honey bunny -> RE: Razgovori u ocekivanju bebe (28.3.2011 17:47:14)
|
Drage moje, ja dok se malo maknem vi napisale roman, hehehhe.Morat ću češće svraćet, ne mogu sve isčitat, heheheh. Vidjela sam tamo pišete za bakterije u mokraći i imam jedan trik, možda to već i znate, ali meni je praaaavo pomoga.Urin mi je uredan tokom cijele trudoće, pa se doktorica čak i čudila, jer inače nije ništa nenormalno da trudnica ima nešto više bakterija, nego inače. Ovako kada idete na WC trebate se prati mlakom vodom od vagine prema čmaru, nikada obratno, jer se tako prenose bakterije. Ja se perem svaki put kada idem u WC, a neki dan mi doktorica reče da nema potrebe toliko, jer se može naručiti vaginalana flora,tj.njen prirodni odbrambeni sistem. Što se tiče CTG-a, ja ga nisam ni jednom radila. Dok sam ležala u bolnici, prvi put, bila mi je 26 sedmica, pa nisam mogla, jer tek od 32 to rade. Kada sam drugi put otišla, bila mi je 33 sedmica, ali tada ima je pukla traka pomoću koje rade CTG, tako da ja baksuz nikako da stignem do tog CTG-a :) Vjerovatno ću ga raditi kad se odem poroditi, heheh. Sad se ubijam od dosade kod kuće, jer moram čuvati trudnoću :(
|
|
|
|