|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Apetit bebe
30.11.2008 18:00:56   
Anoniman
Drage mame ja imam jedan ajmo reći problem.
Moja Asja slabo jede. Zdrava je, živahna, vesela, puna energije... samo kad spava miruje, ali slabo jede. Ja po čitav dan nagađam ajde ovo, ono, ali ona neće.
Ali to nije uvijek... jedno vrijeme jede dobro pa onda slabije.
Ona se rodila sa 2850 grama i bila je duga 49 cm... nisam je dojila jer mi je od jakog stresa na porodu prekinuto mlijeko pa sam je hranila aptamilom do godine. U prvim mjesecima je napredovala mašala mjesečno je dobivala po 1300-1700 grama i dr mi je rekla da je Asja debela beba i da smanjim sa hranom.
Nisam je poslušala jer je dijete imalo apetit i tražila je da jede i ja sam joj davala ali ona je rano dobila zubiće sa 4 mjeseca i od tada mi je počela slabo da jede jer je jako teška na zubima.
Ali sada kad je ne muce zubi ima slab apetit, kupili smo joj i natura mix za imunitet i apetit... ona sada ima 15 mjeseci i ima 11 kg duga je 78 cm. I ja sam onako sitne kosti pa je izgleda na mene.. 
I da,ona još uvijek  jede  po noći... sada jede hapu Humana 3, pa da vas pitam imate li vi kad problema sa obrocima i koja vam je kilaža djeteta.
Ja sve mislim da moja Asja ima malo kg ali dr mi je rekla da je taman, jar vi nju kad vidite ona je sva puna ali ja sve mislim da bi trebala imati više kg. Znate ono neko vam kaže da je taman neko da je mršava..
I još mi molim vas recite koliko obroka vaše dijete ima u toku dana i od toga koliko slanih.
Hvala!

< Poruku je uredio Visnja RR -- 30.12.2008 23:04:14 >
  Neposredna veza do poruke: 1
   RE: APETIT DJETETA
30.11.2008 18:06:34   
jasmina_mm
draga ivany i kod mene ti je isti problem, moj sin je dobro napredovao pa je negdje oko osmog mjeseca skroz izgubio apetit. Ja njega hb dojim ali bebi sa osam mjeseci nije bilo dovoljno samo mlijeko. Poceo je mrsati i jedva, ali zaista jedva je nekako vratio apetit. Godinu dana je napunio sa 7,5 kg. Takodje je kasno dobio zube (dan prije godine) i ja sam to sve prepisivala zubicima. Ali evo vec tri dana opet slabo jede, a sada mu je 13,5 mjeseci. Ganjam ga po citavoj kuci i ako uzme dva tir zalogaja to je super. Ja sam se prestala sikirati jer je on hvala Bogu zdrava, zivahna i vesela beba. Da nesto nije u redu sigurno bi to na neki nacin pokazao kao i tvoja cura. Mislim da nemas razloga za brigu jer njima jednostavno naidje neki period pa nece da jedu, a poznato je da i vremenske promjene uticu na bebe pa mozda je i do ovog cudnog vremena....
pozz

_____________________________

dusha mamina 11.10.2007.

upravo zato sto je tako topao, osmjeh je ljepsi od bilo kojeg cvijeta na svijetu....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: APETIT DJETETA
30.11.2008 18:07:32   
tea lana
imam koleginicu cija je djevojcica sa dvije godine imala 13 kilograma i dok.je rekla da je ona jednostavno takva,moja  Lana je visoka 84cm i teska skoro 14kg a godinu i po joj je za 10 dana.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: APETIT DJETETA
30.11.2008 18:10:40   
tea lana
i zaboravih napisati moje dijete sve jede sa sest mjeseci jejela dvije sarme od kiselog kupusa,danas pojela glavicu crvenog luka,ma svasta ona trpa u sebe al isto tako naide joj period jednom u mjesecu da joj je apetit ravan nuli.I mi smo se navikli to traje jedno pet sedam dana i ponovo joj se vrati.A kad joj zubici krenu e to je posebna prica,

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Apetit djeteta
30.11.2008 18:23:27   
amdi
Ivany, ne znam zasto se brines. Moja curica ima 16 mjeseci, a ima istu kilazu, cini mi se da nije visa od tvoje. A puna je, kako ti kazes, ima je. Ako je ona tebi vesela nema potrebe za ikakvom brigom. A mozda da nam napises sta to i koliko jede u toku dana? Normalno je da dijete od godinu manje jede jer manje i raste. A i interesi su se prosirili, sto bi sjedila za stolom kad ima super igracku na drugom kraju sobe? Moj sin koji ima sad 3,5 god.ima 16 kila, a jede noramalno, ni previse ni premalo.
Pozz

< Poruku je uredio Visnja RR -- 30.11.2008 18:24:34 >


_____________________________

veliki 22.3.2005
mala 17.7.2007

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Apetit djeteta
30.11.2008 19:05:30   
lamka
Mislim da nema potrebe da se brines. Ja imam djevojcicu staru 27 mjeseci a tezi 14 kg. I kad god odemo do dr. uvijek kazu da je buca,cak neki kazu i da je debela. Sto se tice apetita mislim da te faze dođu kod svakog djeteta. Tako je bilo i kod moje curice i dan danas je tako. Nekada joj dode period da nece nista da jede a nakon toga opet sve sto joj dode pod ruku trpa u usta.I ja sam imala dileme kao i ti ali mi je pedijatrica rekla da jem oje da joj ostavim na stolu a dijete kada osjeti glad samo ce doci i jesti. U svakom slučaju sretno i nemoj se nervirati t je samo prolazna faza kod nase djecice. A sto se tice obroka moja ima dorucak, rucak i uzinu u vrticu i opet kada dode kuci jede jednom do dva puta ovisno vjerovatno kako je jela u vrticu.


< Poruku je uredio lamka -- 30.11.2008 19:07:13 >


_____________________________

Lamija duša duše moje
21.08.2006

(odgovor članu amdi)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Apetit djeteta
30.11.2008 19:12:22   
anitaMO
e u moje je sad taj period.nece nista da jede 3 kasike i njoj je dosta.a ja je gonjam po kuci nebi li nesto pojela.izludi me.sad sam je izvagala ima tacno 9 kg.i 11 mjeseci.

_____________________________

LAURA 5.1.2008.

(odgovor članu lamka)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Apetit djeteta
30.11.2008 19:17:45   
tea lana
Lana ima obroke svaka tri sata za dorucak obavezna supa i to udrobljena onda za tri sata moze vocna kasica sa keksom poslije slijedi rucak ili ako nije gotov puding i sendvic poslije spavanja rucak i vecera,stim da Lana konstantno jede.I ako ima skoro 14 kg pravo je visoka za svoj uzrast pa vise izgleda kao mrsavica.Jer kad je slavila prvi rodendan mnogi su mislili da joj je drugi

(odgovor članu anitaMO)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Apetit djeteta
1.12.2008 0:39:25   
stella
Moja Hana ima 14 punih mj,visoka 0,80,a teska 10,050.Ja sam pitala dr zasto je tako.Kaze da djeca u prvoj godini dobivaju puno na kilazi a posle sve manje i manje i da je to normalno.Rekla mi je i da ako sam zabrinuta da joj nesto fali,da moze da joj izvadi krv iz prsta samo da se vidi jeli joj nesto nedostaje,posto je jako slaba sa dohranom.Ona jos uvijek doji,i dojenje joj je jos uvijek glavni obrok.Ima dana kad jede fino,pretezno slane mix kase koje joj pravim,a ima dana kad bas nece nista.Ponekad jede i slatke gotove,voce nece,ponekad pojede monte ili dukatino.I supu,u vise slucajeva hoce.Sto se tice neke redovnosti vremenske toga kod nas nema.Jer kad joj pripremim obrok ,ako nece sacekam pola sata pa ponudim opet i opet i ...opetuser posted image
Zato nista nebrini jer ona je sasvim ok.Samo sto vise nece dobivati puno na kilazi kao prije.Pozz.

_____________________________

HANA 26.09.2007
SARA 10.12.2012

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Apetit djeteta
1.12.2008 8:07:35   
Crvena
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za temu. Ja vec danima hocu da postavim slicnu.
Ono o cemu treba voditi racuna je raznovrsnost jelovnika, koliko je dijete aktivno u toku dana, da li je cesto bolesljivo.
Ja imam user posted image od 3,5 godine koji ima 16 kg. Neki cak kazu da je mrsav.
Ali, hrana koju dnevno unosi u svoj organizam je za dorucak najcesce jaje (domace naravno, za tetu koja nam to redovno donosi) rucak, supica od koljenice sa raznovrsnim povrcem, sokovi koje ja pravim u sokovniku od domaceg voca (to mu je kao neka uzina), e za veceru namazem mu abc namaz, nekad eurokrem i solja mlijeka sa kakaom. A zaboravila sam da u toku dana popije i jedno malo cokoladno i kozije (ZBREGOV) mlijeko.
Naravno da jede i ostala jela kao sto su grasak, buranija,pire,spagete i sl. , mada nisu to neke velike kolicine, po nekoliko kasika i njemu je dosta. Ne voli przena jela.
Joooooj jesam se raspisala, ali si me pogodila. Ja se stalno pitam je li to sto jede dovoljno i trebam li nesto drugacije 

< Poruku je uredio Crvena -- 1.12.2008 8:08:17 >


_____________________________

Volite svoju djecu i kad su kriva, jer će ih život kažnjavati i kad nisu.

(odgovor članu stella)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Apetit djeteta
1.12.2008 11:32:41   
Gigana
ako želiš da joj poboljšaš apetit kupi sirup Dr. Teiss (mislim da se ovako piše) za imunitet, oporavak od bolesti, apetit itd.  Sirup je odličan, mogu ga piti djeca od godinu dana (3 X po 1 mala kašika dnevno).  Mi smo ga probali i zaista nam je super.  Vedad mi je bio bolestan i počela sam mu davati ovaj sirup.  Razlika u jelu se itekako primjeti.  Ne znam, probaj, ništa ne može škoditi.

_____________________________

Vedo 2007.g. i
Esma 2012.g.

(odgovor članu Crvena)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Apetit djeteta
1.12.2008 11:39:56   
mamina cura
Mi smo sve sirupe probali, cak smo i Natura kapsule kupovali. Timur je tipicni ne jedacuser posted image  I svi sirupi pomazu ali samo za vrijeme kad se uzimaju, jako kratko to traje. Ja sam prestala se vise i brinuti. Sve dok je zdrav a jeste sve je uredu. Sad mu dajem ujutro po kasiku ribljeg ulja i dalje ga tjeram da jede ali jaaako slabo on to radi. Nema niti zelje niti volje da jede. Valjda ce jednog dana jestiuser posted image

_____________________________

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

koristimo platnene pelene
za zdravije odrastanje

(odgovor članu Gigana)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Apetit djeteta
1.12.2008 12:00:30   
Amrino
Ma nista ne brini. Samo vodi racuna o tome da joj ne dajes sokove i slatkise- jer od toga se djeca najvise zasite i jednostavno nisu gladna. Trebalo bi da ima neka tri manja obroka...pa koliko god da pojede. U medjuvremenu joj daji svjeze voce- izrezi na kockice i poredaj na mjestu gdje se igra tako da sama jede. I za obroke joj probaj davati da sama jede. Samo stavis npr. komadice mesa ili povrce ispred nje. Supice i sl. joj daj da popije ako nece da jede na kasiku. Trudi se samo da jede raznovrsno...mnogo voca, povrca, zitarica a sto manje teske hrane koja u sebi ima samo prazne kalorije i koja brzo zasiti.
Sirupi i sl. za apetit cesto ucine jos goru stvar- tak da sam ja protivnik. Radije joj daj npr. svjezeg crvenog luka- jer on prirodno povecava apetit.


