|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Pogača uskršnji zeko ( po receptu minjine kuharice

Uredništvo Ringeraja.ba, 7.6.2013
Ringerajin kuvar: Hanady RR
Ključne riječi:

image
/11


  • 250 ml mleka
  • 1 kockica kvasca
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica šećera
  • 700 gr brašna
  • 1 kašika sirćeta
  • 100 ml ulja
  • 2 jajeta
  • I još treba:
  • 100 gr margarina
  • susam
  • lan
  • jaje za premazivanje
  • špagete


  1. U mlako mleko stavimo šećer i kvasac da nadođe. U nadošlo mleko sipamo ulje, dodamo so, sirće, 2 jajeta i promešamo. Brašnom zamesimo testo. Pokrijemo čistom krpom i ostavimo 30 minuta da testo nadođe.
  2. Nadošlo testo premesimo i podelimo na dva jednaka dela. Jedan deo testa podelimo na pet loptica. Razvučemo prvu lopticu na 17-18 cm i premažemo sa margarinom. Razvučemo drugu, premažemo sa margarinom i prebacimo preko prve. Tako uradimo i sa trećom, koju stavljamo preko druge. Umutimo jaje i premažemo treću . Četvrtu razvučemo da bude malo veća od predhodnih. Izvadimo sa manjom čašom rupe za oči , zatim testo prebacimo preko trećeg testa i višak podvučemo ispod . Napravljenu glavu prebacimo u pleh obložen papirom za pečenje. Premažemo sa umućenim jajetom. Krugove koje smo izvadili, na jednom kraju malo pritisnemo i stavimo ispod rupa za oči, a na mestu gde će kasnije ići brkovi . Petu lopticu ostavimo na stranu.
  3. Drugu polovinu testa takođe podelimo na pet delova. Prvo testo razvučemo u duguljastu formu oko 17-18 cm i premažemo margarinom. Razvučemo i drugi deo, premažemo margarinom i stavimo preko prvog dela. Isto uradimo sa trećim i četvrtim delom. Sa oklagijom razvučemo u duguljastu formu dužine oko 30 cm ), zatim urolamo testo
  4. Tako urolano testo podelimo na dva jednaka dela i rukama ih blago pritisnemo. Premažemo oba dela sa umućenim jajetom. Petu lopticu od prvog dela i petu lopticu od drugog takođe razvučemo u dugulastu formu i u sredini nožem isečemo uži oblik. Izvadimo isečeno testo, a ostatak prebacimo preko ušiju i višak podvučemo pod testo
  5. Uši namestimo uz glavu . Zasečemo sa nožem srednji deo na ušima. Od viška testa koje je ostalo od ušiju napravimo nos i zube. Stavimo seme lana ili nemlevenog maka za oči, a na delu gde idu brkovi, susam. Tri špagete ili čačkalice premažemo sa umućenim jajetom i stavimo u pleh pored pogače


Serviraj uz puno ljubavi i preporuči ovaj recept prijateljima!

 

 

Budi i ti Ringerajin kuhar! Pošalji recept!

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Punjena jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Kraljevska jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Pizza muffini
Ringerajin kuvar: Maja78 RR
2
Punjena jaja
Svima drago predjelo
2






Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *