ajnur -> RE: Razgovori u ocekivanju bebe (28.2.2011 14:25:41)
|
IZVORNA PORUKA: Rimljankaa Stavljam kupusovu lisku,nadam se da ce pomoci. Mama mi to stavlja. Jao kakvi su ovo bolovi i muke. Dodjemi dase ubijem. Od pumpice mi se bradavica upalila,pa sad kad je ona stavi u usta,ja odmah placem. Suze od boli same idu. Jao kako se patim. A jesam se zapostavila posle poroda. Slabo sma jela,nisam stizala od nje. Jako je nemirna. Nespavam,nejedem.. Evo sad me moji natjerali,jedem telecu dzigericu stalno,koljenicu pa supu,junece snicle,kupio mi muz nekakav med s propolisom,kao eliksir zivota... Nadam se da cu se malo povratiti. Imala sam veliku temperaturu,to me iscrpilo,sve kosti me bole,mislici,jos uvijek imam glavobolju uzasnu. Pumpica nista ne pomaze. Samo bacene pare. Meni nece nista da izvuce,a kad Adna siki mlijeka ima. Desna sisa mi je crvena i tvrdo na dodir,nadams e da ce kupus pomoci,ako je vec vama... <a ona id alje nemirna,tacno cu da obolim i u bolnici zavrsim do nje... Vruca pelena na grudi,tusiranje vrelom vodom da ti otvori kanale kupusova liska zatvara kanale.Gledaj da ti izvuce skroz do kraja da se ne stvore cepovi.Nek ti doji 20min jednu pa 20min drugu.Uzmi kremu za njegu bradavica ne mogu se sjetiti naziva al je pravo dobra a bezopasna je za bebu.Brzo ce proci ta faza vjeruj sve smo to prosle.Ja sam aktivirala kolica u tom periodu da se ne nauci na ruke i super su mi pomogla.I meni je bio tezak porod zamisli moja beba je imala 4700 prirodno rodil sva pukla sat me dr sio.Opusti se i uzivaj u svojoj bebici[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]Ne brini neces oboljeti za 2 mjeseca ces se smijati sama sebi.Opet ti kazem provjeri mlijeko,posalji na analizu mozda nije dobrog kvaliteta mozda je gladna.Kod mene je to bio slucaj.Pusa
|
|
|
|