|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  102 103 104 105 [106]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
1.2.2016 11:00:56   
Isha

IZVORNA PORUKA: livadarka

Pozdrav, Ja sam nova na forumu prije 4 dana sam imala spontani pobačaj. Doktor mi je na zadnjem pregledu rekao da je plod pprestao sa razvojem u sestoj sedmici i da ce doci do spontanog. Nije me poslao na kiretažu jer je smatrao da će sve otići samo. Nakon nekoliko dana tako se i desilo, nakon nekoliko dana krvarenja (po malo) došlo je do pravog krvarenja i ja sam to uz jake bolove izbacila iz sebe. Sada sam u strahu kako će to sve proći. Još traje čišćenje, a doktor je rekao da za sedam dana dođem kod njega da provjerim kakvo je stanje je li sve otišlo. Od terapije mi je dao da pijem Ergometrin i Dimoksicilin. Ako je neko imao sličnog iskustva molim vas da mi javite. Da li je sve bilo u redu nakon pobačaja bez kiretaže? Ja se bojim nekih komplikacija :( Koliko je potrebno mirovati? Kada krenuti na posao?
Hvala unaprijed na odgovorima.
Lijep pozdrav za sve


Vjerovatno ce izaci samo, sto se i nadam da ne prolazis kroz kiretazu. Otici ces na pregled pa ce ti on reci svakako. Ja sam uzela jednu sedmicu bolovanja, vise zbog psihickog osjecaja gubitka Ne bi trebalo biti nikakvih komplikacija, ne brini, a na novu trudnocu se mozete odluciti kada dr da zeleno svjetlo. Mi smo ga dobili nakon dva ciklusa, a cekali smo tri, jer je meni prebrzo bilo.

(odgovor članu livadarka)
Neposredna veza do poruke: 2626
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
1.2.2016 12:29:33   
aidana
Livadarka vjerovatno si vec izbacila vecinu i nece biti nikakvih problema. Ja sam isto pila ergometrin i antibiotik (ne sjecam se koji), i nije doslo do komplikacija. Bolje ti je ako sve izbacis prirodno i ne moras na kiretazu. Na kontroli dr ustanovio da je sve ok i rekao da za tri mjeseca mozemo opet raditi na bebi. Ja psihicki nisam bila spremna na novu trudnocu ni nakon 3 mjeseca, trebalo mi je duze. Zatrudnila sam ponovo nakon 8 mjeseci.

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 2627
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
1.2.2016 12:43:31   
livadarka
Hvala vam puno na brzim odgovorima i utješnim riječima. Ja se iskreno nadam da ce sve proci kako treba. Ja sam prethodno psihicki bila potresena jer sam izgubila oca i nakon dva dana saznala da sam trudna, tako da me je ovo dotuklo. Ali eto borim se. Hvala vam puno sto dijelite svoja iskustva sa drugima i pruzate korisne savjete. Svima zelim samo sve najljepse.

(odgovor članu aidana)
Neposredna veza do poruke: 2628
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
1.2.2016 12:58:05   
aidana
IZVORNA PORUKA: livadarka

Hvala vam puno na brzim odgovorima i utješnim riječima. Ja se iskreno nadam da ce sve proci kako treba. Ja sam prethodno psihicki bila potresena jer sam izgubila oca i nakon dva dana saznala da sam trudna, tako da me je ovo dotuklo. Ali eto borim se. Hvala vam puno sto dijelite svoja iskustva sa drugima i pruzate korisne savjete. Svima zelim samo sve najljepse.


user posted image user posted image zao mi je. Znam da ti je jako tesko. Nadam se da ces uskoro ugledati opet user posted image i da ce ovaj put biti sve u redu.

< Poruku je uredio aidana -- 1.2.2016 12:59:16 >

(odgovor članu livadarka)
Neposredna veza do poruke: 2629
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
1.2.2016 13:01:12   
livadarka
Hvala puno i ja se nadam.

(odgovor članu aidana)
Neposredna veza do poruke: 2630
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
5.2.2016 11:34:28   
AAvalon
draga livadarka, kao prvo zao mi je sto kroz to prolazis, znam koliko je tesko. ja sam imala 2 spontana, pr i put je plod sam otisao kao kod tebe a drugi put sam morala na kiretazu. ova prva opcija je daleko daleko laksa. ja sam, kao i ti, samo izbacila ostatke koncepcije, nakon toga sam imala kao obican menzes jedno 7 dana, i to je bilo to. na kontroli je sve bilo u redu. samo sam pila ergometrin, a antibiotik i nisam dobila. sretno mila!

_____________________________

Dum spiro spero

(odgovor članu livadarka)
Neposredna veza do poruke: 2631
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
5.2.2016 11:47:27   
anandi
evo da vam i ja malo napisem...
draga livadarka zao mi je kroz sta prolazis, znam kako ti je user posted image i ja sam prosla kroz to prije 24 dana. Kod mene je spontani bio sa pet ipo sedmica i sve je samo izaslo bez bolova, samo sam osjetila dole nagon na tiskanje. Krvarenje je trajalo do 19 dana ciklusa, ne mogu reci da je to bilo krvarenje vise je bio spoting, tu i tamo da pomalo curka. Eve danas je peti dan kako nista vise ne curi. Sto se tice novog pokusaja, dr mi je rekla da nema potrebe da pazimo, bas naprotiv da se bacimo u akciju.
Takoder zao mi je zbog gubitka oca, moje iskreno saucesce user posted image znam kako ti je i ja sam izgubila nazalost mamu.
Pridruzi nam se u cekaonici, pisi nam...bit ce ti lakse podijeliti tugu i radost.

http://www.ringeraja.ba/forum/m_2735663/mpage_4/tm.htm

(odgovor članu AAvalon)
Neposredna veza do poruke: 2632
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
5.2.2016 12:15:18   
livadarka
Zao mi je sto sve moramo proci kroz ove teške trenutke, ali mi se ne damo :) Ja sam jučer bila na kontroli i nažalost doktor je vidio jos krvnih ugrušaka koji su se zadržali u maternici, te je uradio kiretažu, koja je trajala možda minutu i nije boljela. Samo je izbacio taj ostatak krvi. Ja sam danas (dan poslije kiretaže) dobro i nemam bolove i krvarenje je jako malo, skoro nikako jer je većina toga već sama izašla u prethodnih sedam dana. Ja se dobro osjećam što je najbitnije, ali naravno sačekat ćemo sa novim pokušajima dok se malo situacija smiri i dok malo prođe vremena da se organizam skroz oporavi. Hvala puno svima što dijelite svoja iskustva sa ostalima i tako nam dajete nadu da će nakon ovih teških trenutaka ipak doći user posted image :)

(odgovor članu anandi)
Neposredna veza do poruke: 2633
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
5.2.2016 12:36:10   
anitaa
Ja sam između poroda prve i druge curice, 2013. godine imala spontani, mislim u 8. sedmici, hB baš mogu reći da sam preboljela, mada.mi je tada izgledalo kao da necu nikad, ono u potpunosti...život ide dalje, dr. preporučuju bar 3 mjeseca čekanja..kod mene je bilo nesto više od godinu, dok se nisu sve kockice posložile nismo pokušavali, a i onda nam je trebalo dobrih pola godine aktivnog čekanja, dobro meni je.bilo 39 kad sam drugi put rodila, ima i toga
Prvo sto sam uradila je da sam se riješila kriticne kolicine tuge, neko ne voli da priča o tome, ja sam imala potrebu, mozda nekih mjesec dana, e onda sam bila aktivna na.poslu, a i starija cura je.tu bila, i mm naravno...kasnije sam obavila sve potrebne pretrage, zalijecila upale, malo stala.na.loptu sto.se tice nekog energetskog trosenja i davanja, napravila neke revizije i kad sam zatrudnila.nisam htjela kasike dignuti, oprezna sam bila, pa ni s curom nisam isla to ljeto u parkic, komsinice se iznenadile kad su me vidjele s bebom, ja se zezala, kontaju da nije u pitanju surogat majka , sretno svima, iako sam to iskust o ostavila iza sebe bas iskreno suosjecam sa svim zenama koje su nazalost morale proći kroz to.

(odgovor članu livadarka)
Neposredna veza do poruke: 2634
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
9.2.2016 10:03:16   
suncokret81
Nažalost prijavljujem se i ja na ovoj bolnoj i teškoj temi...Moja priča ide ovako...rađena jedna VTO bezuspješna (muški faktor uzrok), pred sami drugi postupak saznam da sam trudna...koja je to sreća bila, radost, neopisivo! Tako nešto nikada nisam osjetila...Sve je bilo ok, plod rastao, srce kucalo...I onda jedno jutro sam se probudila bez ikakvih simptoma trudnoće, koji su do tada bili...ali eto mislila sam nismo svi isti, normalno je to...sutradan sam otišla ipak na kontrolu...srce više nije kucalo...kraj 7 početak 8 nedelje...plod ostao u periodu kraj 6...šok plakanje, vrištanje...tri dana sam neprekidno plakala, vrištala...pitala se zašto...kažu dešava se...I tek se dešava, čekam da samo krene, još ne ide, beta pada...žele da prođe bez kiretaže ako ikako bude moglo...Mučno je jako...živim pod tabletama, plačem, sve mi smeta, sunce mi smeta, ljudi mi smetaju...taj osjećaj praznine tako prokleto boli! user posted image

(odgovor članu anitaa)
Neposredna veza do poruke: 2635
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
9.2.2016 10:08:14   
suncokret81
Još da dodam bila sam pod svom mogućom terapijom, utrogestan za svaki slučaj, clexan, mirovanje...nalazi su svi u redu...sve moguće nalaze sam odradila još prije prve vto, pa čak i ponavljala skoro...od hormona, ginekoloških, hematoloških, imunoloških pa i genetskih pretraga...jedino što je utvrđeno da imam blaži oblik trombofilije, ali kažu to nie razlog...tako rano ne...a bila sam i pod terapijom. Toliko sam razočarana...voljela bih samo da zaspim i da je ovo sve samo jedan ružan san...

(odgovor članu suncokret81)
Neposredna veza do poruke: 2636
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
13.3.2016 19:45:39   
FlowerLily
Ja sam nazalost imala spontani pobacaj user posted image
I to sam izgubila dvije bebice, zacete prirodnim putem, moja i muzeva neopisiva zelja user posted image koliko sam samo bila tuzna. Doktorica na prvom pregledu nije vidjela drugu bebicu, tek je ustanovila da je tu na pregledu kada je meni pocelo krvarenje. Desilo mi se u 10oj sedmici user posted image iz cista mira. Otisla sam do dr i ona je ustanovila da je bebica jedna nekako odmah oko 5 sedmice prestala da se razvija, a druga oko 7e. hvala Bogu ocistilo se onako kako je najbolje, bez kiretaze. Nisam dobila nikakve lijekove. Samo da pijem folnu.
Koliko ste se vi cuvali poslije spontanog od nove trudnoce? Trebam li obratiti paznju na nesto posebno sada poslije spontanog? Ishrana? Dodaci ishrani?

(odgovor članu suncokret81)
Neposredna veza do poruke: 2637
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
14.3.2016 14:56:57   
emef
Drage moje, evo i moje price. Imala sam 2012 biohemijsku trudnocu, zatim sam 2014 rodila sina i 25.2 ove godine, u 17.sedmici sam morala prekinuti trudnocu. Beba, curica je bila, imala je vodu koja se nakupljala u stomaku i plucima, zatim u cijelom tijelu, uzrok je bila srcana mana i imala je cistu na vratu, koja je isla duz cijele kicme, posle se formirao kao slauf oko vrata. Savjetovali su mi taj prekid, iako cu vjerovatno cijelog zivota se muciti sa cinjenicom da sam ja uzrok prestanka rada njenog srca. Dali su mi tabletu za prekid trudnoce, zatim sam imala inducirani porod i posle jos i kiretazu. Ustanovljeno je da je beba imala turnerov sindrom. Od tada ja krvarim konstantno, ne mnogo al i ne umanjuje krvarenje, cak i maloprije mi izadje neki smedji veci komad. Doktorica sumnja da je jos ostalo od posteljice i da cekam prvu menstruaciju, ako se prije ne bi sta zakomplikovalo, pa da vidi jel se iscistilo.
Ja razmisljam o cajevima, cula sam za macinu travu, ne znam smijem li je u ovom periodu piti ili ne?
Imate li iskustva?

(odgovor članu FlowerLily)
Neposredna veza do poruke: 2638
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
5.4.2016 17:55:36   
Luna Leo
Veliki pozdrav svim ženama koje su prošle kroz ovo ružno iskustvo.. Ovako ide moja priča: "Moj dragi i ja odlučili smo se za bebicu..na početku nisam ostala odma trudna,ali nakon 2 mj.primjetila sam da vještica kasni..napravio test kad ono 2 svijetle,ma jedva vidljive crtice..odlučim ponovit test za 2 dana i pojave se 2 tamne crte..našoj sreći nije bilo kraja. Odem nakon par dana na pregled kad ono 2 bebice. Prelijep osjećaj. Ali nažalost doktorica je na idućem pregledu ustanovili da se bebe ne razvijaju i da im malena srca ne kucaju. Kiretaza je bila zakazana za tjedan dana..ali krvarenje je krenulo samo dan prije kiretaze.. Mucila sam se tako 3 tjedna s krvarenjem,ali nikako nisam mogla izbaciti sve. Završila sam na kiretazi.. Doktor mi je savjetovao pola godine pauze,ali mi smo čekali 8 mj jer sam počela raditi na novom poslu pa mi je bilo glupo da odma zatrudnim.. Sad se mučimo već 8 mj..ali od nove trudnoće ništa.. Neznam je li problem u stresu ili necem drugom, ali ružno je svaki mjesec dobit novu mjesecnicu.. Ali nadam se da ćemo sve mi dobiti user posted image

(odgovor članu emef)
Neposredna veza do poruke: 2639
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
17.4.2016 17:04:22   
biselaa
Pozdrav,posto sam nova na forumu ne mogu nikako da nadjem nesto o TORCH nalzu,javljam se ovdje i nadam se da ce mi neko odgovoriti :)
Da li mi neko moze obajsniti rezultate TORCH nalaza?

TOXOPLASMA GONDII
IgG 63.9 IU/ml POZITIVAN
IgM NEGATIVAN

RUBELLA
IgG 34.6 IU/ml POZITIVAN
IgM NEGATIVAN

CMV
IgG 1: 31608 POZITIVAN
IgM NEGATIVAN

HSV1/2
IgG 1: 31963 POZITIVAN
IgM NEGATIVAN

Zahvaljujem unaprijed :)

(odgovor članu Luna Leo)
Neposredna veza do poruke: 2640
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
11.7.2016 13:13:15   
malena27 RR
Bisela, nalaz TORCH-a uredan... user posted image

_____________________________

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu biselaa)
Neposredna veza do poruke: 2641
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
27.9.2016 12:57:09   
selimovićka
Pozdrav svim članovima ovog foruma. Pišem prvi put. Htjela bih da čujem različita mišljenja, naime prije dva mjeseca imala sam spontani pobačaj, grozno iskustvo psihički se još oporavljam, pila sam prvih 5 dana terapiju, i razne čajeve (macina trava, kunica, vrkuta) dva dana sam samo imala krvarenje. Seksualnom životu sam se vratila nakon mjesec dana, imala sam jednu normalnu menstruaciju a prije 4 dana trebala imati drugu međutim trajala je dva dana i bila jako oskudna. Zanima me ima li neko iskustva sa trudnoćom mjesec dana nakon pobačaja, voljela bih da čujem od vas iskustva....
Srdačan pozdrav

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 2642
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
14.4.2017 20:44:24   
Zraka28
Drage mame, javljam se po prvi put, mada vec neko vrijeme citam postove. Zeljela bih podijeliti svoju pricu sa vama. 24 su mi godine, zbog bolesti u mladjim danima doktor mi je rekao da su male sanse da mogu imati djecu. To mi je jako tesko palo..ali ipak sam negdje u dubini vjerovala da nije tako. Kasni 15 dana..to i nike bilo nesto neobicno, inace zbog policisticnih jajnika imam neredovne cikluse. Ali odlucim se ipak na test. Svaki do sada je bio negativan..ali ovaj je ovaj put bio pozitivan. Osmjeh na licu i punina oko srca..neopisivoo! Podijelim to sa muzem..naravno i on je presretan. Tada sam bila 4+4. Inzistirala sam pregled kod doktora, no doktor me nije htio pregledati prije 7.tjedna. Kao ne vidi se jos nista. Napravili su mi termin tako kako su i rekli. Iscekivala sam taj dan, ali taj dan moja beba nije docekala. U 6.tjednu pocela sam krvariti, na hitnoj su mi rekli da to nije nista strasno i poslali me kuci. Lagano sam krvarila braun krv, sve dok nije stigla i svjeza crvena krv. Znala sam da gubim svoje maleno. Iduce jutro, bio mi ke na rukama. Tuga i bol, neopisivi!! Moj se svijet srusio! Moj andeo me napustio!

(odgovor članu Private)
Neposredna veza do poruke: 2643
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
15.4.2017 0:06:28   
manuela RR
Zraka28 zao mi je sto ti se desilo da si izgubila bebu..user posted image
Jedino sto ti mogu savjetovati da nakon sto se psihicki oporavis odes ginekologu na detaljne pretrage i da kad budes spremna ponovo radite na trudnoci.
I javljaj nam kako se osjecas jer ovdje ima zenica koje ce ti sigurno biti od pomoci...

(odgovor članu Zraka28)
Neposredna veza do poruke: 2644
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  102 103 104 105 [106]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  102 103 104 105 [106]
Idi na:








Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *