|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  94 95 96 97 [98]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit...
23.12.2015 9:17:13   
krofna
Evo i mene...
Nakon pregleda u Bahceciju imala sam potrebu da cujem i drugo misljenje i otisli smo u New life. Jako sam razocarana pristupom i utiskom koji su ostavili, jer sam imala osjećaj da sam u nekoj drzavnoj klinici. Pregled traje 2 min, razgovor jos 5 i gotovo! Ne znam da li sam toliko razocarana zbog samog njihovog nastupa ili zato sto sam imala neka ocekivanja i sto sam sve vrijeme pregled u New lifu upoređivala sa onim u bahceciju. Sve je to divno i krasno ali nedostaje doza toplote i ljudskosti koju sam dobila u razgovorom sa dr. Ramom. Usaglasili smo se da je za nas najbolje da nastavimo lijecenje u klinici u koju imamo povjerenje. Pozelite nam srecu, ako sam dobro shvatila dug i trnovit put je pred nama...

(odgovor članu London_Konjic)
Neposredna veza do poruke: 2426
   RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit...
23.12.2015 13:12:07   
ablica
Krofna, ja sam takodjer bila i u New life (radila inseminacije) i u Bahceciju (ivf) i samim tim mogu izvršiti direktno poredjenje. Takodjer smatram da su u Bahceciju mnogo profesionalniji i viže izlaze u susret pacijentu (recimo u New lifu su mi prilikom zakazivanja termina za folikulometrije uvijek zakazivali termine ujutro, iako sam ih molila da to bude nakon mog radnog vremena, na što mi je rečeno da se folikulometrije moraju raditi ujutro!!!, dok su mi u Bahceciju uvijek izlazili u susret po tom pitanju, što je meni uveliko olaksalo postupak, obzirom da mi je problem izlaziti sa posla. Naravno, obzirom da mi je postupak IVF -a bio neuspiješan, uočila sam mnoge stavri koje mi i u Bahceciju nisu po mjeri. Recimo meni je čudno što ni u jednoj klinici (New L, Bahceci) prije postupaka ne traže neke detaljnije analize, recimo briseve (ni za mene ni za supruga), trombofilije, OGTT. Možda to sve zaista i ne treba, ali po iskustavama drugih na forumima vidi da je u inostranstvu praksa ipak drugačija. Ja shvatam da nam niko u postupku ne garantuje uspijeh ( isto i ne očekujem), i da faktor sreće igra presudnu ulogu, ali smatram ipak da nas "nalazima" treba pokriti koliko je god moguće, kako bi se naše šanse za uspjeh povećale.

(odgovor članu krofna)
Neposredna veza do poruke: 2427
   RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit...
24.12.2015 0:30:41   
London_Konjic
Pa najbolje je da ih pitate zasto ne rada te pretrage. Da puno ne pametujem ali sam i ja ljekar...pa da ne objasnjavam u detalje (hiramicin je umjesto infekcija preventivno, aspirin za trombofiliju)...OGTT nema nikakve veze sa IVF-om. Jer problem sa OGTT utice na problem sa ovulacijama, a posto je u IVF-u sve isprogramirano onda je malo drugacije.

(odgovor članu ablica)
Neposredna veza do poruke: 2428
   RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit...
18.1.2016 13:15:13   
Leva
Ablice,

Za vrijeme dok sam bila aktivno u procesu lijecenja sam jako puno citala i informisala se, mozda i previse... Rezultat je bio da sam postala preopterecena zatrudnjivanjem i postupcima, mozda cak i paranoicna u jednu ruku. Što se tice briseva jako mala vjerovatnoca je da ces ih uspjeti zavrsiti u roku od 6 mjeseci ako ih planiras uraditi na uputnicu. Pri tome moras moljakati drzavnog ginekologa za uputnicu za mikrobilogiju na DIP-u, jer ti ljekar sa porodicne vise ne moze dati uputnicu za Micoplazme, Ureaplazme i sl. (barem je tako bilo 2012.). Druga opcija je da uradis briseve privatno i platis preko 100 KM. Opcija 1. ako je pozitivno dobicete muz i ti Doxiciklin, sto u vecini klinika daju vec na startu i time ti ustede barem 100 KM i 6 mjeseci zivota user posted image Ako je rezultat negativan na plazme pokupice upalu, sexualno aktivne osobe su sklonije infekcijama pa makar bio u pitanju pojacan vaginalni iscjedak. London-Konjic je zapravo u pravu, sve se preventivno pokriva sa par lijekova.
Ja sam bila na lijecenju i u BiH i vani i nisam primjetila da su ovi vani revnosniji. Znaju ti potrositi jako puno vremena na gluposti a sa druge strane te svjesno ubaciti u postupak sa cistom i sl. sto im je po meni veliki minus.

< Poruku je uredio Leva -- 18.1.2016 13:16:35 >


_____________________________

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu London_Konjic)
Neposredna veza do poruke: 2429
   RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit...
22.1.2016 13:26:39   
delila1986
drage moje ženice,
Evo mene nakon puno puno vremena.
Radila sam dva puta IVF u Bacheci klinici, ali nažalost bezuspješno.
Sada krećemo u nove pobjede. ali imam dilemu, i ne znam šta da radim.
da li New Life ili Bachechi.?
Radila sam kod doktora Enver Kurt i imam sve riječi hvale, zanima me sada gdje je taj doktor i da li je on u New Life? koji doktor radi transfer u Bachechi? ako neko ima te onformacije moilim vas podijelite ih sa mnom.
Hvala

_____________________________

"Molim Allaha da nas počasti saburom koji će nam biti put do sreće i uspjeha na oba svijeta, i da budemo od onih koji su divni Allahovi robovi i koji se mnogu kaju ! Amin!"

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 2430
   RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit...
29.1.2016 10:26:17   
ablica
delila1986, Dr Kurt Ali je radio u New life klinici i to je bio razlog što sam se opredijelila za istu, kada sam radila inseminacije, jer je zaista i veliki stručnjak i predivan čovjek. U momentu planiranja IVF, sam saznala da više ne radi u navedenoj klinici, te da se neće ni vraćati. S tim da sam ja sa Bahceci klinikom, tj sa osobljem i doktorima zaista zadovoljna. Naravno, obzirom da mi nije uspijelo prvi put, našla sam i ja brojne mane, raspitivala se na drugim klinikama, ali se opet odlučila za njih u drugom postupku. Puno sreće u narednom postupku user posted image

(odgovor članu delila1986)
Neposredna veza do poruke: 2431
   RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit...
29.1.2016 10:41:24   
delila1986
ABLICA, hvala puno na informacijama. očekujem ovih dana da mi jave termin za kosultacije. jedva čekam da krenem, user posted image user posted image user posted image
Puno sreće nam svima želim, nadam se da ću ovaj put imati više sreće.

_____________________________

"Molim Allaha da nas počasti saburom koji će nam biti put do sreće i uspjeha na oba svijeta, i da budemo od onih koji su divni Allahovi robovi i koji se mnogu kaju ! Amin!"

(odgovor članu ablica)
Neposredna veza do poruke: 2432
   RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit...
9.9.2016 12:13:25   
Demetra
Drage trudilice,
registrovala sam se na ovaj forum kako bih mozda pomogla nekom od vas.
Suprug i ja smo nakon godinu dana bezuspjesnog pokusavanja potrazili pomoc u Mariboru i Splitu, jer se tada "Bahceci" ljuljao
i nisam znala hoce li opstati. Na kraju smo se odlucili za Split, jer je prof u Mariboru otisao s klinike, a Split je bio bliza varijanta.

Nakon bezuspjesne 2 inseminacije, 2 icsi, 2 feta, odlucili smo prebaciti se u New life, iako je iznos postupka bio skuplji, dosadilo mi je
putovati, traziti smjestaj i td..

U New life 1. postupak bio je uspjesan, hvala Bogu i cijelom timu na zalaganju. Istina je da su sve folikulometrije ujutro, da se mora cekati, ali rezultat vrijedi truda. Ono sto me odusevilo je posvecenost dr Alija svakom paru individualno, detaljnost u prikupljanju svih mogucih analiza (od kojih ni polovinu nisam ranije uradila), hormonalna kontrola tokom cijelog postupka i tiriranje doze lijeka na osnovu rezultata.
U ranijim postupcima sam 1 ili 2 puta imala kontrolu hormona tokom terapije (mozda su i doze bile blaze), postupci su bili bezuspjesni ali nisam radila nikakve dodatne analize da se utvrdi uzrok neuspjeha.

