetrvu, ja joj rekla kako carski nije strašan, da ne boli toliko. Morala i ona, pa poslije kad me ne udavi. "Što si rekla da ne boli, kad ne crkoh od bola prvi dan!" Ja kažem "Ženo, pa kako bi rodila prirodno?" Uglavnom, što se mora nije ni teško.
|
|
|
|