|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 20 21 [22]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Srce puca... duša jeca :(((
28.9.2014 19:20:56   
Andy_Bec23
krenuh napisat neide jako mi je zao ena23 i lovepower user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Andy_Bec23 -- 28.9.2014 19:27:54 >


_____________________________

Andjeo broj 1 (8 nedelja)

Anna Lina 12.04.13'-12.04.13' uvjek u nasim srcima

16.12.14' Rodilo se nase sunce, mamin zivot :-))

25.08.17' Rodio se nas mjesec, Bakin život ;-))

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 526
   RE: Srce puca... duša jeca :(((
28.9.2014 21:43:17   
Gynecologist
Spontani pobačaji su najčešće uzrokovani hromosomskim greškama, odnosno radi se o fetusima koji ne bi mogli preživljeti izvan materice, tako da prirodnom selekcijom takva trudnoća najčešće završi pobačajem. Fetusi sa defektnim kariogramom koji mogu preživjeti su oni sa Down sindromom, Turner sindoromom, Edwardsovim sindromom, Klinefelterovim sindromom i još nekim sindomima- svi ovi imaju manje ili više izraženu mentalnu retardaciju, urođene srčane greške, anomalije bubrega itd. Zbog toga se radi kombinirani probir u prvom tromjesečju trudnoće, merenje nuhalnog nabora, nosne kosti, određivanje hormona iz krvni trudnice, amnicenteza u 16 nedelji itd.

Smrt ploda teško pada jer se radi o gubitku željene i očekivane trudnoće.

Preporuka je ukoliko trudnica ima 2 sontana pobačaja do 12 nedelje trudnoće ili jedan preko 12 nedelje da se radi dodatna obrada bračnog para u smislu izrade kariograma oba supružnika, laboratorijskih nalaza koji će isključiti infekciju (urinokulture, brisevi grlića maternice na hlamidiju trahomatis, mikoplazu, ureaplazmu, aerobne i anaerobne bakterije) te se u slučaju postojanja infekcije ista mora izliječiti prije sljedeće trudnoće. Također se preporučuje uraditi testiranje na antifosfolipidni sindrom (lupus antikoagulans i anti kardiolipinska antitijela) koji također može uzrokovati pojavu pobačaja ili smrt ploda u 2 i 3 tromjesečju trudnoće. Testovi na trombofiliju Faktor V Leiden i Faktor II mutacije kao i MTHFR mutacije se također povezuju sa pojavom pobačaja i smrti ploda. U slučaju pozitivnih testova na antifosfolipidni sindrom ili trombofiliju trudnica se upućuje hematologu u trenutku kada se potvrdi trudnoća te hematolog uključuje antikoagulantnu terapiju.

Potrebno je uraditi i hormonski status jer hipotireoza, bolest štitne žlijezde koja ne mora biti prepoznata može uzrokovati pobačaj. Isto se može desiti i izbog neprepoznate šećerne bolesti te je uputno uraditi OGTT.

Liječenje zavisi od uzroka pobačaja, ukoliko se uzrok otkrije na vrijeme i uključi terapija koja korigira status trudnice ishod takve trudnoće je znatno povoljniji mada u medicini nikada garancija da će sve biti u redu :(.



(odgovor članu Andy_Bec23)
Neposredna veza do poruke: 527
   RE: Srce puca... duša jeca :(((
4.12.2014 18:33:40   
kokouli
Znate ,kad neko jako dugo ceka trudnocu ,i kad mu se desi da je izgubi u bilo kojoj fazi ....nama nista to ne znaci plod imao hromosomsku gresku ,mislim to hladno medicinsko objasnjenje nema mjesta apsolutno u dusi zene koja umre onog casa kad sazna da se to mora ocistiti .Lowepower i ena tako mi je zao ,i sama sam to prosla ujanuaru ...grlim vas ovako jako najjace ,suosjecam s vama jako ,nikad nisam ozdravila od tog gubitka i nisam zaboravila user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Gynecologist)
Neposredna veza do poruke: 528
   RE: Srce puca... duša jeca :(((
5.12.2014 18:48:50   
ananas_ze
Slazem se sa kokouli!
aBd da svaka doceka melem na ranu...

< Poruku je uredio ananas_ze -- 5.12.2014 18:49:52 >


_____________________________

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.


S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

(odgovor članu kokouli)
Neposredna veza do poruke: 529
   RE: Srce puca... duša jeca :(((
23.2.2016 11:43:06   
cauchy
Da i ja podijelim svoj bol...možda bude lakše kada napišem šta osjećam, kada podijelim s vama...

Prije 6,5 mjeseci ostala sam trudna, nakon 4 godine braka. Ranije se nisam usudila pokušati jer imam dvorogu maternicu za koju se vežu mnoge komplikacije, od kojih sam većinu osjetila na vlastitoj koži.
Odmah na početku imala sam probleme sa krvarenjem, zatim u 10 sedmici hematom. Nakon što se to smirilo, bebica bila uredu, sve ok...u 20 sedmici imala sam visoko prsnuće vodenjaka, pri čemu je iscurio dio plodove vode, pa mi je dijagnoza za dalje bila oligohidramion. U nekolio navrata sam boravila u bolnici do svoje 28 sedmice trudnoće. Bila sam na dva konzilija o prekidu trudnoće, jer se sumnjalo na anomaliju ploda zbog manjka pl vode.
Pregledalo me desetine doktora, u bolnici, a i privatno, na moje insistiranje.
Na ultrazvuku (dva puta sam radila 4D) se vidjelo da beba bez obzira na manjak plodne vode dobro napreduje.
Tokom boravka u bolnici u dva navrata sam primala amnioinfuziju. Zadnji put je to bilo 9. februara, da bih nakon toga, naredno jutro dobila bolove, premjestili su me sa patologije u rađaonu. Oko 9 sati bila sam zatvorena, trebali su mi staviti gel, ali grlić je sam od sebe omekšao, počela se otvarati i do tri sata potpuno sam se otvorila i porodila prirodno, bez gela, bez indukcije. Moja doktorica je bila iznenađena da je tako brzo se sve dogodilo, s obzirom da sam prvorotkinja.

Bolovi koje sam tada trpila bili su neopisivi, nisu prestajali ni na minutu, valjda su bili tako jaki jer mi je tokom protekle noći iscurila sva plodna voda.
Kada sam se porodila vidjela sam svoju mrvicu, malenu, krhku, tamnu...Morali su ga oživljavati, zatim je premješten na intenzivnu njegu, u inkubator. Šanse su bile male.
Mene su pustili kući sutradan. Dani kod kuće, iščekvanje, pozivi u bolnicu, posjete i gledanje moje mrvice, onako bespomoćne...za mene je to bio pakao.
Ali, nadala sam se...do zadnjeg dana.
Moj maleni se rodio u srijedu, 10.2., a sljedeće srijede su nam javili da nije izdržao. Moj mali anđeo nas je napustio 17.2.
Kada mi je mm to javio, plakala sam, vikala, dok nisam izgubila svu snagu...i dok me nije smirila inekcija koju mi je sestra iz hitne dala.
Naredna dva dana nisam mogla gledati, ni sa kim pričati, bila sam u transu. Još uvijek sam loše, ali polako se oporavljam, svjesna da je ovo Božija volja, Božije iskušenje.
Pedijatri kažu da je bio iznimno nerazvijen, prerano rođen, te da se mozak nije razvijao, imao je i krvarenje drugog stepena u mozgu, pa i da se spasio i preživio imao bi veliki invaliditet.
Nadam se da ću uspjeti skupiti snage da pokušam ponovo jednog dana, nadam se da će ova bol, praznina koje osjećam, vremenom bar malo popustiti.

(odgovor članu ananas_ze)
Neposredna veza do poruke: 530
   RE: Srce puca... duša jeca :(((
23.2.2016 11:46:02   
koka i po
user posted image ..hoce aBd....a do tada skupi svu svoju snagu da izdrzis do tog trenutka.
vrijeme ne lijeci rane ali te nauci da zivis sa njima.
user posted image

_____________________________

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu cauchy)
Neposredna veza do poruke: 531
   RE: Srce puca... duša jeca :(((
23.2.2016 15:14:45   
veeseelaa
draga cauchy jako mi je žao.........



_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 532
   RE: Srce puca... duša jeca :(((
23.2.2016 15:23:41   
alman
user posted image user posted image suvisno je bilo sta napisati, da vam dragi Bog da snage i sabura

_____________________________

09.02. 2010. H mamin prvacic
26.06. 2015. A veliki nestasko

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 533
   RE: Srce puca... duša jeca :(((
23.2.2016 15:34:42   
Blue rose RR
Draga strašno mi je žao. user posted image
Šaljem virtulani zagrljaj podrške.user posted image


_____________________________

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 534
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  18 19 20 21 [22]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 20 21 [22]
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *