Anoniman -> RE: Razgovori u ocekivanju bebe (10.3.2011 9:23:48)
|
Ziki meni je dr rekla da postoje sedmice kad beba slabije i kad beba bolje napreduje, da se ne opterecujem kolika je u kojoj sedmici, da je samo bitno da je koliko toliko napredovala od poslednjeg pregleda. Znaci bitno je da su mjere bar malo vece nego prosli put kad si bila na kontroli. Meni su sa Anom do ulaska u deveti govorili da je naprednija za 2-3 sedmice, a kad sam usla u deveti dr mi isti rekao da mi je dijete malo i da nece imati ni 2kg, na sta sam ja tri dana preplakala i na kraju se rodila devet dana prije termina sa 3,150 sto je po meni normalno, a i po mjerama tim famoznim. Tako da se ja sada ne opterecujem tim, vjeruj mi ona kaze koliko je dugo ja isti tren i zaboravim, ne sto sam nemarna posto mi je druga beba, vec jednostavno, bitno mi je da je beba aktivna, da svi organi se pravilno razvijaju, a da li je milimiter manj aili veca, gram manje ili vise dobila to me ne zanima. Samo nek je beba ok, sad rodila se sa 48cm ili sa 58 svejedno mi je. Evo Ana se rodila sa 50cm, a sad je visoka 86, sto kaze dr to su mjere djeteta aman od dvije godine, bas je visoka i napredna. Kad se rodi onda cu da razmisljam jede li i napreduje, do tada bitno je da se svi organi razmjerno sedmicama razvijaju i da je zdrava trudnoca.
|
|
|
|