|      
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Razgovori u iscekivanju djeteta / novembar 2009
1.11.2009 8:36:30   
frenkoza
ja nisam uopste ni trebala biti ovdje al eto posto jos uvijek jesam da nam otvorim novu temu.....

SRECA JE, KAZU, DOBITI BEBU.... A ZAPRAVO PRAVA JE ISTINA DA JE BEBA DOBILA VAS I VASU LJUBAV...

vojimo te Abdulah.... 10.11.2009...
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Razgovori u iscekivanju djeteta / novemba...
1.11.2009 8:42:57   
Meri29
E neka si makar nacela ovu temu, sad se mozes ici poroditi user posted image user posted image . Usput se uvrati po Anidlu pa koja ce prije. Mi cekamo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Majda, nas mali anđeo, nam je stigla 25.11.2009
Mama i tata su sad najsretniji na svijetu ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(odgovor članu frenkoza)
Neposredna veza do poruke: 2
1.11.2009 8:51:40   
frenkoza
odakle ce prije informacije stici???? s Koseva ili iz Ob-e.... user posted image user posted image user posted image

evo malo sad citala ovu temu dr.Puzic... trazila je na temi porodilista tamo gdje su svi ginekolozi i nema je... kad nadjem je ovdje na temi razgovori u ocekivanju djeteta.....
ma izgleda pouzdan... vise je pozitivnih komentara.... valjda ce biti  i moj komentar pozitivan user posted image

odoh se spremati moram ici na CTG pa se cujemo....

SRECA JE, KAZU, DOBITI BEBU.... A ZAPRAVO PRAVA JE ISTINA DA JE BEBA DOBILA VAS I VASU LJUBAV...

vojimo te Abdulah.... 10.11.2009...

(odgovor članu Meri29)
Neposredna veza do poruke: 3
1.11.2009 9:04:30   
de_de
Dobro jutro svima, kako ste mi.
Frenkoza sretnooooo.

Uh draga Meri nisi jedina, i ja sad lose spavam, ovaj moj mali mi ne da spavati na strani, odmah grebe, hehehe, ko mali misic, tako da se citavu noc prevrcem. MM jadnik samo sto ne spava na podu, ma stjeram ga na kraj kreveta sa svojim ljubavnikom (tako ja zovem jastuk sto ga stavljam medju noge i pod stomak, a bas je veliki)user posted image user posted image user posted image

Samo da vas pitam, hocete li vi svoje bebice kupati prvih sedam dana, posto ja sam citala, a pricala sa nekoliko mama; neke od njih su svoje bebe kupale od prvog dana, a neke su prvih 7 dana samo brisale bebu vatom namocenom cajem od kamilice, dok im pupak nije otpao. Sad sam bas u dilemi, sta da radim. A i patronazne ne savjetuju isto, jer jednoj drugarici patronazna je kupala bebu od prvog dana, a ovj drugoj je savjetovala da saceka dok pupak ne otpane.

Keno mamino zlato

(odgovor članu frenkoza)
Neposredna veza do poruke: 4
1.11.2009 9:44:43   
Bambi09
Dobro jutro drage moje,
evo da se i ja prijavim... ustala sam poprilicno rano, napravila puru, pojela jedan tanjir, napravila kaficu i evo sada pijuckam i citam sta ima novoga... ja se ponadala bice nova tema da se frenkoza porodila, a ona otvorila novu temu za eglenisanje... ma hajd nema veze, bice i bebica...
vani je prelijepo, naumila sam cim popijem kafu i Sabina doruckuje da izadjemo vani prosetati... grehota je biti u kuci po ovako lijepom vremenu...
hajd ljubim vas sve redom

25.03.2004... princeza
24.12.2009... princ

(odgovor članu de_de)
Neposredna veza do poruke: 5
1.11.2009 9:55:29   
mama2009
jutro

frenkoza jos si tu????? sta cekas user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image
ja evo ustala i pijuckam kaficu, lose sam spavala, sanjala sam svasta ruzno bas sam se nasekirlala......na hajr i na dobro....

odoh popit kafu dok se "uhafizam" pa se pisemo

Princeza dosla 05.02.2010

(odgovor članu Bambi09)
Neposredna veza do poruke: 6
1.11.2009 10:08:49   
bubuli
jutro i od mene...
ja sam ustala pravo rano,u 7h sam vec bila u bolnici vadila nalaze i nazad bjezi kuci...isla i vratila se pjeske smrzla se brrrrrrr
popila se i kafa i caj i doruckovala...perem ves,trabala bi malo i peglati al sve su prilike da cu nazad u krevet spava mi se.....

nije me bilo par dana uglavnom drage moje mi smo sve kupili...i kozmetiku i sve iz apoteke,odjeca je sva oprana i ispeglana...krevetic na mjestu...
samo torbu sebi nisam jos spremila ustvari treba samo stvari ubaciti u nju i spremna je...

mm spava...kad ustane vjerovatno cemo mojima jer sestri sutra rodjendan a radi cijeli dan pa danas da je zezimo...

09.12.2009. 12h
LEJNA

(odgovor članu mama2009)
Neposredna veza do poruke: 7
1.11.2009 10:22:45   
bubuli
jel ja dodjem svi nestanu user posted image user posted image user posted image

de_de bebu smijes slobodno kupati nece joj nista biti i u bolnici ih kupaju i peru a pupak nije otpao...i ako neokupaju prilikom pranja pokvasi se...
bebu kupaj slobodno...poslije pupak ocistis alkoholom i ima zamjena za bivacin juce ja kupila...napuderises i stavis sterilnu suhu gazu i bice tip top...

09.12.2009. 12h
LEJNA

(odgovor članu bubuli)
Neposredna veza do poruke: 8
1.11.2009 10:27:56   
de_de
E bas ti hvala bubuli. Ma hiljadu nekih savjeta, nemoj kupat, kupaj, uh; bas me zbuni. Kako si ti, i tebi je usitnilo, je li suprugu prosao cir?

Keno mamino zlato

(odgovor članu bubuli)
Neposredna veza do poruke: 9
1.11.2009 10:35:51   
bubuli
ja cu svoju bebu kupati cim dodjemo kuci ako Bog da i to generalka user posted image user posted image user posted image
imala sam praxu ja kod njih i vidjela sam i znam a i sve moje kolegice su kupale odma beba...
bolje je bebu kupati odma i paziti na higijenu nego da se inficira pupak od prljavstine...
ima ljudi da nikad neskinu gazu sve dok pupak neodpadne...mozas mislit na sta to lici...
djecaci se znaju i zapisati sami...
prilikom pranja pokvasi se tako da svako pranje ili kupanje,presvlacenje cisti pupak i bice sve ok...
imaju gaze za pupak sterilne oko 20 feninga je jedna i bitno je da je suha cista jer na njoj se skuplja sve...

ja sam poprilicno dobro...urin mi nevalja,imam pjesak u kanalima pa me uzasno boli po dnu stomaka i prepone...pijem cajeve,vaginalete stavljam pa proci ce...
ostalo je ok,jos 4 dana pijem ginipral,za 10 dana na ctg i sad sam dahnula psihicki i super...hodam,kupujem,sve je skoro spremno...
mm je dobar,prosli su cirevi,samo jadnicak radi stalno pa je umoran bas bas...
pored redovno posla on i svira pa svaki vikend je slomljen...

09.12.2009. 12h
LEJNA

(odgovor članu de_de)
Neposredna veza do poruke: 10
1.11.2009 10:52:33   
anidla
zene moje, ja sam sinoc takve tupe bolove imala u krstima i stomaku da nisam oka sklopila...prvo sam cekala mm da dodje, oko 12 je stigao pa mi je masirao krsta..sveki svekar su jos tu ali ih nisam htjela sinoc brinuti....ona evo citavo jutro pegla, stavila je nove zavjese sto sam kupila, sad pegla sareni ves, brise podove, e vala svaka joj cast...jos kaze da ce mi plocice u kupatilo sve izbrisati domestosom i arfom...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

uglavnom, jutros dvije tri kontrakcije i opet nista, ali sinoc imam osjecaj da nije prestajalo nikako....isla u wc stalno gledati u gacice user posted image da hoce samo krenuti vise...pa danas nam je termin, i ja ga nagovaram da nam dodje, taman se mm vraca sa utakmice oko 3 pa da ga iznenadimo, ali a-a,kakvi....tvrdoglav moj djecak user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

frenkoza je tu znaci s nama jos uvijek....noc je bila mirna user posted image user posted image user posted image user posted image   imam osjecaj kad sad odcepimo nas dvije, eto i vas novembarskih user posted image za nama....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ♥ ♥ ♥

09.11.2009 :) Noa

Naucila sam. Usnulo dijete u narucju najmirniji je osjecaj na svijetu!

(odgovor članu bubuli)
Neposredna veza do poruke: 11
1.11.2009 10:57:33   
mama2009
anidla samo laganini ...... no sikirki i bit ce sve ok .....

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 12
1.11.2009 11:02:38   
mina23
user posted image nesto me ziga kao lijevi jajnik?
Joj samo da mi je proci ovaj sedmi mjesec, nekako sam sigurnija kad udjem u 30 sedmicu nego ovako.
Jeli kod vas veliki stomak? Kod mene nije bas i udebljala sam se samo 4 kg zadovoljna sam ali voljele bi vecu trbicuuser posted image

Sunce mamino stiglo 23.01 nas mali Saim, Volimo ga puuuuno!

(odgovor članu mama2009)
Neposredna veza do poruke: 13
1.11.2009 11:16:53   
Nellica
Jutro i od nas ,

Vidim da nismo jedini koji smo loše spavali, ja sam se vrtila cijelu noć, beba isto tako u 6 smo u krevetu jeli plazmu i mlijeko.

Sinoć i jutros me nekako ruzno probada nisko ispod stomaka ????

Frenkoza i Anidla vasim bebijima se ne zuri, uzivaju.

Za kupanje beba i ja sam ABd planirala odmah bebu kupati cim dodjemo iz rodilista, mojoj prijateljici je patronažna na podlozi za previjanje sapunjala bebu , a onda je samo sapirala u kadici, ona i sad nakon 6 mjeseci kupa bebu na isti način.
Mislim da iako se pupak pokvasi da je bitno da se dobro osusi poslije.

5.12.2009. Ana ti si nježnost moje duše, toplina mog srca, sjaj oka mog...

(odgovor članu mina23)
Neposredna veza do poruke: 14
1.11.2009 11:29:19   
MinaMM
jutro moje drage ja samo da vas brzinski pozdravim prije nego doruckujem. danas idemo kod svekija na rucak tako da cu se nekad kasnije ponovo javiti.

anidla i frenkoza SRETNO!!!!

meri user posted image za savjete!

ostalim trudnicama i mama zelim DIVAN dan. Ocajno sam spavala ali nema veze, nema promjena sve po starom. I jos me jutros komsija probudio lupanjem po stanuuser posted image - pa nedjelja je, imaj milosti!!! LJUBIM VAS user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio MinaMM -- 1.11.2009 11:32:18 >

16.11.2009. u 7:50 - nova sreca, nova ljubav

(odgovor članu Nellica)
Neposredna veza do poruke: 15
1.11.2009 11:31:11   
MinaMM
SALMY user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image dobro nam dosla kuci. PUNOOOO poljubaca za tebe i Afana! Tako sam sretna sto je sve super proslo i sto sada uzivas u svom malenom!!! Jedva cekam da i ja zagrlim ovog malog lopova sto lupka mamicu! PUSA

< Poruku je uredio MinaMM -- 1.11.2009 11:32:27 >

16.11.2009. u 7:50 - nova sreca, nova ljubav

(odgovor članu MinaMM)
Neposredna veza do poruke: 16
1.11.2009 11:35:54   
de_de
Mina23 nista se neboji, vidjeces kako stomak u 9 mjesecu pocne rasti. Meni se i sada cini kao da je mali, al mm kaze da nije, nego je taman, heheheh.
Nellice to te probada zato sto nosis nisko, a jos ako si jucer malo vise hodala, jos je veci pritisak.
Ja sam prosli petak isla na kontrolu i otisla malo  do Binga i  Omege; ma nisam hodala ni 40 minuta, al zato citav vikend nisam mogla na noge stat koliko me bolio stomak, krsta i preponeuser posted image user posted image user posted image
Svima ostalima dobar dan zelimouser posted image user posted image

Keno mamino zlato

(odgovor članu Nellica)
Neposredna veza do poruke: 17
1.11.2009 11:50:47   
Lady26
Jutrooooooooo, ja evo ruckam, citam sta ste pisale....vec nam stigao novembar, jupiiiiiiiii jeeeeeeeee user posted image user posted image user posted image .
Meni moja bebica vec ne da spavati, kad sam na strani udara me negdje u bubrege i rebra, pa se okrecem kao na raznju...i onda vecinom spavam na ledjima...i ujutro budem slomljena...nek je jos malo hehehehhe...
Zenice moje jel se vi mislite poradjati?!?! Ja se sve nesto nadam da ce moja poraniti ali gledajuci vas, sve mi nade padaju u vodu....

Nasa princezica Lana je stigla 04.12.'09.
Mama i tata te puno vole, da nam budes zdrava i sretna dugo godina zajedno sa nama :o*

(odgovor članu MinaMM)
Neposredna veza do poruke: 18
1.11.2009 11:54:49   
alman
pozdrav i od nas dvoje, vidim sve smo još na broju, al ne još dugo,user posted image user posted image user posted image neka je svim user posted image sretno koje trebaju roditi u novembru.
mama nisi mi odgovorila na kojoj si pijaci kupila samtane trudničke hlače?????????

najsretniji dan u mom životu 9.2. 2010. rodio se moj Harun

(odgovor članu de_de)
Neposredna veza do poruke: 19
1.11.2009 12:10:41   
mama2009
m user posted image sretno koje trebaju roditi u novembru.
mama nisi mi odgovorila na kojoj si pijaci kupila samtane trudničke hlače?????????

na otoci-kvadrant

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 20
1.11.2009 12:16:00   
Lady26
Mamice jel se vratio dobar glas...kako si, jel bolje?
Sta je to sveki-vjestica opet kuhala.... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Mama i tata te puno vole, da nam budes zdrava i sretna dugo godina zajedno sa nama :o*

(odgovor članu mama2009)
Neposredna veza do poruke: 21
1.11.2009 12:22:08   
Bambi09
drage moje user posted image
evo ja se vratila iz setnje... Sabina je ostala jos malo vani pred zgradom sa drugaricama, neka je sunce je prelijepo vani... grehota bi bilo da je zovem u kucu... a tako smo se nasetale... sigurno smo presle oko 5 km, a tako nam je prelijepo bilo... uslikala sam ´2-3 slikice, pa cim prebacim stavicu da vidite ljepote...
a sto se tice spavanja, ja vec odavno ne spavam kako treba... okrecem se gore nego na raznju... nemogu se namjestiti a dok se okrenem razbudim se i nista od mog spavanja... a sada su mi oci na pola koplja, valjda se nauzela svjezeg zraka pa bas mi se spava... ali necu... odoh oprati sude pa lagano maslenicu da zgazam

25.03.2004... princeza
24.12.2009... princ

(odgovor članu mama2009)
Neposredna veza do poruke: 22
1.11.2009 12:25:50   
Lady26
Hajde hajde i posalji postom hihihihihiihi user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Bambi09)
Neposredna veza do poruke: 23
1.11.2009 12:31:19   
Bambi09
brzom ili obicnom??? mozda ipak obicnom da se ne zagubi, obicno se brze gube... hihihiiihihihih... nece se ohladiti...user posted image

25.03.2004... princeza
24.12.2009... princ

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 24
1.11.2009 12:34:42   
Lady26
Ja doruckovala puru, sad sam jos gladnija user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Ali zato cu cevape za rucak, hehehehehe mama kupila sirove pa poslala tralalalalala, pomfrit i cevapi njammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm njammmmmmmmmmmmm

(odgovor članu Bambi09)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li travari mogu pomoci?
Da li smatrate da travari mogu pomoci u trudnoci?