| 
				  sheri ->  RE: Foto - kuhanje!  (11.8.2011 7:39:09)
			   | 
			 
	        
			   
		          
				   IZVORNA PORUKA:  Lejla Ka      Dakle:      Hadžijski ćevab      [Prema iscrpnom objašnjenju Mame Alme i Hanady, te nakon gledanja par folova na TV-u]      Ja u ćevabima volim junetinu, ima izrazitiju aromu, pa sam uzela oko 1/2kg mlađe šnicle i besprijekorno je operisala od svih žilica.      [image]http://img29.imageshack.us/img29/5435/dscf0001bf.jpg[/image]        Sastojci za moj ćevab su bili: meso izrezano na krupnije zalogaje, jedna veoma velika glavica crvenog luka izrezana na sitne kockice, tri srednje mrkve izrezane na kolutiće, jedan veliki prezreo paradajz (oguljen i izrezan na kockice)      [image]http://img824.imageshack.us/img824/2738/dscf0002bp.jpg[/image]        Začine koje sam stavila su so, crni biber, peršun, dva lovorova lista i blago ljutkasta paprika.      [image]http://img16.imageshack.us/img16/4239/dscf0003it.jpg[/image]        Najprije sam na malo ulja popržila luk da postane staklast, dodala meso i propržila da promjeni boju, dodala paradajz, pa i to malo propržila, dodala kolutiće mrkve, začinila, ubacila lovorove listove, te dodala malo vode da sve ogrezne, jer sam očekivala dugo kuhanje. Kuhala sam jedan sat na 5/9 na staklokeramičkoj ploči, a nakon toga još 30 minuta na 4/9 podioku. Tako da je ćevab bio potpuno gotov prije "pakovanja". U jednom trenutku sam se prepala da će mi aroma lovora biti prejaka pa sam izvadila listove. Mislim da bi pola lista na ovu količinu bilo dovoljno.      [image]http://img84.imageshack.us/img84/5017/dscf0006h.jpg[/image]        Prema postupku viđenom na TV, na tanjir sam stavljala četvrtast komad  folije i stavljala manju porciju ćevaba, i tek onda dodavala očišćene  šampinjone.       [image]http://img847.imageshack.us/img847/3390/dscf0009e.jpg[/image]        Onda sam svaki paketić uredno i čvrsto "zapakovala i poredala u tepsiju na pek papir. Pekla sam 10 min na 250C, a onda 20min na 200C. Do posluživanja su ostali u isključenoj rerni      [image]http://img35.imageshack.us/img35/7458/dscf0010jc.jpg[/image]        Rezultat je bio odličan. Aroma predivna, meso mekano kao pamuk.      [image]http://img853.imageshack.us/img853/6339/dscf0011ol.jpg[/image]        Hvala instruktorima, ovo ću svakako ponoviti. U opće nije komplikovano, veoma je efektno, a traži samo malo više vremena za spremanje.          super!   ovo se spremam praviti u subotu, nadam se da ce mi uspjeti.   btw, Lejla imamo istu serpu [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]    
				  
	           | 
	         
	         
	           
			  	   | 
	         
		   
		 | 
	   
	 	  
	 |