Noci bez budjenja (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba



Poruka


nesanica -> Noci bez budjenja (7.8.2008 10:00:08)

Moj stariji  je sa otprilike 10-11 mjeseci poceo da spava po cijelu noc. ako bi se slucajno probudio (sto je bila rijetkost)dala bih mu flasicu sa vodom i on bi samo nastavio spavati. a evo ovaj mladji sa 7 mjeseci se budi milion puta tokom noci, ja vise na izmaku snage. ima zena zale se kad im se djete budi 1-2 puta tokom noci, ma ja bih sretna bila kad bi tako bilo. ja samo razmiljlam kad ce doci to 1-2 puta budjenje a o prespavanim nocima mogu izgleda samo sanjati. kako je kod vas? koliko vam se puta djeca bude i  kako su poceli sa spavanjem po cijelu noc?




hanabanana -> RE: noci bez budjenja (7.8.2008 10:04:21)

Starija ( 4 godine ) je sa nepuna tri mjeseca prespavala noć, i više se nikada nije po noći dizala, niti tražila da jede. Bila je na adaptiranom mlijeku.

Mladja ( 4 mjeseca ), u zadnjih deset dana budi se oko tri sata ujutro da jede, i onda rano u zoru - 05.30. Obično onda nastavi spavati do osam. Doji.
Bila bih presretna da ovako ostane.
U početcima se budila svaka dva sata, uz to svaki podoj ukakana pelena. Trajalo je mjesec dana, bila sam izmorena. Onda je prestala kakati, a ja se preporodila, iako se opet dizala 3-4 puta u toku noći. Sa napunjena dva mjeseca budila se dva puta, i sada zadnjih 10 dana jednom u toku noći i rano ujutro.




nesanica -> RE: noci bez budjenja (7.8.2008 10:12:34)

kako ti zavidim, samo reci boze podrzi. kod mog [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/modricrtici.gif[/image] je 3. i 4. mjesec bilo koliko toliko ok, 2-3 budjenja i stvarno se nisam zalila, mada preko dana je skroz lose spavao, nekoliko puta po 10-15min. ali evo vec mjeceima ovo traje. kontala kad mu pocnem uvoditi dohranu bit ce bolje ali jok. on nastavio po svom. svako jutro kad ustanem prvo se zapitam pa do kada vise ovako, ja izdrzati ne mogu a moram.




hanabanana -> RE: noci bez budjenja (7.8.2008 10:15:08)

I ja samo govorim da hoće ovako ostati.

A preko dana i meni loše spava. U biti svaki podoj dnevni ona drema dok doji, i onda odspava još 10-20 minuta nakon podoja. I to je to. Njoj dovoljno, jer ima sigurno 8 podoja u toku dana pa ti vidi koliko je to dremanja. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]





bebacha -> RE: noci bez budjenja (7.8.2008 10:29:44)

vjerovatno mu je vruce ili ga muce zubici.i kod nas je slicna situacija.nekad se probudi jednom u toku noci a nekad se budi po cjelu noc




nesanica -> RE: noci bez budjenja (7.8.2008 11:09:47)

ma vruce mi sigurno nije, a zubici onda njega muce vec 3mjeseca ako je tako, jer ovo bas traje. iz noci u noc budjenja po milion puta.ima dva donja zuba i vjeruj da nemam pojma kad su mu izasli nego smo ih samo primjetili. ono djeca uglavnom budu nervozna i sl. kad hoce zubi ali ovaj moj je iz noci u noc takav.




mamyca -> RE: noci bez budjenja (7.8.2008 11:14:08)

I mog muce zubici,ocekujemo ih svaki cas[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image],a i zbog vrucina slabo spava.




anitaMO -> RE: noci bez budjenja (7.8.2008 12:02:57)

laura se sa 2,5 mjeseca nije vise budila.spavanac u 9 i 30 do 6-7 ujutro.ma to ti je andjel mamin .apreko dana isto dobro spava.




mamin sin -> RE: noci bez budjenja (7.8.2008 12:06:23)

I moj dekac se budi 1-2 puta da jede (doji), hvala Bogu! Ali kad mu se potrefe noci da se svako malo budi pomislim hvala Bogu da nije svaku noc tako. NEkad skontam da mu je vruce ali u vecini slucajeva nemam pojma zasto se budi. Tako draga nesanice suosjecam s tobom... I fakat ne znas nekad zasto ustaju... I ja razmisljam sta uciniti pa ih "nauciti" da spavaju duze u komadu..Mislim da su neka djeca jednostavno takva...




suncan_dan -> RE: noci bez budjenja (7.8.2008 13:23:32)

IZVORNA PORUKA: nesanica

kako ti zavidim, samo reci boze podrzi. kod mog [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/modricrtici.gif[/image] je 3. i 4. mjesec bilo koliko toliko ok, 2-3 budjenja i stvarno se nisam zalila, mada preko dana je skroz lose spavao, nekoliko puta po 10-15min. ali evo vec mjeceima ovo traje. kontala kad mu pocnem uvoditi dohranu bit ce bolje ali jok. on nastavio po svom. svako jutro kad ustanem prvo se zapitam pa do kada vise ovako, ja izdrzati ne mogu a moram.


jesili probala, da lijezes u isto vrijeme, da mu neki ritual uvedes, naprimijer da ga legnes u krevetac, i procitas mu nesto, nozda da se bude bunio, i da nece, al budi uporna, pa mozda bude funtionisalo, ja sam kod nase malene to radila, i vec oddugo se nebudi noci, sad joj je skoro 5mj.




nesanica -> RE: noci bez budjenja (7.8.2008 14:37:10)

svaki dan-noc mu je vjeruj isti. evo vec jedno vrijeme je uhvatio neki ritam preko dana sto se tice spavanja, koliko toliko. samo neka potraje. ali noci su najgore. on uvijek u isto vrijeme ide na spavanje oko 20h. podojim ga i bez problema zaspi. jedino tad odspava 2-3 sata u komadu i onda pocinje selo veselo svako 30-45-60min i tako dok ne svane. cuclu nikada nije htio, probla i flasu da mu dam sa mlijekom ali nece ni da proba. vise ne znam sta i sve sebe tjesim da ce proci, ali pitanje je samo kada. zivjela rr, meni nekako lakse kad imam s kim da podjelim "brigu".




Gigana -> RE: noci bez budjenja (7.8.2008 14:52:31)

Moj bebac je sa nepuna 3 mjeseca poceo spavati po cijelu noć.  Prije toga se budio jedanput u noći, oko 2-3 ujutro, a onda bi nastavio do zore.
Od trećeg mjeseca je počeo spavati od 8-8:30 naveče, pa do 7 ujutro, onda se probudi i zove me, i kad vidi da ga ignorišem, samo se okrene na drugu stranu i odspava još jedan sad.  Definitivno je budan oko 8 sati ujutro.

Ono što je meni pomoglo je slijedeće: kad bi se probudio u noći, umjesto hrane ili čaja, ja bi mu davala samo cuclu i to ga je smirivalo, pa bi ponovo zaspao.  U početku sam ga, naravno, dojila po noći, a onda sam pokušala sa ovom taktikom i trebalo mi je nekoliko dana da ga naviknem i zaista se onda sam prestao buditi.  Jednostavno je preskočio to buđenje u noći i nastavi spavati do ujutro.  Skontala sam da mu je, ustvari, trebalo samo nešto da cucla, to ga smiruje, dakle, nije bila ni glad, ni žeđ u pitanju.
Što se tiče kilaže, to mu ne nedostaje.  Sad mu je 9 mjeseci i ima 11 kg. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




nesanica -> RE: noci bez budjenja (7.8.2008 14:57:58)

ma i ja sta radim samo dojim. probala sam cuclu ali nece pa nece. samo se jos vise razbudi. vidim da nije gladan ali bas mu nesto treba, jer cim ga stavim na siki miki on ponovo zaspe i tako u nedogled.




Romali -> RE: noci bez budjenja (7.8.2008 15:01:16)

Moj Omar se prvi mjesec i po budio 2-3 puta da doji i onda je odjednom samo jedno buđenje tek oko 4- 5 h ujutro. Ja sva happy. Zadnjih 20-ak dana opet se budi 2 ili 3 puta, malo popapa i uglavnom odmah zaspe. Ja to nekako više pripisujem užasnim vrućinama pa dijete ožedni,a ne ogladni. I primjećujem da većina vaših beba liježe prije mog bebača. Njegovo noćno spavanje ne počinje prije 22.15- 22.30, jer ako zaspe prije , budi se nakon 30 min. Sve u svemu, zadovoljna sam, barem sada dok ne ne moram na posao.




Gigana -> RE: noci bez budjenja (7.8.2008 15:14:23)

E ja sam počela raditi vrlo rano nakon poroda, tako da mi je ovo super došlo, stvarno se ne mogu požaliti po tom pitanju.
Meni je pomogla cucla, a kasnije je tražio i nešto sa mojim mirisom.  Ima jednu dekicu, koju čim prisloni uz obraze, odmah počne kunjati i sam se uspavljivati.  Uživa da se mazi sa tom dekicom i stalno je miriše. 
Možda da probaš i sa tim folom.  Daj mu pelenu koju si prije toga držala kod sebe, pa vidi hoće li ga to smiriti.




ebru -> RE: noci bez budjenja (7.8.2008 15:29:24)

Mona odkako je navrsila 2 mjeseca otprilike prespava cjelu noc!
Desila se tu i tamo poneka noc da se probudi uz gromoglasan plac al sam se bas prvi put kad se to dogodilo uzasno prepala!
Onda joj napravim mlijeko popapa i opet spavanjac.Po danu isto zna odspavat 3 sata ukupno,nekad manje nekad vise...

Ali ja se sa njom dok je budna citavo vrijeme igram,polegnem je na pod i ona nek se okrece,radi sta hoce,a ja sam tu da je pazim...sad i puze pa se izgleda jos vise izmori.Ostavljam je u kreveticu ili mrezici samo kad nesto kuham ili njoj spremam da jede.Kad sam za kompom ako ne spava sjedi pored mene u stolici za hranjenje(to odskora)...ako radim po kuci tada je tata pazi...isto setamo dugo svaki dan.Ovo sam napisala cisto da vidis kako to mi radimo,pa ako vi radite drugacije pokusaj(mada sumnjam da imas vremena jer imas jos jednu bebu  u kuci)

Pozdrav i pusa bebicama!




Amrino -> RE: noci bez budjenja (7.8.2008 15:55:38)

Gdje ti spava bebac?
Moj u zadnje vrijeme hoce s nama u krevet [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image].
Prije je spavao u kreveticu cijelo vrijeme i budio se svaka dva sata...otprilike. Sada se budi dva puta- ali poslije drugog puta s nama u krevet i onda spava u 16! Ako ga vratim u krevetic probudi se vrlo brzo ali samnom u krevetu opali i po tri sata u cugu. I to ga samo spustim izmedju mene i MM- a i odmah zaspe ko klada! [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




lamka -> RE: noci bez budjenja (7.8.2008 16:03:24)

citam kako i vasa djeca ne spavaju preko noci pa mi je odmah lakse nisam endemski slucaj.ja vam drage moje vec dvije godine nisam noc prespavala u cugu.dok je dojila do 8 mjeseca budila se svaka dva sata jer bi jedi po par minuta zaspi i onda ubrzo opewt.kad je prestala dojiti onda se prebacila na sokic i tako mi je i dan danas jos uvijek se budi nekoliko puta navece i tako sam pozelila da se naspavam.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




ElmaB -> RE: noci bez budjenja (7.8.2008 16:07:35)

Moji blizanci, sada im je 4 mjeseca, poceli su spavati cijelu noc! Zadnje hranjenje oko dvanaest, a budjenje u pola osam ujutro![image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]




nely -> RE: noci bez budjenja (7.8.2008 16:49:11)

Eh draga elma blago se tebi..da bar moj beban pocne od 4mj  prespavati noc..sada se budi 3 puta..bicu sretna i od 6 mj.da pocne jer sam cula ima bebi i do god dana se bude[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Suzana -> RE: noci bez budjenja (7.8.2008 20:29:53)

Sve ce biti lakse kada moji deckici budu prespavali noc, ali i sada dobro podnosimo njihovo budjenje (mada zna biti i jako tesko ako je dan bio naporan...)
Obicno se bude oko 4, pa onda oko 7:30.
Sve je mnogo lakse kada covjek posteno odspava, ja sam sretna kada odspavam 3-4 h u komadu i kada mi se probude na dojenje u isto vrijeme, a aBd, nadam se da ce s vremenom biti sve bolje!




kana -> RE: noci bez budjenja (7.8.2008 22:19:23)

U zadnje vrijeme kako smo povecali nocnu dozu mlijeka na 200 ml i uveli kasice ,ponekad i zaspe cijeluu noc.Kad se probudi(kasalj) malo ga potapsem po ledjima da izadje slajm i uvalim mu cucu[sm=duda.gif][sm=smiley36.gif] onda spava do pola 7 ujutro.Uspavam ga uvijek u isto vrijeme ( 21:30)
Sretno




ElmaB -> RE: noci bez budjenja (8.8.2008 8:21:09)

Meni prvo nocno hranjenje preuzme muz, oko dvanaest, a ja sam u krevetu vec oko deset, kada starija kcerka zaspe. Tako da sam naspavana, taman i kada se probude u 4. A, ovo kako su poceli spavati cijelu noc, mi je super!

Pozdrav!




mamyca -> RE: noci bez budjenja (8.8.2008 8:32:13)

Moj Hamza vec 2 mjeseca spava po citavu noc,ali ima nekoliko dana poceo se buditi po noci opet,vruce mu,pa onda samo uzme siku pa spava na njoj hehe.A nekad ga prevarim i sa cuclom.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




ElmaB -> RE: noci bez budjenja (8.8.2008 8:38:50)

Bebe jako burno reaguju na promjenu vremena. U to sam se uvjerila jos dok je Tea bila beba. Kada je god promjena vremena, cesce se budila i grcevi su bivali jaci. Tako je i sada kod blizanaca. I nama bas ne gode vremenske promjene, posebno one drasticne, pa je normalno i da djeci smeta!




Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>