Ovdje sam imala posve drugi protokol u kojem sam dobila mnogo vise folikula, embrija, a da ne spominjem punkciju i embriotransfer, te maksimalne uvjete laboratorija, dvoranu i anesteziologiju. Povrh svega, tu sam se 1.put susrela sa psihologom, koji je za parove koji tek krecu u postupke jako vazan, jer znam kroz sta sam sve prosla.

U Bahceciju nikad nisam bila, jer sam se za NL odlucila zbog pozitivnih rezultata u mojoj blizoj okolini.
Prije nego sam saznala za pozitivnu betu, osjecala sam da sam u pravim rukama.
Naravno, svim parovima zelim uspjeh kao i svim klinikama koje se, vjerujem, maksimalno zalazu, ali eto, ovo je bilo moje iskustvo.

(odgovor članu delila1986)
Neposredna veza do poruke: 2433
   RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit...
4.1.2017 13:19:36   
3_godine
Drage ženice, ukoliko nekom bude potrebno, povoljno bih prodala ampule puregona i štopericu Ovitrelle. Terapija je kupljena polovinom novembra 2016 u Beogradu jer sam se taj mjesec spremala za svoj 2. postupak u New life, medjutim nekim cudom (zaista cudom) sam ostala trudna taj mjesec tako da mi je kompletna terapija ostala. Dio sam već prodala a za sada imam još ovo dvoje. Možete mi se javiti na pp.

(odgovor članu Demetra)
Neposredna veza do poruke: 2434
   RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit...
16.1.2017 8:50:00   
White rose
Dobra vijest za sve iz Srednjobosanskog kantona! Usvojena odluka o refundiranju.

http://www.zzo-ksbsbk.com.ba/index.php/2017-01-13-21-36-54

_____________________________

1. ICSI Sept 2012 Cito, beta 0
2. FET Nov 2012 Cito, biohemijska
3. FET April 2013 Cito, beta 0
4. ICSI Sept 2013 Bahceci, beta 0
5. FET Nov 2013 Bahceci, beta 178 :) koja sada ima dvije godine :)
6. FET Sept 2016 Bahceci, biohemijska

(odgovor članu 3_godine)
Neposredna veza do poruke: 2435
   RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit...
19.1.2017 0:07:25   
Meri18
Zene moje pomagajte koga izabrati za IVF Dr.Balic,NewLife ili Bacheci...nalazi bili ok svi,prohodost ok, spermogram ok...7god.nista..zadnja godina stimulacije i bezuspjesne inseminacije...zadnji mjesec pojavili se polipi,odradjena histeroskopija uklonjeni polipi otkriveno zacepljenje lijevog jajovoda i slika maternice odgovara hronicnom endometritisu (mrlje od upale maternice) stoga prijedlog IVF ali gdje...sve mi se cini povrsno...znam svesna sam da je tesko da ce uspjet od prvi put ali bar zelim prije postupka korektan pristup i uradjene nalaze...pomozite ako mozete LP svima

(odgovor članu London_Konjic)
Neposredna veza do poruke: 2436
   RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit...
29.1.2017 21:28:52   
M1984
Pozdrav za sve .
Treba mi vaša pomoć,kakva su iskustva u klinici NEW Life. Trebala bi da krenem u postupak i u velikoj sam dilemi koju kliniku izabrati. Svaki vaš savjet i informacijasu od koristi.Akoimate neku drugu kliniku za preporučit i sl. Hvala vam unaprijed. Pozdrav

(odgovor članu Meri18)
Neposredna veza do poruke: 2437
   RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit...
11.6.2017 10:07:30   
mimicita
Da li neko ima informacije o najnovijoj poliklinici koja je otvorena na Ilidži? (nije ni bahceci ni new life user posted image )?
Izgleda je jeftiniji postupak od obje...

(odgovor članu M1984)
Neposredna veza do poruke: 2438
   RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit...
11.6.2017 12:34:37   
Sunašce2015
Dr. Nabil?user posted image

_____________________________

Imas ti tako doktora, za male pare poslati ce te na carski rez, al pisati knjige kako dijete treba dojiti. jer je to prirodan, pravilan i zdraviji nacin bebine ishrane

(odgovor članu mimicita)
Neposredna veza do poruke: 2439
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  94 95 96 97 [98]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  94 95 96 97 [98]
Idi na:








Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *