|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Problemi s prolaktinom (PRL)
4.1.2008 16:06:38   
tikica_69
Ima li tko iskustva s ovime?

< Poruku je uredio malena27 RR -- 13.2.2010 9:19:29 >
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Visok prolaktin (PRL)
4.1.2008 21:03:03   
zuta
Kao prvo da te pozdravim,ja sam ti od tih "sretnica" sa povisenim prolactinom.Uvjek su mi bili bolni i neredovni ciklusi ali nisam davala puno važnosti tome,dok me suprug nije natjerao da zatražim liječnićku pomoć.Kada sam izvadila hormonske nalaze bili su više nego grozni,prije 4god sa 26god nalazmije pokazao kao  žena u klimaksu.Koristila sam tab;BROMERGON 1/2 uveče otprilike jedno 6 mj,međutim poslije 6mj poćelemi se javljati nuspojave(povračanje,nagla gojaznost),morala sam ih prekinuti ali iskreno rečeno nije mi baš snizijo prolaktin uvjek je bijo na neko blagoj granici povišenosti.Onda sam se obratila drugom ljekaru kojimi propisao naravno drugu terapiju ali za mene je bila uspješnija i zadovoljnija bez onih groznih nuspojava.Tab; DOSTINEX 0,1 mg 1/2tab sedmično,mada su skupe u pakovanju od 2tab košta oko 60km,ali prednost je što se ne koriste dugo i za mene su djelotvornije i brže obaraju prolaktin, ja već 2 god nema nekih extra problema s tim da redovno uz konsultaciju dr obavljam pregled nalaza. Toliko od mene,slobodno pitaj šta te interesuje u vezi naših uzburkani hormončića.ĆAO 

(odgovor članu tikica_69)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Visok prolaktin (PRL)
4.1.2008 23:33:49   
snjezolina
Ja sam sebi već dala drugo ime "prolaktinuša". Gombam se sa njim već skoro 3 godine. Ciklusi su mi redovni, a ovulacije utvrđene. Radila sam rendgen Turskog sedla i nalaz je uredan. Doktor ukazuje da njegova vrijednost govori da na hipofizi garant nema ništa, te da je to kod mene prirodno user posted image . Pila sam bromergon i nisam imala nikakvih nus pojava, ali je i efekat bio nedovoljan: Prolaktin mi je "šetao" s danima ciklusa - u sredini dobaruser posted image , a odmah poslije ovulacije skoči user posted image i sve tako. Nakon izvjesnog vremena drugi doktor mi je prekinuo terapiju (15 dana) i uveo dostinex (1/2 tablete sedmično) i rezultati nakon 2 mjeseca opet nisu bili zadovoljavajući (nije spadao onako kako je trebao). Doktor onda pored toga uvodi 1/4 bromergona uveče, pa nakon toga još 1/4 ujutro (uz dostinex) i rezultat je bolji, tj. prolaktin nikad nije bio manji nakon 20. dana ciklusa. Još uvijek koristim terapiju, a 7. ponovo vadim nalaz pa ćemo vidjeti.

_____________________________

Šta je nemoguće - sve je moguće,
gdje postoji volja postoji i način.

(odgovor članu zuta)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Visok prolaktin (PRL)
5.1.2008 16:08:05   
tikica_69
Mi vec godinu i pol pokusavamo dobiti bebu, evo sad je kod mene ustanovljen taj visoki prolaktin a kod MM neke bakterije u sjemenu ali jos nismo dobili nalaz kave tako da jos nije dobio nikavu terapiju. Ja sam tek 22.01. narucena kod svog doktora tako da ne znam da li cu i kakvu i ja dobiti terapiju. Njemu je doktorica rekla da to ne utice na zacece, ali izgleda da ovaj prolaktin zeza. Svi ostali hormoni su mi ok i onaj koji potice ovulaciju i onaj koji izbacuje zuto tijelo. Negdje sam citala taj prolaktin ne dozvoljava da se oplodjeno jajsce uhvati za stjenku maternice. Pa valjda nemam takvu nesrecu. Onda mi ni imjetna nece pomoci zar ne?! user posted image

(odgovor članu snjezolina)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Visok prolaktin (PRL)
5.1.2008 17:06:03   
imran
da te malo utjesim, imam kolegicu koja ima blago poviseni prolaktin bezuspjesno je pokusava ostati trudna, uradila je jednu umjetnu oplodnju koja nije bila uspjesna da bi poslije toga zatrudnila prirodnim putem, sad je u petom mjesecu trudnoce, zato ne brini puno srece al pod obavezno nemoj biti opterecena time bice sve o.k.

(odgovor članu tikica_69)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Visok prolaktin (PRL)
5.1.2008 20:07:57   
tikica_69
Nisam opterecena, veselim se tome, samo sam uplasena jer imam 35 godina, vise bas nisam u cvijetu mladosti i bojim se da mi to ne utice na kvalitiu jajnih stanica koja vjerojatno ni sada vec nije sjajna s obzirom na moje godine. Samo me toga strah. Nije mi bitno da li cu ostati trudna sutra ili za par mjeseci, godinu ili dve. Samo da se dogodi i da bude sve u redu.

(odgovor članu imran)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Visok prolaktin (PRL)
5.1.2008 23:44:57   
zuta
Draga moja seko,nemoj se sikirati,samo  se opusti.Ja sam 2 puta radila umjetnu oplodnju  1 ICSI I 1 IVF i prije nepuni 2mj.prirodnim putem sam zatrudnila ali nažalost kratko je trajala moja sreća.Život ide dalje ipak nisam klonula mada sam imala lošeg iskustva sa ljekarom u ZENICI ali ipak se ne predajem.Zato i tebe savjetujem samo naprijed u nove borbe,jer život je pun uspona i padova a mi moramo biti na sve spremne i jake.

(odgovor članu tikica_69)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Visok prolaktin (PRL)
8.1.2008 20:44:08   
snjezolina
Evo jedna fina priča. išla sam juče kontrolisati prolaktin i 23. d.c. vrijednost 402user posted image (gornja granica 395). Nikad nije bio niži u lutealnoj faziuser posted image . Pred ovulaciju je bio u normali.
Ali poenta je ovo: Glavna sestra mi je rekla da se ne brinem da ona već ima 3 nalaza od tri žene svih hormona koji jasno govore da su one trudne. I još: sve tri su imale visok prolaktin. Rekla je: "Ja već znam da su one trudne."
 
 

_____________________________

Šta je nemoguće - sve je moguće,
gdje postoji volja postoji i način.

(odgovor članu zuta)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Visok prolaktin (PRL)
9.1.2008 10:28:05   
tikica_69
Pa kad si trudan normalno je da ti je prolaktin povisen user posted image

(odgovor članu snjezolina)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Visok prolaktin (PRL)
9.1.2008 14:34:28   
delfin
Ja sam tek "skontala" da mi je povišen prolaktin kad mi je izostal menstruacija, i ustanovilo se da imam i povišen TSh hipofunkciju štitne žlijezde - problemi...
Pila sam Bromergon 2 mjeseca , prvih dana mi je užasno bilo loše, ali on se nakon te terapije nije snizio (oko970), nakon toga sam se naljutila na doktore jer su bili indolnenti na moje stanje, nakon 1 pregleda propisali visoke doze lijekova, a niko mi ništa nije objasnio. Onda sam pila neke biljne kapi za sniženje prolaktina i neke homeopatske lijekove, i stanje se poboljšalo ali nije došlo u normalu. E onda sam se ja pravila doktor user posted image , mada to ne preporučujem, i stalno vadila neke nalaze i ko ja sebi određivala doze, Sad pijem bromergon 1/2 ujutro i navečer i 1/2 letroxa za štitnu dnevno i nalazi su mi u redu. U principu sam se educirala na internetu, i koliko ja znam da i tsh se mora spustiti na oko 2, a naši doktori kažu ma to je svjedno, kao i što kažu da je svejedno koji dan se vadi prolaktin i ostali hormoni user posted image
Svi kažu nesikiraj se , bez stresa, ali to je danas nemoguće. Bitno je otkriti uzrok, pa se onda da sve srediti. Ja pijem još uvjek bromergon, doktorica mi je rekla da ga još pijem, a mene sad strah prekinuti da mi nebi kočio ovulaciju, jer želim user posted image .

(odgovor članu tikica_69)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Visok prolaktin (PRL)
9.1.2008 14:47:51   
tikica_69
Meni su osim prolaktina svi ostali hormoni super. Tako da pretpostavljam da je kod mene stres u pitanju, mada i nisam bas neki nervozni tip. A cut cemo sto ce doktor 22.01. reci.

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Visok prolaktin (PRL)
1.2.2008 21:21:08   
mala85
Hey curke,mozete mi reci sta ste pile za prolaktin?Naime,posto imam jaaako neredovite menstruacije,jajnici mi nerade i tesko imam ovulaciju,idem na umjetnu...pijem tablete jasmin i nikad dosad mi nije prolaktin bio 1200,a sad je..user posted image pijem bromergon vec 2mj..hocu li moci na umjetnu usprkos tomu?user posted image

(odgovor članu zuta)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Visok prolaktin (PRL)
1.2.2008 22:16:25   
snjezolina
Mala, visok prolaktin može ometati ovulaciju ili ne dozvoljavati oplođenom jajašcetu da se smjesti u  u maternici. Bolje je da prvo sniziš prolaktin, pa tek onda umjetna. Doktor nije htio ni da pokušava bilo šta dok njega nismo napokon user posted image

Pročitaj gore koliko sam se ja borila s njim i uspjela sam.

_____________________________

Šta je nemoguće - sve je moguće,
gdje postoji volja postoji i način.

(odgovor članu mala85)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Visok prolaktin (PRL)
1.2.2008 23:18:18   
Amelaa RR
Veliki pozdrav....prvo da ti zazelim dobrodoslicu a onda da ti kazem da se iskreno nadam da ces sto prije Prolaktin dovesti u red...i da ce ta bebica uskoro doci....
pusa velika


_____________________________

1. ICSI Bahceci-Sarajevo
22.07.2013pocetak bockanja
04.11.2013 Beta 1:(
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
3. 17.11.2015 Beta 0,1
4. 30.09.2016 Beta pozitivna
10.11.2016 Spontan
5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna

(odgovor članu mala85)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Visok prolaktin (PRL)
2.2.2008 19:42:04   
mala85
Hvala vam curke i ja se nadam,idem u utorak po nalaze od prolaktina ali sumljam da se ista popravilo jer sam ove dane bila uzasno zivcana i svasta user posted image  saljem vam veliki pozdrav i pusu user posted image

(odgovor članu Amelaa RR)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Visok prolaktin (PRL)
2.2.2008 20:11:56   
tikica_69
probaj se smiriti svakako user posted image  .....ja sam malo promijenila stavove u  zivotu, sretnija sam smirenija i prolaktin je odmah pao user posted image ...sad je samo neznatno povisen i to bez ikakve terapije user posted image

_____________________________

- 20 neuspjelih pokusaja (AIH/IVF/ICSI), 2 x biokemijska
- http://zalauru.blog.hr/
Ja se ne predajem!


(odgovor članu mala85)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Visok prolaktin (PRL)
2.2.2008 21:15:37   
Amelaa RR
Draga nemoj se nervirati jer to ti jos vise donosi problema...probaj koliko toliko ne sikirat se...sve ce biti i proci cuvaj svoje nerve za bebace....Ako Bog da

_____________________________

1. ICSI Bahceci-Sarajevo
22.07.2013pocetak bockanja
04.11.2013 Beta 1:(
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
3. 17.11.2015 Beta 0,1
4. 30.09.2016 Beta pozitivna
10.11.2016 Spontan
5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna

(odgovor članu tikica_69)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Visok prolaktin (PRL)
5.2.2008 21:10:04   
mala85
Samo da vam javim,isla sam po nalaze i prolaktin s 1200 mi je pao na 130...aj barem nesto...user posted image  velika pusa

(odgovor članu Amelaa RR)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Visok prolaktin (PRL)
5.2.2008 21:17:47   
tikica_69
Eto vidis user posted image , mozda si samo trenutno bila nesto uzrujana...sve ce biti OKuser posted image

_____________________________

- 20 neuspjelih pokusaja (AIH/IVF/ICSI), 2 x biokemijska
- http://zalauru.blog.hr/
Ja se ne predajem!


(odgovor članu mala85)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Visok prolaktin (PRL)
5.5.2008 11:51:33   
Fani
Zdravo,

I ja imam visok prolaktin i vec neko vreme pijem Bromergon i moj doktor mi je rekao da cu najverovatnije da pijem lek dok ne zatrudnim :)
pozdrav

Fani

(odgovor članu tikica_69)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Visok prolaktin (PRL)
5.5.2008 14:25:19   
bucca_sa
evo moji nalazi gotovi hormona stitne zljezde ima usporen rad stitne.. ovih dana cu raditi ultrazvuk stitne  a sutra idem vaditi prolaktin.... da vidim kolka mi je vrijednost ...

(odgovor članu Fani)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Visok prolaktin (PRL)
6.5.2008 9:30:19   
budućamama
Drage moje,
koje ste simptome imale od povišenog prolaktina i da li se oni obavezno pojave? Interesuje me to jer ja već drugi ciklus nemam niti malo plodne sluzi (bjelanjak) i pretpostavljam da mi je ovulacija i ovaj mjesec izostala. Ovulacija mi je trebala biti jučer ili danas (kalendarska metoda), a sluzi ni na vidiku...
Nije mi jasno. Kad sam u martu bila kod ginekologa rekao mi je da je sve ok i da sam imala ovulaciju taj ciklus, ali od tada mi se čini da nemam O. Prošli ciklus sam u sredini mjeseca imala smeđi iscjedak koji je trajao oko 7 dana, a ovaj ciklus imam blago roskasti iscjedak koji nije obilan.
Nemam policistične jajnike, a cista koju sam imala (obična vodena) mi je nestala nakon terapije kontracepivima. Pomagajte, jer sam stvarno zbunjenauser posted image

_____________________________

Una 18.10.2009.
Azra 05.08.2013.
_____________________________

Ako želiš dugu, prvo se moraš pomiriti s kišom....

(odgovor članu bucca_sa)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Visok prolaktin (PRL)
7.5.2008 21:12:33   
bucca_sa
ja sam dobila nalaz prolaktina moj prlaktin je 1172 sta da vam kazem svaki je kometra suvisan...

(odgovor članu tikica_69)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Visok prolaktin (PRL)
7.5.2008 22:34:59   
miha
i moj prolaktin je 1195!!!tako bucca_sa,da znaš,ima nas još user posted image
budućamama,simptomi koje ja ojećam su cijeli mjesec simptomi PMS-a...
puno pozdrava

(odgovor članu bucca_sa)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Visok prolaktin (PRL)
8.5.2008 1:17:22   
sabas
sad sam zbunjena evo vec 10 dana sam na forumu i citam citam mnostvo inf hvala svima koje mi pruzaju iscrpne informacije toliko lijepih yelja volje snage da sam obecala sebi idem u akciju pravu od doktora malo saznam pa vas molim ako moze neko da mi objasni moj nalay hormona interesuje me prolaktin nalaz sam vadila peti dan user posted image i iznos prolaktina je 401,2 koliko ja znam da je to folikularna faza i referentna vrijednost je od 50 do 320 kod mene je poviseno dr nista nije komentarisao niti lijekovi nista, nalaz sam vadila na ilidzi
da li treba da sama poduzmem nesto
unaprijed hvala na odgovoru
mnogo lijepih zelja za sve i user posted image

_____________________________

ja 73 mm OK MM 67 OAT 7g u braku,dijagnoza: primarni sterilitet
4 ins -0 , 1 ICSI-beta o; 2 ICSI beta 19 biohem

(odgovor članu miha)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *