|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 9 10 [11]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: logoped
22.2.2016 11:36:30   
simba00
Zabrinuta mama,
očito je da je curica jako osjetljiva. Problemi u govoru utječu na dječije samopouzdanje, možda upravo zbog tog mucanja izbjegava govoriti, bojeći se kako će reći. Mucanje je i psihološki problem, posebno kad je dijete svjesno da nešto ne može reći. Ja imam curicu kojoj su 3,5 godine i koja zamuckuje ponekad. I baš tad kad neku riječ ne može reći, vidim da blokira i kaže Ne znam reći, boji se da kaže. Tu je bitno ohrabriti je i objasniti da to nije ništa loše i ružno, da se dešava svima da nekad ne mogu reći... Bitno je da dijete ne stvori sebi kompleks govora.

E što se škole tiče... Ja radim u školi s djecom i bitno je jako što prije početi s psihologom na tom otvaranju i samopouzdanju kod curice. Jer djeca znaju biti nemilosrdna, već od prvog razreda. A bogami i odrasli, koji nekad ne razumiju i forsiraju dijete da što više govori, i tako se kao ta odgajateljica čude što je dijete tiho. Po meni su to loši pedagozi.

Želim Vam puno snage jer je to najbitnije - stabilna i smirena mama u kojoj dijete vidi podršku. :)

(odgovor članu zabrinuta_mama)
Neposredna veza do poruke: 251
   RE: logoped
22.2.2016 22:21:30   
zabrinuta_mama
Draga simba 00,
ona je jako osjetljiva djevojcica koja je sa 3 godine pretrpjela jednu povredu koja greskom doktora nije se vidjela na vrijeme pa su dijagnoze bile strasne tako da nam je logoped rekao da je to trauma koju ona nosi od doktora, Ona sada relativno odbro prica jer je vec velika i kada nemoze neku rijec izgovoriti nadje zamjenu, Ja bih voljela prije septembra da je odvedem nekom psihologu da malo porazgovara i sa njim jer kod logopeda je bila super super za saradnju. Mi ne koristimo rijec mucanje vec blokiranje. A sto se tice okrutnosti druge djece znam da su okrutni a pogotovo prema takvoj djeci koja su sama od sebe stidna, obzirna i povucena. Ona svog brata koji je mladji od nje 13 mjeseci ako je udari nece da mu vrati kaze zao joj jer je strasno osjecajna. Ako imate nekog psihologa za preporuciti bila bih vam zahvalna. Sory na dugom postu.....

(odgovor članu simba00)
Neposredna veza do poruke: 252
   RE: logoped
23.2.2016 11:32:34   
simba00
Ne znam je li se ta povučenost uz mucanje javila nakon traume bolnice ili je Vaše dijete od početka bilo osjetljivije. Obično postoje ti okidači, i u našem slučaju je to bila bolnica, nakon toga je počelo zamuckivanje, s tim da se moja curica jako brzo oporavila i nije ostao strah od doktora niti povučenost. I to zamuckivanje se smanjilo, s tim da i sad kad doživi neku stresnu situaciju, pomalo blokira na nekim riječima. To izbjegavanje riječi i traženje druge riječi su načini da se prevlada mucanje ali super je što joj se govor popravio i što je logopedica uspjela da je nauči tim tehnikama prevazilaženja. Koji je logoped radio s njom?

Možda da probate preko tog vrtića u koji ide (predškolsko?) kontaktirati nekog psihologa. Ja znam za Iskre odrastanja, tamo imaju tim dječijih psihologa, a svakako će je procijeniti školski psiholog na upisu. S tim da ste upravu - bolje što prije potražiti savjete. Ta terapija obično ide kroz igru u kojoj se djetetu jača samopouzdanje i prevazilazi strah. Ja sam sa svojom djevojčicom kroz igru glume i crtanja uvijek ponavljala tu scenu boravka u bolnici. Ona je baš dugo spominjala to, onda smo se tako igrale, pričale o tome. Najgore je potiskivati i izbjegavati priču o toj situaciji. Možete uzeti recimo lutkice pa da idu u bolnicu da se izliječe i sve to kroz igru i smijeh. Isto kao i s mucanjem, mi roditelji moramo biti uključeni i raditi s djecom kod kuće da prevaziđu neki problem.

U školi ima još djece koja su tako stidna i povučena, tako da ona neće biti sama tamo, nemojte se previše brinuti. Uvijek ima djece koja su napadna i okrutna, ali do učiteljice je da to rješava. Treba odabrati i kvalitetnu školu i učiteljicu, i to je jako bitno kad je riječ o takvoj djeci.

(odgovor članu zabrinuta_mama)
Neposredna veza do poruke: 253
   RE: logoped
3.4.2016 17:01:09   
Miona Sar
Zene, trebam preporuku za dobrog logopeda u Sa. Bili kod log Zecic, okusavali stupiti u kontakt s Nuhic ali se ne javlja niti na telefon niti na lontakt s web stranice( jakoo neprofesionalno ako zena jos radi ),i kod onog sto na otorini radi s odraslim koji su operisali glasne Redzic. Nisam zadovoljna ni jednim pa ako ko zna nekog ozbiljnog logopeda ko radi s djecom javite mi

(odgovor članu simba00)
Neposredna veza do poruke: 254
   RE: logoped
8.9.2016 11:09:28   
salmana
Mislila sam da odem kod ove prof Zecevic, ali eto ti nisi ni s njom zadovoljna? Mozes li mi napisati zasto molim te?

Meni se nije svidjela Irma Nuhic, bezveze mi je skroz.

Testirala mi je dijete, utvrdila da nije disleksicna ali mi je "napravila" program (za disleksiju). Napravila pod navodnicima - zato sto je pola (mozda I vise) materijala skinula s internet ( I ja sam te vjezbe vec sama nasal I printala), material iskopiran neisprintan, loseg kvailteta, po sablonu ocito pripremljen, 50 KM!

A da napomenem da joj je pregled I testiranje 100 KM! Stvarno sam mislila da je I program ukljucen u tih prvih 100 KM, pa kontam platicemo kontrolu. Kontrola je inace za 3 mjeseca !!! sto ce reci da vas posalje kuci da sami radite s djetetom! Van pameti!

Probleme zbog kojih sam dosla je uredno potvrdila (da, I?) ali mi nije ponudila konkretno rjesenje ni za jedan.


Moj je generalno dojam da ovo malo logopeda koliko imamo da rade jako iskoristavaju tu cinjenicu da su "trazena roba" da posla imaju svakako, da gule roditelje s parama a da ne rade bas na nivou.

Meni su svi koji su se susretali s logopedima u SA rekli da su na kraju pomoc potrazili u Zagrebu, gdje se djeci s ovim poteskocama mnogo ozbiljnije prilazi.

(odgovor članu Miona Sar)
Neposredna veza do poruke: 255
   RE: logoped
14.10.2016 15:01:19   
assmiras
da s ei mi prikljucimo ovoj temi. moja maleni ima 4,5 godine i primijetila sam da dosta rijeci ne izgovata kako treba. Ono sto sam skontala je problem sa slovom S,L,R itd. ima ih jos. Mislimd a je vrijeme za logopeda, pa ako
imate nekog za reporucit, bila bih vam zahvalna. Inace ima sirok font rijeci, dobro sklapa recenice, ali izgovor određenih slova nije dobar. Uz to je problem sto ej povucen, ni sama ne znam
kako ce uopste ostvarit komunikaciju sa logopedom. :(

Hvala

_____________________________

Naša malena je dosla 05.02.2010.,
Selma, mamino sunce.....

A nas drugi cvijet 15.05.2012......

(odgovor članu salmana)
Neposredna veza do poruke: 256
   RE: logoped
16.10.2016 16:34:35   
aidana
Assmiras djecaci su nam rodjeni par dana razlike. I moj ne zna izgovarati L, R, Lj, a nekad i zna izvrnuti poneku rijec. Meni je to za logopeda, ali vidim da vecini oko mene nije. Na roditeljskom sam to spomenula i dosta ih je reklo da im djeca imaju isti problem ali im je to okuser posted image inace sam ga vodila prije pola godine kod logopeda u sklopu Herman Gmeiner centra (SOS) i tu mi je rekla da nema potrebe za sastancima ali ako se izgovor ne popravi da ga dovedem ponovo za par mjeseci. Pa mislim da cu ga opet odvesti za par dana. Ako nadjes nekog logopeda i da si zadovoljna javi. A mislim da oni imaju nacin da nagovore i stidljivu djecu na razgovor. user posted image

< Poruku je uredio aidana -- 16.10.2016 16:35:30 >

(odgovor članu assmiras)
Neposredna veza do poruke: 257
   RE: logoped
16.10.2016 17:02:48   
assmiras
To mi je dodatni problem. Mislim da nece ni skontat sta ne izgovara kako treba posto je stidan i nece pricat 😡.
Jel u sos imaju logipeda? Mozda bih mogla i js svog tamo, ako su ok naravno. Ako imas kakav kontakt molim te posalji. Rekli su mi da ije i u Nahli bio logoped, eh sad ne znam kakav je.



_____________________________

Naša malena je dosla 05.02.2010.,
Selma, mamino sunce.....

A nas drugi cvijet 15.05.2012......

(odgovor članu aidana)
Neposredna veza do poruke: 258
   RE: logoped
17.10.2016 8:55:52   
Private
Svoju kcerku sam vodila logpedu prije nekih godinu dana, cisto preventivno, jer sam vidjela da slovo R predstavlja problem, a sumnike izgovara cisto "mehko" ako me razumijete.Rekla sam logopedinji da je bolje da to rijesimo jos dok je u vrticu, nego kad krene u skolu.Ona mi je objasnila da je problem kod slova R, sto djeca jezik drze previse nisko, i da to treba vjezbati.Prva i osnovna vjezba je, da dijete ne treba vidjeti da ste vi svjesni njegovoga " L ", tj R, nego pokusavati kroz igru.Vjezba koju moze svak od vas da radi sa svojom djecom je da vjezba je kako konj, jase, prvo polako, pa onda brzo.Ono kad jezikom " cokce ( neznam kako da drugacije napisem ). To je vjezba da se jezik pocne sto vise podizati ka nepcu. Druga vjezba je da nadete rijeci ( spisak rijeci koje mi je ona dala sam negdje zagubila ) koje pocinju sa recimo slovom T. Npr. tri, i umjesto da vjezbate da dijete kaze tri, vjezbajte TDDI, jer je slovo D najblize R po drzanju jezika ). Nama je ovo pomoglo, i mala je jako brzo progovorila lijepo. A sto se tice toga R, logopedinja mi je rekla da se djeca trebaju nauciti do polaska u skolu, poslije mu predstavlja problem , jer druga djeca znaju biti bezobrazna kada vide da neko ima problem, roditeljima treba odvajati vrijeme za te odlaske logopedu. Nadam se da sam vam koliko toliko pomogla.

_____________________________



Ja se ne bojim ljudi, već onog neljudskog u njima.

Ivo Andrić

(odgovor članu assmiras)
Neposredna veza do poruke: 259
   RE: logoped
21.10.2016 8:49:47   
aidana

IZVORNA PORUKA: assmiras

To mi je dodatni problem. Mislim da nece ni skontat sta ne izgovara kako treba posto je stidan i nece pricat 😡.
Jel u sos imaju logipeda? Mozda bih mogla i js svog tamo, ako su ok naravno. Ako imas kakav kontakt molim te posalji. Rekli su mi da ije i u Nahli bio logoped, eh sad ne znam kakav je.




Ja nisam bila prisutna, morala sam cekati ispred jer ona kaze da se djeca lakse otvore i propricaju bez roditelja. Ne znas dok ne isprobas.
Da u sos imaju logopeda, komsinica je vodila svoju curicu i bila je bas zadovoljna. Kaze da je ispravila problem sa 3 sastanka ali je ta logopedica otisla i dosla nova. Ne znam kakva je, meni je onako na prvu djelovala malo nezainteresovano ali stvarno nemam s njom duze iskustva. A ja eto nisam znala za Nahlu, bas cu i njih pitati. Nemam broj od sos jer je meni blizu stana pa ja mogu navratiti po potrebi.

(odgovor članu assmiras)
Neposredna veza do poruke: 260
   RE: logoped
8.8.2017 11:23:06   
Mirzoni
Drage moje,

ima li neko broj logopedice Aldijane?? Također, da li imate za preporučiti nekog dječjeg psihologa??

(odgovor članu simba00)
Neposredna veza do poruke: 261
   RE: logoped
27.10.2017 9:41:23   
LieToMe RR
Zamolila bih brojeve bar dva logopeda ako moze, poprilicno je hitno.
Hvala vam najljepsa unaprijed

_____________________________

...od nakita je nosila jedino oči!
Leona 2.1.2013. Mamina slika i prilika
Nora 24.8.2015. Voli tata svoju Noru najvise na svijetu!

(odgovor članu Mirzoni)
Neposredna veza do poruke: 262
   RE: logoped
27.10.2017 9:56:53   
Visnja RR
Kemal Redžić... odličan!!!
https://www.facebook.com/Udruenje-za-psiholoki-logopedski-i-edukacijsko-rehabilitacijski-rad-ABC-293874850813142/

< Poruku je uredio Visnja RR -- 27.10.2017 10:01:29 >


_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 263
   RE: logoped
27.10.2017 10:02:23   
LieToMe RR

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

Kemal Redžić... odličan!!!
https://www.facebook.com/Udruenje-za-psiholoki-logopedski-i-edukacijsko-rehabilitacijski-rad-ABC-293874850813142/

Hvala puno Višnja user posted image

_____________________________

...od nakita je nosila jedino oči!
Leona 2.1.2013. Mamina slika i prilika
Nora 24.8.2015. Voli tata svoju Noru najvise na svijetu!

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 264
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  7 8 9 10 [11]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 9 10 [11]
Idi na:








Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *