|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Problem sa čitanjem😖
30.8.2019 9:43:47   
Azra.Ja
Ne znam da li je tema već postavljana ali hitno mi treba pomoć,  savjet, problem je sledeći-Imam kćerku od 7 godina  koja  sad polazi u drugi razred OŠ. Tokom prvog razreda sve je teklo po planu te nije bilo nekih problema što se tiče škole dok nije svako malo izostajala zbog bolesti. Odbijala je raditi zadaća, učiti vježbati. Samo igra i igra. Da uradi ili nauči nešto bez tjeranja i guranja ništa. Tu je počelo i laganje boli me ovo boli me ono... Završio se prvi razred, ljetni  raspust. Za tri mjeseca raspusta trudili smo se i suprug i ja da radimo sa njom ali dijete jednostavno ne može da se koncentriše na ono što joj se objašnjava i ući. Kada pokuša da čita tačno izgovori svako slovo ali to radi baš sporo a i teško joj da spoji ta slova u riječ. Pokušali smo i sa slogovima ista stvar. Desi se da zamjeni slova ili da duže ostane na iščitavanju slova ( a i e, b i d, n i m).
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Problem sa čitanjem😖
30.8.2019 22:37:08   
Visnja RR
Azra.Ja dobrodošla!

Reci nam šta je učiteljica rekla o nečitanju?
Djeca obično oaze u 1. razred a da znaju čitati...Moja kćerka nije znala ... Kada je završila 1. razred čitala je ali sporo...da bi preko raspusta ojednom kao a se desio klik počela normalno čitati...
E sad.... dosta djece koju znam ne vole ni da čitaju ni da uče... treba naći neku motivaciju dok im u njihove glavice ne uđe činjenica da je to njihova obaveza koju trebaju ispunjavati.

Da li postoje neke teme , neki likovi iz crtanog ili iz bajki koje ona voli pa da joj kroz nešto što voli nametneš želju za čitanjem....
Znaš i sama da čitanje treba biti konstantna vježba dok se ne savlada....a savladavanje će biti lakše ako vježba na nekoj tematici koju voli....ili kroz igru...

A bilo bi dobro da sada kad počne škola potražiš savjet od učiteljice i pedagoga...malo me čudi da to one do sada nisu predložile jer djeca sa završetkom 1 . razreda savladaju čitanje ...

Nekako imam osjećaj (izvini ako griješim) a malena korisiti tvoju popustljivost zbog njene česte boleljjivosti....

Sad se sjetih da je bila neka školica čini mi se u Vilsonovom koja je pomagala djeci da brže savladaju čitanje i da lakše uče

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Azra.Ja)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Problem sa čitanjem😖
2.9.2019 11:03:25   
ladyblue RR
Azra, razumije li ona šta je pročitala? Ako razumije sve ok samo sporije čita - doći će to na svoje. Ako ne razumije, obavezno defektologu jer može biti disleksija.

_____________________________

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Problem sa čitanjem😖
18.9.2019 13:26:29   
veeseelaa
eh znas koliko ja odraslih znam da ne znaju citati
visoko obrazovani a stucaju kad citaju user posted image
to su vec druge sposobnosti
nego dijete ima samo 7 godina, pa ono zeli da se igra, samo polako, sto vise citanja naglas i doci ce sve na svoje

a inače od kuda dijete 2 razred sa 7 godina user posted image user posted image mama mama kud si pohitila

inaće đe si LB, sta ima, kako si? od kad si me izbacila iz prijatelja na fb veze nemam sta radisuser posted image


_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Problem sa čitanjem😖
6.12.2019 9:10:42   
Bambi09
Draga da ti olaksam, isti nam je problem.
U stvari to nije problem, vec je to odraz preranog pocetka skolovanja. Ocekujemo da djeca od 6 godina odmah kliknu na skolske obaveze i odmah pocnu uciti i savladavati gradiva. Ali ne ide to tako lahko kod svakog djeteta.
Nane je jedan od takve djece.
Iz pocetka sam se cudila i nervirala kako to da ne moze da nauci slova. Zasto ne moze da nauci citati i pisati. Prva reakcija je bila ljutnja i ruzila sam ga svakodnevno kako je lijen, kako nece da uci.
Drugi razred, problem se nastavio i dalje, pa sam se malo zabrinula. Pa sam na nagovor porodice odvela dijete logopedu, koji je samo ustanovio da je dijete potpuno zdravo i da jednostavno jos nije bio "klik".
Ma kakav klik, uzmem ja s njim vjezbati svaki dan, ali ne ide pa ne ide. Jednostavno ne zna citati. Pisanje se malo popravilo, ali citanje ma ni naopako.
Treci razred, stid me majke mi. Cuj treci razred a on ne zna citati. Haj sto ne zna citati, nego sto mu to predstavlja problem i u drugim predmetima, jer na pismenim vjezbama ne procita zadatak kako treba i pogresno odgovori.
Usmeno odgovaranje 5, pismeno 3 user posted image
Uciteljica ljuta na njega, ja ljuta na njega, svi ljuti na njega, a on jadnicak samo spusta pogled i ponekad zaplace. Dzaba, ne ide pa ne ide.
Eh, ode mu uciteljica na duze odsustvo, dodje druga, iz pika kaze ma nije bio "klik".
Ona polahko s njim tamo vamo, sad je cetvrti razred i neki dan dodje, kaze mama slusaj ovo: uze stivo procita bez greske. Ja pafff... Ah reko nastrebao pa da se ko fol pohvalis. Kaze nije, eto daj sta hoces procitacu ti.
Uzmem bezveze neku knjigu, ofrlje otvorim stranicu, reko hajd ovo procitaj... Ma milina slusati.
Dakle, dok se ne desi "klik" dzaba ti i vjezbe i doktori i sve moguce.
Ne kazem da ne treba vjezbati, treba, ali nemoj forsirati dijete i nemoj slucajno da se ljutis na nju. Bit ce to sve cakum pakum user posted image

_____________________________

25.03.2004. rodila se moja Bini
24.12.2009. rodio se moj Nane
19.08.2014. rodio se moj Mini

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 5
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *