Kojeg doktora/icu izabrati na Koševu? (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Porodilište



Poruka


Anoniman -> Kojeg doktora/icu izabrati na Koševu? (8.8.2008 9:45:25)

Drage moje trudnice i mamice, u 13. sam sedmici trudnoće i trebala bih se uskoro opredijeliti za doktora na Koševu.  Trenutno mi trudnoću vodi jedna doktorica u Domu zdravlja, ali pošto imam rizičnu trudnoću, moram na Koševo.
Zapravo, zanimaju me samo DOKTORICE pa bi mi puno značilo ako mi neka od "iskusnih" svojim prijedlozima može pomoći.  Unaprijed hvala!




Mika -> RE: Kojeg doktora/icu izabrati na Koševu? (8.8.2008 10:34:49)

Draga moja želim ti puno puno sreće da lako izneseš trudnoću i navijam za tebe! [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] 
Pretraži malo forume pa ćeš naći dosta dojmova o doktorima na Koševu i šire. Ja sam imala jako loše iskustvo sa Koševom tako da ti je moj savjet "zahtjevaj, traži, galami, prijeti tužbom" i ABD bude sve ok. Mene trenutno vodi dr. Dizdarević (nakon spontanog) i do nje sam došla preko njene privatne oridinacije. Kod nje trenutno idem samo zato da im zagorčavam život a ABD sljedeću trudnoću ću probati voditi u državnoj bolnici. Naime ganjam ih sa žalbama i tužbama za tretman koji sam gore imala tako da su sada svi jako fini prema meni. Dakle samo budi oštra i proganjaj ih i trebalo bi biti ok. Jedini "insan" kojeg sam gore srela je Dr. Sanjin Deković s tim da ti je on mlad doktor i nema puno uticaja gore.

Sretno još jednom i biće sve ok samo se bori za svoja prava ako te budu šaltali.




ElmaB -> RE: Kojeg doktora/icu izabrati na Koševu? (8.8.2008 10:38:52)

Draga moja!

Ja imam veoma pozitivno iskustvo sa dr Senadom Murtezicem na Kosevu. Porodio me je oba puta i zaista je divan. Prije svega je covjek, pa onda sve ostalo. Inace, preporucujem ga svim svojim prijateljicama, pa ako zelis njegov broj posalji mi PP.

Pozdrav i sretno!

P:S: Izvini, tek sada sam vidjela da te zanimaju samo doktorice. U tom slucaju potrazi dr Lejlu Imsiriju ili njenu sestru dr Nailu Imsiriju!




idana_85 -> RE: Kojeg doktora/icu izabrati na Koševu? (8.8.2008 10:40:19)

Ja toplo preporucujem dr. Sanjina Dekovica, meni vodi trudnocu od samog pocetka i sve je odlicno, puno su mi njegovi savjeti znacili a i spreman je uvijek saslusati i pomoci. Sretno




bubamara80 -> RE: Kojeg doktora/icu izabrati na Koševu? (8.8.2008 10:50:24)

također imaš dr. Fatima Gavrankapetanović, lijepa žena, srednjh godina,
ali voli da joj se onako odnese nešto.




Anoniman -> RE: Kojeg doktora/icu izabrati na Koševu? (8.8.2008 11:49:14)

joj, stvarno ste super!!![image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]  Hvala vam puno.  Ma, ja sam vam malo stidljiva kad su u pitanju muski doktori pa sam zato pitala o doktoricama.  Čitala sam dosta i ostale teme gdje se spominju imena doktora ali često piše dr+prezime pa ne znam je li muško ili žensko.
U svakom slučaju HVALA PUNO




idana_85 -> RE: Kojeg doktora/icu izabrati na Koševu? (8.8.2008 12:43:15)

Ma ne trebas biti stidna. Ima negdje tema o tome kome je lagodnije ici muskom ili zenskom ginekologu, cini mi se da se vecina slaze da su muski ginekolozi puno pazljiviji i pristupacinij, a zenski pretezno grubi. Naravno, ne treba generalizirati stvari.




SelmaK -> RE: Kojeg doktora/icu izabrati na Koševu? (8.8.2008 14:03:17)

Vidim razgovarate o doktorima, a vec par dana zelim da se javim i kazem par lijepoh rijeci o doktoru Sanjinu Dekovicu, koji me je porodio prije dvije sedmice!!!
Htijela sam posebno otvoriti temu o njemu, ali nema veze vidim da ga i ovdje hvalite.
Moram prije svega da kazem da je stvarno izuzetna osoba, puna pozitivne energije i spremna da razgovara u svakom trenutku, sto je jako bitno za jednu trudnicu, tj. zenu koja se tek porodila i ima hiljadu pitanja.
Da ne bih sada ovdje pisala svoju porodjanjnu pricu, samo cu reci da je moj porod krenuo prirodno, ali zbog zakretanja glavice moga sina u zadnjih sat vremena poroda, otisla sam na carski rez.
Dr. Dekovic je bio moj doktror i na prirodnom, a uradio je i carski rez. Sta zelim da istaknem!!? On je stvarno na vrijeme reagovao, cim je vidio da ja pocinjem da se mucim sa trudovima i tiskanjem, a da beba nece da se namjesti u porodjani kanala, odlucio je da me uradi carski rez, tako da se hvala Bogu ni ja ni beba nismo napatili!!
U kasnijim razgovorima sa porodiljama u bolnici, vidjela sam da sam stvarno imala srecu da me on poradja, jer ne bi svi doktrori tako brzo i efikasno djelovali, vjerovatno bi pustili i mene a i bebu da se dobro namucimo, pa kad bi doslo 5 do 12, onda bi bio carski!!!
Takodjer, evo gledam maloprije rez koji mi je napravio!! Ma skoro neprimjetan, tanka linija u bikini zoni, sto govori da se covjek potrudio da i estetski budem zadovoljna!!!

Ma sve u svemu, mislim da je on dosta ucinio da se ja i pored skoro dva poroda u jednom danu osjecam pozitivno, i da nosim pozitivno iskustvo iz bolnice!!!

Toliko od mene!!

Pozz svima!!!




idana_85 -> RE: Kojeg doktora/icu izabrati na Koševu? (8.8.2008 15:18:24)

Hvala ti SelmaK, da samo znas kako si me obradovala [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] I ja sam o njemu cula sve najbolje, prema meni je stvarno divan,a isto kazu i njegove dr pacijentice s kojima razgovaram u cekaoni. Samo molim Boga da mi on bude na porodu. Kazu poznat je po carskim rezovima[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Meni je rekao da cim primjeti da beba ima poteskoca ili da je velika da savjetuje carski, jer se na kraju svakako mora uraditi, a zena bezveze ispuca ili je sijeku i dole. Bravo za Sanjina [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Lady_in_red -> RE: Kojeg doktora/icu izabrati na Koševu? (11.8.2008 13:28:06)

Pozz svima!
Ja sam nova, ali od danas cu biti redovna u razgovorima sa vama. Eh ovako , sto se tiče teme i Koševa, a pogotovo dr. Murtezića , ja sam imala užasno iskustvo s njim . Ne znam odakle bih počela , slično kao kod SelmeK, ali ja prođoh izgleda gore. Dr. Murtezić me je pustio da se patim 12h na porođajnom stolu, od 5,35 ujutro do 17h , iako nisam imala kontrakcije već stalne bolove punih 12h, i usput da spomenem da sam bila otvorena samo prst, a počeo me porađati kad sam bila otvorena 5 prstiju,i nije išlo , patnja , onda rez, pa onda vakum i ja padoh u neku vrstu kome,i onda hitno na sekciju u 17,35 ja rodih zdravog sina.
Tako da, dame moje , moje je isustvo takvo, mada ne znaci da je on loš doktor , mozda mu je tad samo bio loš dan ....[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Ali hvala Bogu , sada imam divnog sina Benjamina koji je napunio 3 godine 2.jula.




boogy woogy -> RE: Kojeg doktora/icu izabrati na Koševu? (21.8.2008 22:32:47)

Ja sam rodila na carski i samo bih rekla da sam prezadovoljna bila sa dr. Lejlom Imsirijom![image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Crvena -> RE: Kojeg doktora/icu izabrati na Koševu? (21.8.2008 22:43:35)

IZVORNA PORUKA: ElmaB

Draga moja!

Ja imam veoma pozitivno iskustvo sa dr Senadom Murtezicem na Kosevu. Porodio me je oba puta i zaista je divan. Prije svega je covjek, pa onda sve ostalo. Inace, preporucujem ga svim svojim prijateljicama.

Pozdrav i sretno!

[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]





jupajdi -> RE: Kojeg doktora/icu izabrati na Koševu? (7.11.2008 16:31:22)

Najljubazniji, najveseliji, najvedriji, uvijek spremni pomoći....... Sanjin Deković i Lejla Imširija.




idana_85 -> RE: Kojeg doktora/icu izabrati na Koševu? (10.11.2008 12:57:42)

IZVORNA PORUKA: jupajdi

Najljubazniji, najveseliji, najvedriji, uvijek spremni pomoći....... Sanjin Deković i Lejla Imširija.


potpisujem




azra -> RE: Kojeg doktora/icu izabrati na Koševu? (12.11.2008 17:50:25)

Moju trudnoću je vodio dr.Godinjak ali me porodila dr.Lejla Imširija carskim rezom i toplo ih preporučujem. Doktorica je divna.




Mala Selma -> RE: Kojeg doktora/icu izabrati na Koševu? (12.11.2008 18:01:40)

Mene vodi dr.Asotić Amir i super je.....stariji gospodin, ljubazan, njezan, sve pohvale za njegov rad.......




mala curica -> RE: Kojeg doktora/icu izabrati na Koševu? (30.11.2008 21:16:46)

Dr. Senad Murtezic je po meni jedan veliki covjek profesionalac
Meni je radio operaciju i divan je[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Anoniman -> RE: Kojeg doktora/icu izabrati na Koševu? (30.11.2008 22:19:42)

Dr Lejla Imsirija vodila mi trudnocu, porodila me carskim rezom i jos uvijek je moja doktorica. Najbolja!!!




jasmina_mm -> RE: Kojeg doktora/icu izabrati na Koševu? (30.11.2008 23:45:36)

Dr. Senad Murtezic je po meni jedan veliki covjek profesionalac

slazem se u potpunosti i toplo ga preporucujem svima, njezan i razuman covjek a prije svega izvrstan doktor. Ako opet budem trudna opet cu ici samo kod njega, jer me je i ovu trudnocu cijelu vodio i na kraju porodio (CR). Sve pohvale za njega.




najjda -> RE: Kojeg doktora/icu izabrati na Koševu? (30.11.2008 23:50:32)

dr haveric i sanjin dekovic od doktora a od doktorica nidzara abadzic jadranka dizdarevic




Crvena -> RE: Kojeg doktora/icu izabrati na Koševu? (1.12.2008 8:33:00)

IZVORNA PORUKA: jasmina_mm

Dr. Senad Murtezic je po meni jedan veliki covjek profesionalac

slazem se u potpunosti i toplo ga preporucujem svima, njezan i razuman covjek a prije svega izvrstan doktor. Vodio mi je obje trudnoce i oba puta me porodio. Sve pohvale za njega.




Anoniman -> RE: Kojeg doktora/icu izabrati na Koševu? (1.12.2008 13:42:41)

Draga moja puno sreće da izneseš svoju trudnoću lahko i bez ikakvih problema. Što se tiče doktora ja ti mogu preporučiti dr,Sanjina Dekovića. On je vodio moju trudnoću. Moja najdrugarica koja je i moja vjenčana kuma radi gore,ali ona je na carskom rezu,i ona je meni preporučila dr.Sanjina i znam da je vodio dosta trudnicakoje imaju rizičnu trudnoću i koje moraju da čuvaju trudnoću. Jako je pristupačan i dobiješ njegov broj mob i dostupan je uvijek. Ja sam bila zadovoljna i drugu trudnoću akobogda ću opet kod njega. A to jel doktor ili doktorica je nebitno vjeruj nekada doktori mogu biti prijatniji i nježniji nego doktorica. Važno je da ti svoju trudnoću bez problema izneseš i moj savjet ti je nemoj gledati jel doktor ili doktorica važna je sposobnost i stručnost. SRETNO




Pankica -> RE: Kojeg doktora/icu izabrati na Koševu? (1.12.2008 15:27:26)

I ja bih takođe preporučila ili dr. Lejlu Imširija ili dr. Sanjina Dekovića. Oboje su pravi profesionalci, odlični za saradnju, pažljivi, ma sve najbolje mogu reći i za jedno i za drugo. Moja trudnoća je takođe bila visoko-rizična, vodila me dr. Lejla, ali me porodio dr. Sanjin. Prethodno su se čuli u 04,00 h ujutro telefonom, jer mi je pukao vodenjak u 36-toj nedjelji trudnoće, pa sam tako rano nazvala dr. Lejlu, žena mi se javila od kuće, utješila me, jer sam bila užasno preplašena, iznenađena, smirila me, objasnila mi da se ne trebam brinuti, da idem na Kliniku, a da će me gore čekati dr. Sanjin, koji je bio dežurni, i kojem je ona telefonski sve objasnila, o čemu se radi u mom slučaju, tako da ništa nisam morala pričati kad sam stigla u bolnicu. Dr. Sanjin je sve već znao. Za ove ljekare nije bitno ni vrijeme, ni mjesto, niti bilo što drugo, najvažnije od svega je njihov pacijent. U sigurnim ćeš rukama biti, ako se odlučiš za nekoga od ova dva izvrsna ljekara-ginekologa![image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]Naravno da ima i drugih ljekara koji profesionalno odrađuju svoj posao, ali dr. Lejla I. i dr. Sanjin D. su, po meni, na broj 1.![image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]




superstar24 -> RE: Kojeg doktora/icu izabrati na Koševu? (19.1.2009 22:49:37)

Prvu trudnocu vodio mi je dr. Senad Murtezic i zaista sam bila zadovoljna njegovim pristupom i strucnosti, medjutim sada sam u 11 sedmici trudnoce i vodi je dr. Sanjin Dekovic, kojeg sam izabrala zbog njegove brige i stalozenosti koju nisam vidjela ni kod jednog doktora ikada i zaista zasluzuje sve pohvale..




ringe_mama -> RE: Kojeg doktora/icu izabrati na Koševu? (21.1.2009 14:31:44)

Moju trudnocu, vec 29 sedmica vodi Dr Boris Nikulin. I stvarno je zaista strucnjak. Uvijek je dostupan za razgovor-savjet i pregled. Nemam tremu ni strah kod pregleda. Sa uzivanjem idem na kontrole. 




Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>