|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Neradni dani za praznik Kurban Bajram
26.6.2023 18:57:45   
Miki1234
Pozdrav,
Zanima me da li je neko imao situaciju u predškolskoj ustanovi u Sarajevu da vrtić proglasi neradne dane neposredno pred praznik. Konkretno za Kurban Bajram koji sad pada u srijedu 28.06.2023. godine, direktorica te ustanove nam je poslala odluku prijw par dana da će spojiti sve neradne dane sa vikendom do 03.07.2023. godin. Pozvala se na član 54 Zakona o radu. Kako ja to čitam to su prava radnika a ne institucija, a i te radnike koji se pozivaju na taj član neko treba da mijenja. Pošto evo već na Ministarstvima ima obavijest da je samo 28.06. neradni dan, ovo je pravi apsurd, i gdje got se čovjek obrati ispade da smo potpuno nezaštićeni da mi kao roditelji imamo ikakav uticaj na ovakve odluke. 

Ako je neko imao ovih situacija zanima me da na koji način se suprostaviti tome.

Ista situacija je i za kolektivni godišnji odmor koji au nam proglasili za august 2023, bez znanja roditelja, bez podrške vijeća roditelja itd

Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Neradni dani za praznik Kurban Bajram
29.1.2024 7:55:13   
curtisminer

IZVORNA PORUKA: Miki1234

Pozdrav,
Zanima me da li je neko imao situaciju u predškolskoj ustanovi u Sarajevu da vrtić proglasi neradne dane neposredno pred praznik. Konkretno za Kurban Bajram koji sad pada u srijedu 28.06.2023. godine, direktorica te ustanove nam je poslala odluku prijw par dana da će spojiti sve neradne dane sa vikendom do 03.07.2023. godin. Pozvala se na član 54 Zakona o radu. Kako ja to čitam uno online to su prava radnika a ne institucija, a i te radnike koji se pozivaju na taj član neko treba da mijenja. Pošto evo već na Ministarstvima ima obavijest da je samo 28.06. neradni dan, ovo je pravi apsurd, i gdje got se čovjek obrati ispade da smo potpuno nezaštićeni da mi kao roditelji imamo ikakav uticaj na ovakve odluke. 

Ako je neko imao ovih situacija zanima me da na koji način se suprostaviti tome.

Ista situacija je i za kolektivni godišnji odmor koji au nam proglasili za august 2023, bez znanja roditelja, bez podrške vijeća roditelja itd



Pozdrav! Međutim, odluka o tome koji dani su neradni zavisi od institucije u kojoj radite. Ukoliko se ne slažete sa odlukom direktorice, možete se obratiti Ministarstvu rada i socijalne politike za savjet.

Što se tiče kolektivnog godišnjeg odmora, prema Zakonu o radu, poslodavac je dužan obavijestiti radnike o planiranim godišnjim odmorima najmanje 15 dana prije početka odmora. Ukoliko niste dobili obavijest o godišnjem odmoru, možete se obratiti direktorici ustanove ili Ministarstvu rada i socijalne politike za dalje savjete.

(odgovor članu Miki1234)
Neposredna veza do poruke: 2
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *