|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Jako nemirna beba
6.4.2012 18:49:00   
diyanna
Pitanjce,

moze li beba biti preaktivna u trbuhu? Uvijek je bila dosta aktivna i skoro cijeli dan sam je mogla osjetiti, sada sam u 33 tjednu i par dana je bas jako jako jako aktivna, po noci ne mogu spavati od nje udara me i gura i ne pomaze nikakva promjena polozaja ni bilo sta jedino hodanje i tako ja po noci hodam po stanu....

to je normalno?
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Jako nemirna beba
6.4.2012 18:52:20   
animagical
pa ako ginekolog ne nalazi nikakav problem, onda je normalno...ima takvih i kad se rode, nemirnihuser posted image

(odgovor članu diyanna)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Jako nemirna beba
6.4.2012 18:59:34   
m.i.n.a.
ja bih ti samo napomnula jedno,ne znam jel mit,babska rica,izmisljotins ili istina...jedna forumasica se uvjerila d aje istina..ako ebba u stomaku ne spava navece nece ni aBd kada s rodiuser posted image user posted image user posted image
nego ti za svaki slucaj lezi i zmiri:)))))
moj A je bio relativno miran u stomaku ali evo sad ima 14 mjeseci i smaram prspavanom noci ako je budjenje bilo samoza cucu..znaci nikad jos nije prespavao ni jednu noc,bar sest sati u komadu:))
a kod tebe slucaj,pa ako dr,kaze da je sve ok..onda jeste valjda....

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Jako nemirna beba
6.4.2012 19:06:05   
diyanna
a joj ma nek je ona meni ziva i zdrava ali ja to vise iz straha pitam jer nekada udara 100/h user posted image pa ne shvatam sta radi u stomaku... dobit ce po dupetu kada se rodi.

salu na stranu zna to dosta zarinuti posebno nekoga ko nema iskustva

(odgovor članu m.i.n.a.)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Jako nemirna beba
6.4.2012 19:14:52   
m.i.n.a.
razumijem,htjela sma te malo nasmijati...
zaista ne znam...svakako pitaj ginekologa na kontroli,radi sebe da budes mirnija..iak je on doktor...mada vjerujem da fudbaler-ka porucije,vrijeme odmora je proslo:))
nek su zivi i zdravi nam..a eto amlo i mirni nije na odmet:)

(odgovor članu diyanna)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Jako nemirna beba
6.4.2012 21:53:50   
Monaa
Ista stvar je i kod mene, ja sam u 35. sedmici i udarci znaju pravo zaboljeti da jauknem, a da ne govorim da to traje skoro po cijeli dan. Mada i pored toga meni je drago jer onda znam da je sve ok sa bebom, vise bih se brinula da je ne osjetim. A i ja sam cula da to znaci da ce beba biti nemirna i kada se rodi, tako da se vec psihicki spremam na to. user posted image

(odgovor članu m.i.n.a.)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Jako nemirna beba
6.4.2012 22:31:00   
Romali
IZVORNA PORUKA: diyanna

Pitanjce,

moze li beba biti preaktivna u trbuhu?
Uvijek je bila dosta aktivna i skoro cijeli dan sam je mogla osjetiti, sada sam u 33 tjednu i par dana je bas jako jako jako aktivna, po noci ne mogu spavati od nje udara me i gura i ne pomaze nikakva promjena polozaja ni bilo sta jedino hodanje i tako ja po noci hodam po stanu....

to je normalno?



O da, može itekako! Ja sam plakala, bez imalo šale, par noći sam preplakala, jer su me udraci toliko boljeli. Taman sam bila trudna koliko i ti sada.Valjda je bebać još imao mjesta. Poslije se smirio, valjda mu bilo uskouser posted image .žI dešavalo se samo po noći, kad sam ja trebala odmarati on nije dao.
I kao potvrda nečije konstatacije, bio je jako nemirna beba prvih mjeseci ( hm, 20 mjeseci noćnih buđenja).

_____________________________

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)




(odgovor članu diyanna)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Jako nemirna beba
8.4.2012 15:22:18   
nova_mama
Ja nisam plakala od bolova, ali je beba bila zaista veoma živahna. Nekada je znao udariti tako jako da bih skoro skočila sa kreveta, ali me nije boljelo. Tako da to što je tvoja beba živahna smatram normalnim. Vjerovatno još ima dovoljno mjesta, a već je toliko jaka da te boli kad se pomjera.

_____________________________

Moja dva velika D
06.02.2012.
15.09.2013.

(odgovor članu Romali)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Jako nemirna beba
9.4.2012 12:21:20   
diyanna
Sta bi tek bilo da je djecak...user posted image
Sada smo u fazi da kada sjedim ljudi oko mene gledaju trbuh  kako skace. cak sam i snimila te njene pokrete kao jedan video da imam za uspomenu da joj nekada pokazem aBd ... drago mi je da je to sve normalno jer moja sestra je nedavno rodila a njena beba je bila jako jako mirna u trbuhu pa sam zbog tog poredjenja ja bila uplasena sta se sa mojom desava ... nije krupna beba pa valjda ima jos mjesta pa svako jutro i vecer imam njeno budjenje....

i jos me nesto zanima ako me jako "udara i okrece se " npr na desnoj strani trebam li se ja okrenuti lezati na lijevu ( na lijevi bok)


(odgovor članu nova_mama)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Jako nemirna beba
9.4.2012 12:24:00   
Hurma
meni je cesto dr znao reci, kakva je inside takva ce biti outside... i moja je poprilicno ziva u odnosu na prvu, znaci kad izađe bice " e hajmo sad prebrojte se i stanite mirno" user posted image

(odgovor članu diyanna)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Jako nemirna beba
9.4.2012 20:14:19   
MicoTico
Moji su se baš "mrdali" u stomaku, pogotovo kad legnem ili kad se umirim. Nekad je to znalo biti tako bolno, da b mi suze na oči krenule.Isto su me nebrojano puta tako udarili da bi se istog momenta upiškila, e to je tek katastrofa. A što se babskih priča tiče, kod mene su sve u vodu pale za mnoge stvari , pa tako i za to : kakvo u stomaku, takvo i vanuser posted image . Curica pravo mirna beba bila, cijelu noć spavala, a i sad je prava nježnica, a sin pravi vragolan, uskoro mu 2 godine i još me noću "teroriše".

_____________________________

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Jako nemirna beba
19.4.2012 10:09:18   
mist
Moja beba je isto jako aktivna, čini mi se da nikada ne miruje. Sada malo više mirujem po naređenju doktora, pa je cine se još nemirnija kada samo ležim. A da li se vama dešavalo da vas beba udari skroz dole nisko, kao da ce svakog trenutka ispasti? Zaboravila sam reći da sam 22 sedmica. Pozdrav za sve trudnice i bebice!

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Jako nemirna beba
21.4.2012 10:54:10   
diyanna
ma nista se ne brini i meni se to desavala i dosta je neugodan osjecaj ali sjecat ces ga se kada beba ojaca pa te bude udarala sa puno vise snage :-)

sve zavisi od polozaja bebe ali nista to nije opasno i ne brini

dobro dosla u klub mama nemirnih bebauser posted image

(odgovor članu mist)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Jako nemirna beba
21.4.2012 16:11:50   
mist
Hvala, puno znaci kada te neko ovako lijepo rastereti, a strepnji dok su bebe u stomaku nikad dosta. I ja se nadam da to sve spada u granice normalnih trudničkih tegoba, ali opet stalno brinem. Hvala na dobrodošlici!

(odgovor članu diyanna)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Jako nemirna beba
9.10.2013 11:32:26   
kupina

IZVORNA PORUKA: diyanna


i jos me nesto zanima ako me jako "udara i okrece se " npr na desnoj strani trebam li se ja okrenuti lezati na lijevu ( na lijevi bok)




A kad istovremeno udara na obje strane user posted image pa legneš na leđa a ona samo nastavi udarati user posted image




(odgovor članu diyanna)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Jako nemirna beba
9.10.2013 11:35:19   
Mirela_sa
I ja imam istu situaciju. Druga je beba i tako je intenzivnije osjetim od prve. Dosta je nisko i stalno se okrece. 27 smo sedmica i jucer kad sam bila na pregledu okrenula se zadkom. I kako sam ja citala to je period kada beba zauzme polozaj za porod. I pitam ja dr. sta ako ostane kaze ona meni drugi pored moze ici spontano... i tu ja premrem :( sta mislite o tome.. sve se nesto nadam da se jos moze okrenuti....

(odgovor članu kupina)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Jako nemirna beba
9.10.2013 11:39:00   
grozđe
Hvala dragom Bogu na tome , samo mogu reci.

Moj momak skace i vrti se, ponekad nocu ne mogu zaspati dok gospodin ne usni user posted image

Doktor nam je i rekao odmah da je zivahan. Kako samo doktoru udara u spravu kada smo na ultrazvuku.

No sikiriki.

(odgovor članu Mirela_sa)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Jako nemirna beba
9.10.2013 12:07:49   
anitaa
Moja je beba bila toliko živahna u stomaku (stalno sam ponavljala da čim prohoda upisujemo se na karate, a i doktorica je na svakom pregledu spominjala njenu aktivnost) , da sam je čak pitala ima li to veze sa mojim stresom na početku trudnoće, jer sam izgubila moju dragu baku, na što je ona se nasmijala i rekla da su jednostavno neka djeca mirnija, neka življa. Tako je ostalo i do dana današnjeg, teta u vrtiću je neki dan komentarisala da je super da ona i još jedan dječak imaju živu glavu na ramenu s obzirom kuda se sve provlače i gdje ih sve ima, user posted image .

(odgovor članu grozđe)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Jako nemirna beba
9.10.2013 12:10:33   
SREĆNA

IZVORNA PORUKA: Mirela_sa

I ja imam istu situaciju. Druga je beba i tako je intenzivnije osjetim od prve. Dosta je nisko i stalno se okrece. 27 smo sedmica i jucer kad sam bila na pregledu okrenula se zadkom. I kako sam ja citala to je period kada beba zauzme polozaj za porod. I pitam ja dr. sta ako ostane kaze ona meni drugi pored moze ici spontano... i tu ja premrem :( sta mislite o tome.. sve se nesto nadam da se jos moze okrenuti....


Beba se okreće skoro do poroda, može do tada promijenit još 1000 poza i namjestiti se i ovako i onako to što je sad zatkom u 27 sedmici nema nikakve veze.

(odgovor članu Mirela_sa)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Jako nemirna beba
9.10.2013 12:17:59   
kupina
IZVORNA PORUKA: SREĆNA


IZVORNA PORUKA: Mirela_sa

I ja imam istu situaciju. Druga je beba i tako je intenzivnije osjetim od prve. Dosta je nisko i stalno se okrece. 27 smo sedmica i jucer kad sam bila na pregledu okrenula se zadkom. I kako sam ja citala to je period kada beba zauzme polozaj za porod. I pitam ja dr. sta ako ostane kaze ona meni drugi pored moze ici spontano... i tu ja premrem :( sta mislite o tome.. sve se nesto nadam da se jos moze okrenuti....


Beba se okreće skoro do poroda, može do tada promijenit još 1000 poza i namjestiti se i ovako i onako to što je sad zatkom u 27 sedmici nema nikakve veze.


Moja mala je takođe okrenuta zadnjicom,tj bila je u 29+4,a sad smo 30+6 dr.tokom pregleda kaze :Jos se nije okrenula.Rekoh: Pa ima vremena jos, zar ne?kaze:Ma naravno,ima.

Neka su nam zivi i zdravi user posted image ja uzivam u svakom udarcu,jest da posljednih noci ne da mi nikako spavati,jer kako god legnem ne pase joj user posted image tako da znam pola noci presjediitici milovati stomak,kontam dfa je uspoavam,a ona ocito misli da se igram sa njomuser posted image

I da,naziv teme bih promjenila u Jako aktivna beba,nekako mi ovo nemirna se ne svia user posted image

< Poruku je uredio kupina -- 9.10.2013 12:22:08 >

(odgovor članu SREĆNA)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Jako nemirna beba
10.10.2013 7:27:23   
Lulu_08
Baš jučer sam kolegici pokazivala snimak Lole u pupi koja radi nešto poput mavaši geri-ja hahahaha...

Elem starija je bila živahna ali bez da me je bolilo njeno udaranje, i kao beba je bila neka sredina, a kasnije je postala prava vrtirepka.

Malu sam prije 3 puna mj. osjetila što nisam mogla vjerovati, kaže dr. također nemoguće dok nije vidjela uzv elem nekada nisam mogla hodati, ležati, sjediti od njenih udaraca! Kada se rodila je bila kočuperna ali ne pretjerano živahna do nekih par mjeseci kada je postala prava vrtirepka, i sada jesa 15mj takva, ne miruje nikada!

_____________________________

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu kupina)
Neposredna veza do poruke: 21
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *