|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Uticaj lijekova na plod
27.10.2008 19:43:45   
Anoniman
Drage moje, budući da sam jako zabrinuta molim za pomoć! user posted image
S obzirom da mi se desila neplanska trudnoća u periodu moje jake prehlade (tada nisam znala da sam trudna), 7 dana sam, po receptu doktora, pila citeral tbl, aspirin C, paracetamol i jednu tbl analgina. Danas sam prvi put išla na UZV i pitala sam dr. za te lijekove i uopšte nije bila ravnodušna na to. Predložila je da odem na institut za farmakologiju i da čujemo njihovo mišljenje. Na netu sam pronašla da sve od gore navedenog spada u kategoriju A- " Kontrolirane studije u žena nisu pokazale rizik za fetus " osim antibiotika Citeral koji spada u kategoriju C - " studije na životinjama pokazale su teratogeni učinak, nema kontroliranih studija u žena, lijek dati samo ako potencijalna korist opravdava mogući rizik za fetus"
Da li je iko imao slično iskustvo te da li ste bile na farmakologiji???? Šta da radim? Please help me...... user posted image user posted image user posted image  Želim ovu bebu....na UZV sam vidjela kako malo srce kucauser posted image   i sva sam se istopilauser posted image
  Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Uticaj lijekova na plod
27.10.2008 19:58:38   
Enni
Mislim da ti to nema nekog utjecaja, paracetamol se pije u trudnoći, to znam, a antibiotike takođe prepisuju.
Ja sam primila 3 injekcije voltarena u periodu kad su mi bili plodni dani u kojima sam zatrudnila. Onda sam imala za 10 tjedana spontani. To nisam nikad rekla doktoru, zaboravila. A malo me grize, jel to bilo zbog tog.
Mislim da se takvi teži lijekovi trebaju izbjegavat, a paracetamol i antibiotici su normala.
Svakako konzultiraJ dr, al mislim da ne trebaš brinuti ni malo. Pozdravljam te enisa sara i svako dobro.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Uticaj lijekova na plod
27.10.2008 21:53:08   
tweety
Ja sam isto tako dok nisam saznala da sam trudna pila Bruffen od 400mg,jer mi jedino to pomaze kod migrene.Taj lijek inace treba izbjegavati ali eto meni pomaze.Prestala sam ga uzimati kad je trudnoca bila ustanovljena.Poslije toga dobijem napad bubrega,prvo jednog pa drugog,upala mokracnih kanala.Tako da sam u tom periodu dobila jednom venozno Baralgin,jednom Analgin,a zatim jedno 7 dana Cefazolin i to 2 puta tako.Rekla sam sama sebi ako ovo djete bude zivo i zdravo bice pravo cudo.I hvala dragom Bogu,moj sin danas ima vise od 3 godine i ziv i zdrav je,bez ikakvih posljedica.Sa ovom drugom trudnocom nisam imala neke komplikacije sem sto sam venozno primala zeljezo 5 puta,jer mi krvna slika bila losa.Paracetamol znam da nije stetan a za te druge se raspitaj sa strucnjacima.

Zelim ti puno srece i bez sekiracije.

_____________________________

Prince `05
Princess `08

Ente kalbii, ente kullun fii hajatii..."Moje si srce, sve si u zivotu mom..."

(odgovor članu Enni)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Uticaj lijekova na plod
27.10.2008 22:32:16   
neki
Tweety,ti ko i ja,samo mi brufen pomaze u odredjenim situacijamauser posted image Ja sam na pocetku trudnoce pila antibiotike(nisam tad ni znala da sam trudna) i to Eritromicin,kasnije sam to rekla svom ginekologu,nije bilo problema.A kao sto vec neko rece,paracetamol se smije piti u trudnoci...Toliko od meneuser posted image

(odgovor članu tweety)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Uticaj lijekova na plod
27.10.2008 22:32:24   
Anoniman
Joj cure hvala vam puno. Baš ste me utješile user posted image  Evo na internetu sam već nekih 3h sve moguće sam pregledala. Nadam se i molim Boga da bude sve ok, osjećam da hoće, al eto..... Poslala sam mail farmakologiji pa sad vidjet ćemo hoće li odgovoriti, a moram otići i nekom drugom dr. da čujem i ostala mišljenja.

Hvala vam puuuuuuuunooooo, ljubim vas!!!

(odgovor članu tweety)
  Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Uticaj lijekova na plod
27.10.2008 22:47:40   
neki
Ma samo se ti ne sekiraj,bice to sve okuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Uticaj lijekova na plod
27.10.2008 23:01:56   
mamy Sabina
Moj slučaj!
U 19 sedmici mi pukne vodenjak i hospitaliziraju me!
Terapija naredna 22 dana efloran3x1 u infuziji,cefabos ,
brufen 2x1,kasnije zamjenjen indometacin supozitorijama,apaurin 2x1!
Sva ova terapija je uključena u cilju očuvanja trudnoće,odnosno pošto mi je vodenjak pukao morali su me zaštiti od infekcije!
Sad to je bila veća trudnoća,već sam bila u drugom trimestru!
Izgubila sam bebu,ne zbog ljekova,već zato što se ovojnica vodenjaka nije ponovo slijepila!
Ni ja nisam za upotrebu lijekova u trudnoći,ali postoje stanja koja zahtjevaju
terpije!
Zato se ti još malo raspitaj,potrazi još nečije mišljenje!
Ne mislim da imas razloga za strah,biće to ok,sigurno!

< Poruku je uredio mamy2 -- 27.10.2008 23:11:08 >


_____________________________

Boj se ovna, boj se govna, a kad ću živjeti?



(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Uticaj lijekova na plod
29.10.2008 22:49:21   
Anoniman
Da vam javim šta se dešava. Danas sam zvala farmakologiju da ih pitam da li mi treba njihova uputnica i objasnila im o čemu se radi. Kažu da ne dolazim već da kod svog ginekologa hitno uradim citologiju user posted image  (papa test user posted image ). Nazovem ja svoju dr. i kažem joj šta su mi saopštili na što je ona reagovala tipa da to nema veze sa uticajem lijekova na plod (što mi je i logično) te da se ne brinem jer sam ja te lijekove pila u cca 3 sedmici trudnoće i da jedino predlaže da možda, ako želim uradim u 16 sedmici amniocenteza (opet user posted image  iznad glave). Eh iza toga ja lijepo nazovem ordinaciju Mehmedbašić, objasnim o čemu se radi i teta mi kaže da dođem u pon. rano da uradim UZV te da će se na istom vidjeti ukoliko postoje eventualne anomalije (ne daj Bože!!!), te da je vrlo mala vjerovatnoća, gotovo nikakva, da rizik postoji..... Meni osjećaj govori da je sve ok, al eto opet mislim..... Javim vam u pon. šta je bilo.

Mahanje ženice!!!

(odgovor članu mamy Sabina)
  Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Uticaj lijekova na plod
6.11.2008 22:59:56   
Anoniman
Eh evo mene, ne u pon. već u četvrtak. Bila sam u pon. kod Mehmedbašića, prvo mi je prije UZV-a rekao da ne bi trebalo da su lijekovi imali ikakav uticaj na plod (jer sam lijekove pila oko 3 sedmice TR) a onda je to i potvrdio UZV-om i rekao da je trudnoća 100% normalna, te da je bebac ok - bez ikakvih nepravilnosti user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  I tako......ženice moje.....PRESRETNA SAM!!!user posted image  Sad mogu, hvala Bogu, nastaviti uživati u svojoj, do sada, perfektnoj user posted image . Ljubim vas!!!user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Uticaj lijekova na plod
6.11.2008 23:17:05   
Crvena
Bas mi je drago da je sve ok. Uzivaj u trudnoci. Pusa

_____________________________

Volite svoju djecu i kad su kriva, jer će ih život kažnjavati i kad nisu.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Uticaj lijekova na plod
8.4.2009 9:00:50   
bubuli
Pozz veliki i pomozi mi!!!
Ja sam po prestanku mens.imala upalu oba uha i pila sam ampicillin i mazala usi sa kuterid G ....taman kad sam prestala garant je bila ovulacija i ostala sam trudna sto nisam znala i imala sam odma renalne kolike i 5 dana sam pila citeral i popila 2 tablete buscopana...kako izracunam pila sam citeral od 21 do 26 dana ciklusa mozda sam bila trudna 5-10 dana....
Uradila sam bezbroj testova i potvrdjeno je da sam trudna trebam ici na UZ al vec sam pricala sa jednom doktoricom koja je doslovno rekla "jebes ampicilin" a za citeral vidjet cemo...
Izludi me to!!!!
Sta cu?

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Uticaj lijekova na plod
8.4.2009 9:02:27   
malena27 RR
bubuli bubuli... jesam te nasla guzlice moja...

_____________________________

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu bubuli)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Uticaj lijekova na plod
8.4.2009 9:12:45   
Anoniman
Već si, pretpostavljem, pročitala moje postove. Ja sam također pila citeral a da nisam znala za user posted image . Prva dr. kod koje sam bila je sa negodovanjem reagovala ali mi je zato dr. Mehmedbašić na 4d UZV "otklonio" sve sumnje da je moglo doći do "oštećenja" ploda odnosno da je navedeni lijek mogao uticati na plod. Sada sam u 31-oj sedmici trudnoće i imam, do sada, urednu user posted image . Na svakom pregledu mi je rađen detaljan pregled ploda (mozak, bubrezi, jetra, želudac, srce, pluća....) i uvijek je sve ok. Da napomenem da sam do sada promjenila 6 doktora i niko nije primjetio nešto ne daj Bože da ne valja. Iskreno se nadam da će sve biti ok mada su mi stalno ti lijekovi negdje u podsvjesti... E da, na internetu sam pronašla na nekoj engl. stranici da nije potvrđeno da citeral ima uticaj na plod u trudnoći....

(odgovor članu bubuli)
  Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Uticaj lijekova na plod
8.4.2009 9:18:40   
bubuli
hehehhehehhe

ja sam...

nemoj nikom reci ;)

elem nadigla sam se ranom zorom test je pozitivan al moj mozak radi milion na sat...tako me je strah

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Uticaj lijekova na plod
8.4.2009 9:19:32   
malena27 RR
 imas pp pa pogledaj, rekla sam ti da jesi, ti meni ne vjerujes, cestitam od  tebi i dragom....

< Poruku je uredio malena27 -- 8.4.2009 9:22:27 >


_____________________________

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu bubuli)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Uticaj lijekova na plod
8.4.2009 9:23:56   
bubuli
Joj srce si...odmah si odgovorila,hvala ti....

Ja sjedim citavo jutro i lupam glavom...znaci tek sam jutros potvrdila testom trudnocu,kontam odma na UZ mada mislim da je rano i nista se nece vidjeti osim gestacijske vrece...
Vidjet cu sa doktoricom...Bude li zasad sve ok namjeravam ici na amniocentezu i sve sto treba...
Usput imas li br.Dr.Mehmedbasica (ja sam iz Ze)

Drago mi je zbog tebe,a ja se tako bojim damije samo malo ovu glavu iskljucit :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Uticaj lijekova na plod
8.4.2009 9:31:08   
bubuli
Isla sam na pp i nema nista ma mozda ja i neznam...znas da sam ja smotana oko ovoga,dok se snadjem :)

Hvala ti...zelim i ja tebi sto prije da budes debelaaaa

Nemoj nikome govoriti dok nevidimo sve sta i kako...on nezeli da iko zna a znas mene ja bi tarlahala svima sad:)

Pravi se da nemas pojma...

Nadam se da ce sve biti ok,tako me je strah...nespavam vec nocima...sve cu ti javiti

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Uticaj lijekova na plod
8.4.2009 9:34:58   
malena27 RR
nesto nije ok, ne mozes primati pp, vidimo se na fb...ne brini se, nije doslo sigurno do implantacije dok si pila lijekove. treba 10-tak dana od ovulacije. Bog te cuo sa tvojim zeljama. Moram reci muzu i nikome vise user posted image  
ti ne pricaj nista nikome, u pravu ti je dragi, dok ne budete sigurni da je to sve uredu. tamo kad budu 3 mjeseca onda....idi spavaj ludo, nemoj se bojati, to ti je dodatni stres samo, budi sretna....vidis mene kako sam zaglavila user posted image
nemam pojma ni o cemu user posted image ...


_____________________________

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu bubuli)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Uticaj lijekova na plod
8.4.2009 9:40:30   
bubuli
Ma kakva ja i spavanje...vec nocima nespavam,budim se zorom ranom,ja hrkacica koja spava do 12h a vidi sad ko zombi...
Valja veceras i u nocnu a nisam na svom terenu :(
Pregledacu sta sam ja to dirala pa da upalim te pp
Ako nas sretnes pravi se luda da nemas pojma dok mi neda zeleno svijetlo...
Pisem ti ostalo na fb...
Ljubim te

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Uticaj lijekova na plod
8.4.2009 9:44:44   
malena27 RR
idi na svoj privatni profil i promijeni u postavkama da ti clanovi mogu slati privatnu postu. cujemo se na fb. 

_____________________________

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu bubuli)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Uticaj lijekova na plod
8.4.2009 10:13:15   
Anoniman
Amniocentezu ti možeš uraditi al se na njoj ne određuje da li je lijek imao uticaja na plod. Ako ćeš samo zbog toga raditi, bacit ćeš pare bezveze. A br. od Mehmedbašića je 661-181, ul. Grbavička br. 6a. Ja sam bila kod njega u 7-oj sedmici trudnoće kad mi je radio 4d UZV a prije UZV-a kad sam mu spomenula taj lijek i u kojem periodu sam ga pila, odmah mi je rekao da sigurno nije imao uticaja i to "potvrdio" poslije na pregledu. Al najbolje ti je promjeniti više dr. i čuti nekoliko mišljenja, što sam i ja uradila. Sretno i javi nam se nakon pregleda.

(odgovor članu bubuli)
  Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Uticaj lijekova na plod
8.4.2009 18:21:02   
Mya_81 RR
Mogu misliti u kojoj ste panici bili ili jeste sad u vezi tih tableta, jer sam sve to i sama prolazila.....kad sam vidjela plusic na svom kucnom testu prva stvar je bila da sam pocela plakati jer sam se odmah sjetila svih tableta koje sam popila, a saznala da sam trudna relativno kasno - u 8tj.....

Bilo je tu gadnih tableta za smirenje - 6 komada, 2 brufena i jos 2 tablete - ne znam koje - ali sam imala ukocen vrat....kad sam otisla na uzv dok. me je smirio da obicno u tom periodu bude sve ili nista i ako se dese neke anomalije da plod sam ode....jasno, kad neko silno zeli bebu ni ovo ne zvuci optimisticno, ali naravno da ne zelim imati bebu i znati da sam ja kriva zbog nekih njenih eventualnih problema....rekao mi je da dodjem sa 12 sedmica na novi uzv i da ce tada plod biti veci da se vide anomalije - sva sreca bilo je sve ok....iskreno, imala sam jos jedan sok kad sam izlazila iz ordinacije i citala nalaz gdje pise sta sam sve uzimala i bas sam se jadno osjecala, kao neka narkomanka....

Bebac se razvija super - sto je ipak najbitnije, jest da je njena mama na strogom mirovanju!!!!




(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Uticaj lijekova na plod
10.4.2009 22:47:56   
Anoniman
Ja sam sada u 32-oj sedmici trudnoće i bez obzira što mi uvijek doktori kažu da je sve super i ok, negdje u podsvjesti su mi stalno ti lijekovi. Molim dragog Boga da sve bude u redu. Mya_81 u kojoj si ti sada sedmici?

(odgovor članu Mya_81 RR)
  Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Uticaj lijekova na plod
18.4.2009 14:07:50   
bubuli
Bila sam na UZV to je trudnoca od 6 sedmica...rekla sam joj za citeral i sve ...rekla mi je da nigdje konkretno nepise ni da smije ni da nesmije se piti...
rekla je da se nebrinem i da cemo pratiti sve...malo me to utjesilo pa vidjet cemo...
Nadam se da je sve ok...

_____________________________



(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Uticaj lijekova na plod
9.12.2009 10:56:38   
Amrino
IZVORNA PORUKA: lillyy85

Drage moje,jako sam se opteretila a ne mogu da nađem odgovor na netu a ni moj dr. mi baš nije pomogao.Trudna sam 7 + 4 i sedmice prije i poslije začeća sam pila tablete pholcodin za kašalj (7tableta) i 2 maxflu pa me interesuje da li je moguće da je došlo do nekih deformacija ploda ? Sad sam zabrinuta i ljuta na sebe...Da li ste vi pile neke lijekove u ranoj trudnoći u neznanju?


IZVORNA PORUKA: maja78

Puno ljudi pije i antibiotike u znanju u trudnoci kad se mora pa ne bude nista, i sta god da se desi i inace nemoj sebe krviti, pogotovo kad su stvari u ne znanju (ovo mislim inace u zivotu, ne na konkretno ovo pitanje).
Nemoj se ti sekirati jer  bas to nije dobro za plod, vec sad uradi sve da se plod odrzi a to je prvo da se smiris :)
Zelim ti lijepu trudnocu i da za 7 mjeseci pocens uzivati u svojoj bebici :)



IZVORNA PORUKA: marinčii

ja osobno nisam pila tablete u ranoj trudnoći ali znam dosta prijateljica koje jesu i opet je hvala bogu sve prošlo dobro,jesi li čitala na tabletema jeli se smiju piti u trudnoći i jeli zabilježeno šta loše poslije korištenja?ne mogu ni zamisliti kao se osjećaš bit će to sve dobro abd,nemoj se previše sekirati jer stres još i najgore utječe na bebicu


IZVORNA PORUKA: veeseelaa

neke žene tokom cijele trudnoće piju razne lijekove i isti ne utiču negativno na plod, čisto sumljam da lijekovi za prehladu mogu oštetiti plod a dr to najbolje zna
Nisam expert al ako se u trudnoći piju apaurini i dr lijekovi pa sve bude ok ne može vala ni od maxflua nešto biti


IZVORNA PORUKA: lilix

ja sam na početku trudnoće popila dva pakovanja ampicilina jer nisam imala pojma da sam trudna, imala sam upalu korjena zuba, kd sam vidjela da sam trudna poludila od brige, pitala sam svoju dr za to, ona me je fino smirila i rekla da to nema nikakvog uticaja na plod...najbolje da svom doktoru kažeš šta si tačno pila pa ćeš čuti njegovo mišljenje; a na svim lijekovima piše da nisu preporučljivi u trudnoći, a kao što veeseelaa piše za apaurine, ja sam ih pila cijelu prvu trudnoću, pa hB ni bebari ni meni nije bilo ništa


IZVORNA PORUKA: mama2009

mozes potraziti savjet farmakologa, ja sam na pocetku trudnoce isto pila antibiotike zbog zuba i hvala Bogu kazu da je sve ok i da nema nista od stetnog djelovANJA



IZVORNA PORUKA: Mamica24

Ja sam bila 6 sedmica trudna a da nisam znala. Sve vrijeme sam kontala da treba da dobijem

jer me je stomak i grudi bolile pa sam znala dnevno popiti 2-3 kofadona. Hvala Bogu ni bebi ni meni nije ništa bilo.

Preporučila bih ti ako dumanaš da to odmah baciš a kafu da smanjiš. Uzimaj terapiju ako ti

doktor propiše (dabroston, folacin, apaurin i sl), redovno na kontrole i odmaraj jer prva tri mjeseca su baš nezgodna. Sretno!



IZVORNA PORUKA: enisa_sara

I ja sam u neznanju pila antibiotike i razne lijekove a da nisam znala za trudnoću pa sam otvorila temu.
Rodila sam zdravog i normalnog dječaka  


IZVORNA PORUKA: snijeg

Imala sam sličnih problema i tako isprepadana kad sam saznala da sam trudna, a pila antibiotika, posjetila sam ginekološku ordinaciju. Ginekolog mi je tad, nakon pregleda, objasnio da u ginekologiji postoji tzv. metoda SVE ili NIŠTA! Što hoće reći, ukoliko neka "vanjska sila" djeluje na plod u prve 4 sedmice (bakterija, virus, hemijski sastojci itd.) i dođe do ploda desit će se ili spontani pobačaj, nedaj Bože ili će dijete biti sasvim OK!! Znači sve je OK, opusti se i uživaj. Pa apaurini se ne preporučuju u trudnoći, pa ih pije svaka druga trudnica da bi očuvala istu. Sve je to OK, prestani se brinuti jer bi to moglo nanijeti više štete nego ove "stvarčice" što si uzimala!





_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu bubuli)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *