Boja bebinih ociju :) (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba



Poruka


nely -> Boja bebinih ociju :) (8.8.2008 16:17:12)

evo mene opet[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] e sad me zanima kada bebe dobiju pravu boju ociju[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] moj edvin ima sad tamno plave,ali kazu da se to mijenja,pa me eto zanima kada[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] ako se koja moze sjetiti.pusaaaa




mamyca -> RE: boja bebinih ociju:) (8.8.2008 16:21:41)

Kad se Hamza rodio imao je isto plavu boju ociju,ali vec sa 2 mjeseca postajale su mu plavo-smedje,i sad su mu takve.Kazu da dok god dijete doji,prava boja ociju mu se ne zna.




Ivona -> RE: boja bebinih ociju:) (8.8.2008 16:24:04)

Kod moje Selene su bile sivo plave i svi su navijali da ostanu takve ...Na tatu...[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Ali,prije dan-dva primijetih da su postale tamno smedje-na mamu [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Mi sada imamo 2 mjeseca i 6 dana.
Mislim da se kod beba koje doje ta promjena desi malo kasnije.




mamyca -> RE: boja bebinih ociju:) (8.8.2008 16:26:28)

Ja navijam da ostanu plave[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image],jer su u mene plavo-zelene,a u M.M. smedje.Ali cini mi se da ce stvarno ostati smedje.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




nely -> RE: boja bebinih ociju:) (8.8.2008 16:27:51)

hmmm bas interesantno[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]ali ja njega ne dojim pa neznam ..ako je iza 2 mj kao kod ivone nama ce jos malo 2,pa cemo vidjeti.iskreno,bas mi se ova boja svida[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




lamka -> RE: boja bebinih ociju:) (8.8.2008 16:33:55)

sve bebe se rodec sa plavim ocima
tako i kod moje maje curice a li su njoj i ostale plave




camm -> RE: boja bebinih ociju:) (8.8.2008 18:36:19)

kazu ako se dijete rodi sa plavim ocima da nemogu te boje ostati vec kontra
ako sa crnim opet isto
ja se nadam da ce kod moje ostati crne.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




tweety -> RE: boja bebinih ociju:) (8.8.2008 19:29:07)

Moj sin se rodio sa plavim očima i ostale su mu plave.Za drugu bebu ćemo vidjeti aBd.




mišur -> RE: boja bebinih ociju:) (8.8.2008 20:26:21)

Luka se rodio sa tamnim očima.
Sad su mu tamno plave, pošto doji, ali ujutro budu tamno smeđe, i polako izvuku na tamno plave u toku dana.
A baš bih voljela znati kakve boje će na kraju biti




mamina cura -> RE: boja bebinih ociju:) (8.8.2008 21:09:35)

Boja ociju ce biti u zavisnosti od boje ociju oba roditelja. Pisali su da smedja dominira i da kad oba roditelja imaju svijete oci beba mora imati svijetle oci. Ali kod svakog pravila ima izuzetaka, tako kod mojih roditelja sa izrazito zelenim ocima moj brat dobije smedje oci. A za mene kazu da sam imala zelene od porodjaja. E sad moj stariji ima smedje na mm a ova mala jos doji ali polako mi se cini da izbija smedja[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image]. Inace mi se cini da nijedno dijete nije na mene, kao da ih nisam ni rodila.




Romali -> RE: boja bebinih ociju:) (8.8.2008 22:56:47)

Moje dijete nema ama baš ništa na mene [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley6.gif[/image] pa onda mislim da neće imati ni boju očiju. Sada ima 3,5mj.i izrazito su plave, ma predivne, ali doji pa ne znam kakve će ustvari biti.  Pošto su moje smeđe, voljela bih da tu zadrži tatinu stranu.




suncan_dan -> RE: boja bebinih ociju:) (9.8.2008 0:38:30)

koliko ja znam, da se moze sa godinu dana tacno reci koju boju ima bebana, al nemora znacit, da bebe dobiju boju ociju od roditelja, mogu i od, dede ili pranane i...... kod baba bijelom kozom, budu oci plave.a kod cnrne koze tamne.
nemoze se jos reci koja je boja. u stvari novorodence i nema boje ociju, jer ono nema bas puno pigmenta u oku, tako da duga skoro i neprima svijetlosti.svijetlost se odbaciva nazad i zato mi vidimo to kao plavo. a najvjerovatnije ako se kod bebe vide tamne tackice u oku, onda ce imat tamnu boju ociju.




stella -> RE: boja bebinih ociju:) (9.8.2008 1:26:50)

Moja Hana je imala zelenu boju ociju.Tj. nekad zelenu ,nekad smedju.A sada su joj uvijek smedje, pa mislim da ce tekve i ostati.Ja imam smedje a mm zelene.




anitaMO -> RE: boja bebinih ociju:) (9.8.2008 9:20:51)

Laura za sada ima plave ,sto bih ja volila da joj i ostanu.muz ima plave,ja smedje.




proud mom -> RE: boja bebinih ociju:) (9.8.2008 14:15:14)

drage mame... znate li koje su oči najljepše na cijelom svijetu???

OČI KOJE VIDE...

ljubim vas....




mamina princeza -> RE: boja bebinih ociju:) (9.8.2008 14:22:57)

IZVORNA PORUKA: proud mom

drage mame... znate li koje su oči najljepše na cijelom svijetu???

OČI KOJE VIDE...

ljubim vas....




Potpisujem




ElmaB -> RE: boja bebinih ociju:) (9.8.2008 18:44:23)

Pedijatri kazu da djeca koja doje imaju tzv. mlijecnu boju ociju, koja ce se promijeniti. Tek nakon prestanka dojenja, moze se odrediti koja boja ociju ce ostati kod djeteta. Kako ja, na zalost, nisam dojila ni jedno svoje dijete, Tea je od rodjenja imala nebo plavu boju ociju, koja je ostala. Lana ima neku teget boju, a Deni plavo-zelenu. Ali, njima je tek cetiri mjeseca, pa je jos rano za prognozu!

Pozdrav!




Najdraza mama -> RE: boja bebinih ociju:) (9.8.2008 19:16:00)

IZVORNA PORUKA: proud mom

drage mame... znate li koje su oči najljepše na cijelom svijetu???

OČI KOJE VIDE...

ljubim vas....

  Upravo tako ..ja i muz smedze a djeca zeleno plave imaju ....




lejlašh -> RE: boja bebinih ociju:) (11.8.2008 20:22:16)

Kod moje mrvice su lijepe nebesko plave oči, a rođena je sa crnim očima. Muž i ja imamo smeđe, a moja seka (na koju M. najviše i liči ima plave oči). Doduše ona još doji, ali nadam se da se neće mjenjati, jer nisu nimalo mutno mliječne. 




suncan_dan -> RE: boja bebinih ociju:) (11.8.2008 20:30:53)

IZVORNA PORUKA: ElmaB

Pedijatri kazu da djeca koja doje imaju tzv. mlijecnu boju ociju, koja ce se promijeniti. Tek nakon prestanka dojenja, moze se odrediti koja boja ociju ce ostati kod djeteta. Kako ja, na zalost, nisam dojila ni jedno svoje dijete, Tea je od rodjenja imala nebo plavu boju ociju, koja je ostala. Lana ima neku teget boju, a Deni plavo-zelenu. Ali, njima je tek cetiri mjeseca, pa je jos rano za prognozu!

Pozdrav!







ovo jos nikad nisam cula....prvi put cujem....




_mama_ -> RE: boja bebinih ociju:) (30.8.2008 19:17:51)

Moj sincic ima tri mjeseca,oci su mu plave boje.Dojila sam ga do prije pola mjeseca,ali boja ociju mu je i sada ista,a ja i muz imamo zelene oci.




Anoniman -> RE: boja bebinih ociju:) (22.3.2009 10:07:24)

IZVORNA PORUKA: proud mom

drage mame... znate li koje su oči najljepše na cijelom svijetu???

OČI KOJE VIDE...

ljubim vas....



Ovo potpisujem. Mi i ne znamo koliko smo bogati što možemo da vidimo!

Malo sam zaboravila genetičko nasljeđivanje! A i da malo obnovim temu...

Ja i muž imamo smeđe oči a dijete plave,sad ima 2,5 mjeseca i doji, ne znam koliko baš ima veze dojenje mislim da je do genetike. Muževa mama ima plave oči. Da li će kod mog [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/duda.gif[/image] ostati plave oči. Nekad sam radila zadatke iz ovoga al zaboravi se kad se ne obnavlja, hajmo genetičari,biolozi i mame koje su već prošle ovo...




Visnja RR -> RE: boja bebinih ociju:) (22.3.2009 11:51:22)

Breskvo vrlo lako moze tvoja beba zadrzati plavu boju ociju... znam dosta djece kojima roditelji imaju tamne oci a baka plave pa bebi ostanu plave...
pa opet znam i bebe kojima se oko 9-og mjeseca okrenulo u boju kao kod roditelja... vidjeces kad prestanes dojiti..[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Moja dusha od prvog dana plavooka... naslijedila od mene...[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




juni -> RE: boja bebinih ociju:) (22.3.2009 12:28:07)

Meni su najlijepse oci moga MM [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image], tamno smedje i krupne tako da ne vidim nista lose da i Emil ima iste takve iako su mu sad plave. Koliko se sjecam iz biologije smedja boja je dominantna a plava recesivna, i naravno da dijete moze naslijediti gen star 500 godina od nekog davnog pretka, ali ne mozemo reci npr. da je  Emil naslijedio boju ociju od tetke (moje sestre ili od MM) jer nisu u pravoj liniji (ako me razumijete [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]).




bebbe RR -> RE: boja bebinih ociju:) (23.3.2009 10:19:15)

Ja imam tamnosmedje oci, MM zelenosmedje, a Ema plave. Ne znam da li je to zato sto doji, ali boja je divna. Mama od MM ima plave, mozda ih je od nje naslijedila...Ne bi bilo lose da nam ovdje mame koje su bile na ovoj temi od pocetka kazu kakve su boje oke njihovih beba sada. I, naravno da je najvaznije da nase bebe vide, ali, treba se i zabavljati.




Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>