sandy82 -> RE: Razgovori u ocekivanju bebe (14.3.2011 10:35:40)
|
Bogami Jelena, meni je sa prvom bebom krenuo porod bez bola. Doktorica rekla kad me zaboli pa dođe na 15 minuta razmaka, a ostalo sve ok, beba se vrti, ne curi voda isl, da tek tada krenem u bolnicu. Ja ustala jednu noć iz kreveta, osjetim nešto čudno. Otkrijem stomak, a on svako pet minuta tačno se vidljivo steže i stvrdnjava. Ne boli, samo malo kao nekakvi grčevi. Ja kontam šta ću, odem u wc, ispade i krvavo sluzavi čep. Beba se ne vrti. Ja se spakujem i krenem u bolnicu, ona tek tada krenu skakati po stomaku. Obradujem se, ali produžim do bolnice, kući se nisam vraćala. Osjetim tako slično po jednom dvaput dnevno, ali nikako nisam sigurna šta je to. Stomak mi je puno manji, pa kontam da beba ne izvodi kakve akrobacije. Trebala sam sutra na kontrolu, ulazim u deveti. Zaboravila se ranije naručiti, jutros zovem, nema termina. Mogla sam ipak otići i sačekati malo, ali mi se ne da. Nije baš toliko prigustilo. Jedino, voljela bih sa sam odmah pokupila sve uputnice, uzela bih i za bolnicu, da je spremno. Izdržaću valjda do utorka, taman da me i zaboli, tu je hitna pomoć. Moram prati i bebine strvari polako, juče crče veš mašina. Muž je odmah danas doveo majstora, popravio za 10 minuta. Zamislite, nije se okretao bubanj jer se olabavio jedan mali bijedni šaraf.
|
|
|
|