|
Gift -> RE: Razgovori u ocekivanju bebe (13.6.2011 13:12:27)
|
IZVORNA PORUKA: Anica1 IZVORNA PORUKA: DIJAMANT Anice vidim gledaš kolica. Moj ti je savjet da se dobro informišeš i razmisliš šta ti treba prije nego se odlučiš na kupovinu. Ja sam pogriješila kad sam prvom djetetu kupovala. Kupila sam Graco kolica sa autosjedalicom. Ono je predviđeno tek rođenu bebu voziti u autosjedalici montiranoj na kolica, međutim kad sam izlaziš u šetnju treba to sve ponijeti u rukama, i bebu u autosjedalici i kolica. (Ako živiš u zgradi a nemaš lifta pazi na težinu kolica). Onda sam ja dijete stavljala u kolica bez sjedalice, ali u tom slučaju beba nije okrenuta prema meni nego od mene. Još kako sam ga rodila u ljetnim mjesecima nisam ga mogla zaštititi od sunca u njima.( Sada mislim da je najbolje da su kolica sa pokretnom ručkom, tako da u početku beba bude prema tebi, a poslije nekih šest mjeseci samo okreneš ručku na dr. stranu i beba uživa u pogledu oko sebe). I još nešto, kod ovih kolica koje imam ni autosjedalica mi nije bila baš fina, u smislu da je beba u jako ružnom položaju. Mislim da je previše "uvaljena", a kad je montiraš u bazu u autu, dijete maltene stoji. To sa pokretnom ruckom sam i ja odlucila da cu uzeti definitivno, sad jos ne znam hocu li se odluciti za ona kolica 3 u 1 ili... Posto ce biti zimska bebica, nisam pametna :( A zivim u zgradi gdje nema lifta na 3. spratu :( isto nisam nikako pametna...cas mislim ne trebaju mi nikako jer gdje cu po zimi cas mislim da kupim 3 u 1, jer korpa mi treba i za iznosenje iz bolnice i doktora a as za auto, nemam pojma stvarno sta da radim..vidjela sam chiccova 3 u 1 cijena 700 KM[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif] ja ustvari treba da izaberem a moji roditelji ce platiti, al vidim da zene savjetuju uglavom da se kupe neka laganija kolica..odo ja OT
|
|
|
|