Zitarice (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Uvođenje guste hrane



Poruka


bebacha -> Zitarice (8.8.2008 8:43:59)

mislim da ova teme nema pa eto nek se nade.znamo da se zitarice uvode medu prvim u bebinu ishranu.pa nebi bilo lose da malo pisemo o tome.koje zitarice koristimo,kako spremamo.
Znali neko gdje se imaju nabavit Milupine zitarice




ElmaB -> RE: Zitarice (8.8.2008 10:25:22)

Mozes pogledati u vecim trznim centrima, npr. Mercator, VF ili Robotu. Ja sam neki dan kupila Nestle zitarice i super su. Imas ih u novom Robotu na Socijalnom!




nesanica -> RE: Zitarice (8.8.2008 10:27:49)

sigurno imas u dm.ja sam evo kupila alnatur jer one su testirane i sadrze 4 vrste zitarica a bez gluten su.




mazalica -> RE: Zitarice (8.8.2008 10:39:51)

Ja sam juce kupila Humana mlijecna kasica koja u sebi sadrzi kukuruzni griz i rizine pahuljice. Jedino me malo muci sto u sebi ima aromu burbon vanilije [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] . Dali je neko od vas koristio ovu kasicu.




Amrino -> RE: Zitarice (8.8.2008 11:11:33)

Ja koristim Nestle od rize i kukuruza ali bez ikakvih okusa i mirisa.
To sa burbonom?! vanilijom mi je bas [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Hrana za bebe s okusom burbona? hm...

Kupila sam i proso u dm- u...a pocela sam mu davati i kukuruz u prirodnom obliku.  (mlad, domaci, skuhan). Prvo sam mu zrno po zrno vadila iz ljuskice ali onda je dohvatio cijeli klip...i nismo mu ga mogli oteti koliko mu se svidio. Bojala sam se da mu nece biti tesko svariti- ali nije bilo nikakvih problema. Uzivao je u njemu. Valjda mu je dobro sto moze i cesati desni i jesti u isto vrijeme. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




mazalica -> RE: Zitarice (8.8.2008 11:28:14)

I meni je [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image], pise prirodna aroma burbon vanilije.
Znate li gdje u Sarajevu ima kupiti hipp rizine pahuljice i gdje ste kupile te nestle




nesanica -> RE: Zitarice (8.8.2008 11:33:07)

Opet vam kazem, pogledajte u DM-u. Ja sve kupujem u DM za djecu, doduse ovdje u Njemackoj ali cula sam da je u Sar. DM kao i ovdje.




ElmaB -> RE: Zitarice (8.8.2008 11:33:30)

Draga Mazalice!

I Hipp i Nestle imas u novom Robotu na Socijalnom. Tu sam ja kupila, a imas i u Merkatoru!




mazalica -> RE: Zitarice (8.8.2008 11:40:36)

Hvala vam drage moje, uskoro cu malo doci u Sa pa cu potraziti tu gdje ste mi rekle.
Kod nas u visokom nigdje nema ima samo ova humana.




Amrino -> RE: Zitarice (8.8.2008 12:12:34)

I ja sam svoje Nestle kupila u DM- u, a vidjala sam ih i u Merkatoru.




ebru -> RE: Zitarice (8.8.2008 13:38:41)

Jeste ja sam bila u DM-u u Sarajevu i bas je gotov sve isto sto se tice proizvoda!Cak imaju i dudice baby nova![image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




mamyca -> RE: Zitarice (15.9.2008 8:44:47)

Moze li ijedna od vas da mi kaze koje su to zitarce,moze li slika,malom mi je 6 mjeseci,i volila bih mu poceti davati zitarice,pa dajte predlozite neke.Pozz




hanabanana -> RE: Zitarice (15.9.2008 16:26:44)

[image]http://www.awt.hr/include/images/hipp/baby_riza.jpg[/image]

Proso imaš na ovom linku http://www.dm-drogeriemarkt.sk/new/obr/temy/74_01_06_14.gif







mamyca -> RE: Zitarice (15.9.2008 17:29:07)

Hvala[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




mamyca -> RE: Zitarice (16.9.2008 19:33:21)

Eh kupila sam taj proso u DM-u,i moze li mi neko reci kako da ga pravim?Mijesa li se i s cim?Uputstvo je na njemackom,a na nasem pise samo sastav,a njemacki mi bas ne ide.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]I kupila sam mu Hippove rizine pahuljice sa bananom i breskvom,pa cemo probati i to,one se prave s vodom,to znam,[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image].




suncan_dan -> RE: Zitarice (16.9.2008 19:39:20)

pa napisi nam onda to na njemackom, pa ce mo prevest.




suncan_dan -> RE: Zitarice (16.9.2008 19:41:44)

sad sam vidila da je govor o proso. ja mislim 1:2 proso:voda




Visnja RR -> RE: Zitarice (16.9.2008 19:43:38)

Nestle  riza-kukuruz ima kupiti u Konzumu Wise... ja se vec pripremam za papanje od 6 m - za 20 dana[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]




mamyca -> RE: Zitarice (16.9.2008 19:44:46)

Nemam vremena sad pisati[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image],uglavnom me interesuje da li da mu to samo dajem ili se u to jos nesto moze dodati?Hvala unaprijed[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




suncan_dan -> RE: Zitarice (16.9.2008 19:49:50)

e to neznam, mozda neka druga mama ti dadne neki recept, koja daje zitarice. moja je sad istom 6mj+
. i jos joj nedajem zitarice, samo voce. povrce.




Amrino -> RE: Zitarice (16.9.2008 21:11:42)

Ja proso mjesam s cim stignem...kao i puru.
Napravim proso (kuhas skoro isto kao i rizu- omjer je otprilike 1:3- ali ja stavim manje vode- pa dodajem po potrebi. Kuha se otprilike 10- 15 minuta a najbolje ti je da probas jedno zrno- ako je mekano znaci da je gotovo)
Dodajem ga svemu- izgnjecim bananu ili krusku (ili dinstanu jabuku), dodam breskve i kasiku prosa...stavim i malo babyrice- a da se poveze.
Zatim- izdinstam tikvicu (ogulim je- izrezem na vece komade i dinstam u poklopljenoj serpici sa malo vode)- onda je izgnjecim i dodam  u to proso i babyrice.
Naravno...mozes pustiti masti na volju...Ne znam sta mu inace dajes ali u svakom slucaju zitarice (proso, pura, babyrice) mozes mjesati sa svime- i sa vocem i sa povrcem.
U zadnje vrijeme papamo krompir i mrkvu (jedan krompir i jednu mrkvu izrezem na vece komade i sa vrlo malo vode skuham u pretisu- za 5- minuta. Izgnjecim viljuskom, dodam svog mlijeka i malo babyrice- a ili prosa i to je to).
Eto- to mi papamo :-)
Najvise voli tikvicu- a ja kontala da je nece ni pomirisati...bas me iznenadio :-)))





mamyca -> RE: Zitarice (16.9.2008 21:57:31)

Hvala amrino[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image].Probat cu sutra aBd.Hamza osim sto doji,jede i bananu i  jabuku i hippove vocne kasice,rizolino nece,ne znam zasto[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image],a karmelino mu dajem po malo i grisolino i to mu se najvise svidja i njih pravim sa svojim mlijekom i dajem mu ih na kasiku,niposto na bocu,jer ne zelim da se odvikne od cike,i ovako mi pravi probleme[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image].Osim toga dajem mu pomalo i krompir,mrkvu i malo blitve isto skuham u pretis loncu i to smaze u sekundi,cak mu ne moram skroz miksati.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]A kupila sam mu i hippove rizine pahuljice sa bananom i breskvom,pa cemo i to probati pomalo.E sad me interesuje kada vi dajete svojoj djeci tu dohranu?Koliko puta dnevno,i u kojem periodu,Hamza bi mogao bananu uvijek jesti,kad je ugleda na stolu odmah skace[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image].Amrino,od tebe ocekujem dobar odgovor,nekako mi se cini da si iskusna u tim stvarma[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image].Hvala unaprijed.Uh sto se ja napisa.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Amrino -> RE: Zitarice (16.9.2008 22:14:05)

E ovako...[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Hamza se budi oko 6- 7. Muz ustane s njim i nekad oko 8-9 mu da "dorucak". To je uglavnom neko voce- banana sa kruskom ili banana sa nektarinom i babyrice...
Slijedeci obrok mu je oko 1-2, nekad oko 4-5 sve zavisi...U medjuvremenu doji, doji, doji a dam mu i ponesto da glaba i igra se. Najdrazi su mu kukuruzi i oni keksi od rize- stiropor...to zvace pa ispljune i sve tako...[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image].
Ma ne opterecuj se previse. Dovoljno mu je da jede ili jednom ili dva puta dnevno...ponudis mu pa vidis- a ako nece ne sili ga.
Ja mu ponekad dam i treci obrok- ako nije nesto posebno pojeo u toku dana.
Nekad pojede vise nekada nece nikako...[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image].
Takodje nema potrebe da mu skroz gnjecis hranu...das mu i u onom prirodnom obliku- nemoj se prepasti ako krene "povracati"- to je normalna rakcija kod svake bebe. Strpaju velike komade u usta- ali ispljunu oni to.
Uglavnom...polako i uzivajte. Nije bitna kolicina koliko je bitno da stekne zdrav odnos prema hrani- da jede kada je gladan.
I lopuze najvise vole jesti same- pa ja Hamzi stavim pola banane u tanjir i stavim ga na pod (nesto prostrem) i on uziva pola sata...melja, gnjeca ali nesto i pojede.
Eto- nadam se da nisam bila propsirna [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image].




mamyca -> RE: Zitarice (16.9.2008 22:22:52)

Hvala amrino,nisi bila preopsirna.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]Ja sam mu ispocetka davala izgnjeceno,al sada samo malo izgnjecim,jer zelim da se nauci zvakati,i hB to je savladao.Nije mi jos nijednom povratio hB,danas je jeo oko 5 h bananu,i dojio je oko 9 i sad spava kao top.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]Hvala ti jos jednom.Poljubi mi to lavce,i imas lijep pozdrav od mene.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Emina* -> RE: Zitarice (4.10.2008 22:15:36)

IZVORNA PORUKA: hanabanana

[image]http://www.awt.hr/include/images/hipp/baby_riza.jpg[/image]





Ja sam trazila ovu rizu, ali nigdje nisam mogla da nadjem...
Je li iko kupovao ovu Hipp-ovu?? Gdje ima da se kupi??

Ja sam i Nestle vidjela, ona zuta kutijica, ali se ona pravi s mlijekom...

Hvala na odgovorima...




Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>