Aiša -> RE: Razgovori u ocekivanju bebe (18.5.2011 16:16:27)
|
Pošto ste pisale o spolu bebe....ja sam saznala za jedan 99% tačan metod utvrđivanja. Naime, sve što trebate znati je datum rođenja vas i muža i datum posljednje menstruacije. Po toj metodi dijete će biti onog spola čija je krv u trenutku začeća "mlađa", vaša ili partnerova. Kako se krv obnavlja svake 4 godine (ne znam je li ovo medicinski tačno) možete izračunati. Na primjer, ako ste rođeni u februaru 84. godine, a partner 81.u junu, a posljednja menstruacija bila u decembru 2010. računate ovako: za ženu krv se obnavljala 88., 92.,96.,..i tako 2008.se posljednji put obnovila u februaru (naredni put je na redu 2012.godina) za muža krv se obnovila 85., 89.,93.,97., itd. do 2009. godine (naredni put je 2013.), prema ovome, kako je krv muža "mlađa", obnovila se 2009. a dijete začeto u decembru 2010., spol će vjerovatno biti [sm=modricrtici.gif]. Može se desiti da je razlika između vas i muža 4 godine, ili da ste rođeni iste godine, pa možda i istog mjeseca, i onda se ne može izračunati, samo Bog zna šta je u matericama... Naravno, kako niti jedna metoda nije 100% tačna dok ne ugledate svoje malo zlato, možete se barem malo zabaviti računajući [sm=smiley1.gif]. Meni je lično "pogodila", kao i svim ženicama koje poznajem.
|
|
|
|