|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Cinnamon rolls /role od cimeta

Uredništvo Ringeraja.ba, 13.11.2017
Ringerajin kuvar: bejbibi
Ključne riječi:

image
/11


  • Tijesto:
  • 1 solja (200ml) toplog mlijeka
  • 1 supena kasika suhog kvasca
  • 1jaje
  • 2supene kasike bijelog secera
  • 1cajna kasika soli
  • 3supene kasike maslaca/margarina na sobnoj temp
  • 3solje brasna (ili po potrebi)
  • Fil:
  • 1,5 solja smedjeg secera (300gr)
  • 3 supene kasike cimeta
  • 1 solja istopljenog margarina/maslaca
  • Preliv:
  • Manje pakovanje maskarpone sira
  • (Po originalnom receptu 4oz cream cheese)
  • 1supena kasika maslaca/margarina
  • 1solja secera u prahu
  • 1supena kasika vanilin extracta
  • Mlijeko po potrebi da preliv bude tecniji


  1. Umijesati sve sastojke za tijesto u posudu .brasno dodati postepeno dok se ne dobije odgovarajuca textura tijesta .
  2. Tijesto mora biti mekano ALI NE ljepljivo (da se moze raditi fino) . Staviti malo ulja i namazati tijesto.
  3. Nakon mijesanja ostavi se da odmori najmanje sat vremena .pokriti krpom i ostaviti na toplom.
  4. U medjuvremenu se sprema fil tako sto se izmijesaju secer i cimet. Istopi se maslac kojim cemo namazati tijesto i posuti mjesavinom secera i cimeta
  5. (Slobodno sto vise namazati tijesto maslacem ,bice socnije )
  6. Tijesto izvaljamo u oblik pravougaonika i namazemo maslacem te pospimo mjesavinom.
  7. Urolamo ga i sijecemo na 12 kolutica .neka budu oko 3,4 cm ..
  8. Manji pleh namazemo malo uljem i pocnemo redati kolutice prema gore ,u lezecem polozaju (da se fil vidi ) ..ne nabijajte ih ,vec ostavite malo mjesta izmedju rola..treba ispasti oko 12 kolutica :)
  9. Stavimo u rernu na 180,nekih pola sata
  10. Zatim pripremamo preliv : maskarpone sir i maslaca izmijesamo mikserom .kad su ujedinjeni dodajemo secer u orahu i vanilin extract..sve to jos izmijesamo i dodajemo pomalo mlijeka dok ne dobijemo tecnu texturu ... (ne previse tecno naravno)


Kao sto sam rekla tijesto mora biti mekano ali ne ljepljivo ,to je jako bitno .zato kod izrade tijesta polako dodajemo brasno dok ne dobijemo zeljenu texturu .moze se i vise brasna dodati ako je potrebno .Tijesto cemo izraditi u obliku pravougaonika ,neki srednji oblik od kojeg ce nam ispasti 11-12 kolutica/rola ...Kad ih postavimo u pleh ,kolutici moraju biti postavljenii prema gore ,da se vidi fil .Kad pecemo ,provjerit cemo povremeno jesu li ispecene .kad dobiju blago zlatnu boju a mekane su na dodir tada su gotove . Prelijemo ih odmah ,cim izvadimo iz rerne Mogu se jesti odmah ,tople ili hladne :) uz kafu ili caj ...preukusne ,premekane.Iz prve su ispale perfektno!!! Dodatni savjeti: Kada ih urolate i isjecete mozete ih ostavit u frizideru preko noci pa sutradan peci ako ne stignete .stim da kad ih izvadite iz frizidera morate ostaviti 45min do 1h vani na sobnoj temp pa tek onda peci ..Mozete ih i zamrznuti ..naravno svaku posebno redati na pek papir i tako zalediti pa kad vam se jedu il dodju gosti izvade iz zamrzivaca i pustite da se odlede na sobnoj temp pa tek onda peci :) Sliku nemam jer smo pojeli sve naredni dan :D

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Slani krekeri
Ringerajin kuvar: Hanady RR
6
Mahune s prezlom
Ringerajin kuvar: Mya_81 RR
4
Jabuka i šljiva sa borovnicom
Ringerajin kuvar: Bebbe RR
4
Bijeli umak za knedle
Ringerajin kuvar: Višnja RR
3






Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *