Anoniman -> RE: Razgovori u ocekivanju bebe (28.4.2011 13:35:35)
|
Ovima sto su u Sa ja preporucujem H&M carapice, nemaju gumu, a ne spadaju, ma pravo dobre, ja sam dobila iz Holandije kao troje dodju u pakovanju razlicitih boja i onda sam sve prevrnula da nadjem istih takvih u vise boja. Ja nikad nisam nosila te "pantalonice" sa stopalima osim kad spava, samo kao pidžamu, ali tada sam nosila one iz jednog dijela. Nekako sam mora haljinica i slatkih bebi stvarcica nakupovala i nadobijala pa mi zao da mi bude u tim pantalonicama a ovo ostalo da ne iskoristim. Ja nisam nikad gazice koristila za brisanje vec one papirne maramice u kutiji pakovanje sto dodju, u DM samo kupujem njihove one, ali ne one na dijecjem odjelu vec one pored toalet papira sa balsamom. Pravo su mekane, ne iritiraju bebinu kozu, a nema pranja i peglanja, a i povoljne su oko 80komada nekih 2,5km. Ja i dan danas te maramice kupujem i meni super stvar. Mene kad bi neko pitao sta treba za bebu da se kupi ja bih rekla pelene i ljuljaska [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Mi imamo onu gracovu, jeste skuplja ali vrijedi svake marke, ja sam bilaprotiv nje ali mm navalio i ne da sam bila rahat sa njom. Od pocetka bebu navikla na nju, pustim je da se ljulja, muziku joj pustim ona sva srecna, a sigurna u njoj znam da nece ispasti jer je zavezana a ja mogu svasta po kuci odraditi i dan danas ana voli u nju, upalim joj crtani i dijete gleda, a sigurna sam da nece gdje pasti i udariti se. Sto se tice nekih stvarcica za bebu ja sam kupila 20 tetra pelena, 10 svedskih jer sam Ani stavljala siroki povoj, znam da neke majke nisu, onda onih benkica sto se na ledjima vezu ja mislim 5komada, 2-3 odjelca ona iz jednog dijela, posto je bila zima 5-6 bodija dugih rukava i 3-4 kratkih. Imala sam dva-tri ona odjelca sto sve komplet dodje od kapice pa do rukavica. Onda 5 pamucnih kapica one sto se vezu ispod vrata, toliko i rukavica. Onda ove sto su u Sa ja sam kupila 3trenerke plisane malih brojeva u Amku na mojmilu koje su super bile za pocetak, da ne nabrajam haljine, helanke i ostale stvarcice koje sam kupovala za sredjivanje [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|