_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu mamina cura)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Apetit djeteta
2.12.2008 9:29:26   
Anoniman
E hvala drage mame,da znate da sada nakon pročitanih vaših odgovora lakše podnosim to što moja Asjica slabo jede. Ja njoj nutkam da jede svakih 3 sata pa koliko god pojede ja sretna. Davali smo mi njoj Natura Mix ampulice i svih 10 je popila. Moj muž je protivnik tih sirupa za apetit tako da joj to nisam davala. Primjetila sam da kada je gladna uzme me za ruku i vodi u kuhinju,al izgleda što je manje nudim da jede ona bolje pojede obrok,možda sam joj ja dosadila sa stalnim trpanjem hrane. Jede ovako: ujutro 250 ml hape humana ili keksolino(oko 7 ujutro) oko 11 jaje sa pavlakom,za ručak ono što ja skuham,pa jedna voćna kaša ili neka voćka,za večeru opet humana ili keksolino i onda spavanje,s ti da ona u noći oko 3 opet jede 250 ml hape. ovo je jelovnik kad jede bez problema,ali kad je period slabog apetiat e to vam ne trebam ni pričati,trka,igra,zabava dok nešto stavi u usta. Ali vidim to prolaze sve mame. Ma neka su djeca nama živa i zdrava. Hvala 

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Apetit djeteta
3.12.2008 23:37:29   
lejlašh
Ivany ti nabroja svašta, meni se po tome čini da Asja baš i ne jede loše, osim tih perioda, ali to dođe i svima nama, nakd nam se ne jede ništa, a nekad bi i vola pojele user posted image
Dok je zdrava ne sekiraj se
Moja mrvica jede masallah skoro sve, i uglavnom ima dobar apetit, ali i dalje je sitna, prava mrvica u poređenju sa većinom djece svog uzrasta. Sitna je rođena i takva je i ostala, a kasnije - možda se i to promjeni.
Jedna moja kolegica ima bebu vrsnicu moje Merjem, došla je kod mene jednom i ja bebama spremila supicu od povrća sa rižom. Emina je pojela pola zdjelice, a moja poguzija i svoju i ono pola njezine zdjeleuser posted image , a Emina je bar 2kg teža i 5cm veća od Merjem, pa ti sad vidi


_____________________________

Merjem, 11.11.2007.
mamina sultanija
Arman, 23.07.2010.
mamin pasha

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Apetit djeteta
4.12.2008 13:48:08   
mivica
Mom bebacu je 5,5 mjeseci i vec sa 3,5 sam mu pocela davati skoro sve ono sto ja nama napravim da lizne (malo proba). Bebe se mijenjaju iz dana u dan i normalno je da nekada nemaju apetit. Ja ga ne silim da jede ako ne moze, malo sacekam, on ogladni i jede. Zna tako preskociti jedan obrok, nekada zna pravo malo jesti, ali zato zna i kad je gladan pojesti stvarno puno. Pa se onda i ne sekiram previse, znam da ce cim ogladni jesti.

_____________________________

Bakir, 21.06.2008.

(odgovor članu lejlašh)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Apetit djeteta
4.12.2008 14:07:48   
hanabanana
Meni se čini da ona ima dobru kilažu, zašto ti se čini da slabo jede?
Misliš da količinski malo pojedem ili?
Jedino što bih ja promijenila jeste vrijeme doručka. Znači doručak nekih sat vremena, sat i pol, iz boce.
Bitno je da ima tri obroka: doručak, ručak i večera.
Pored toga: dva do tri puta mlijeko.
Po sjećanju, moja Hana je u toj dobi pila tri puta mlijeko, ujutro, dnevno spavanje i naveče. Nije se budila po noći da pije.
I još nešto - voćka ne može biti večera, može biti užina.
Najbitnije: ne nutkaj je stalno da jede, inzistiraj na tri obroka, ali tako da nikada ne jede sama. Kada doručkuje ona, doručkuješ ti. Kada ruča ona, ručaš ti, kada večera ona večaraš i ti.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Apetit bebe
30.12.2008 23:01:59   
Visnja RR
IZVORNA PORUKA: Inayat

Drage mame,
Mojoj bebi je bilo neki dan 3 mj mashallah i ima 3-4 dana od kako slabije jede. Prije bi jela svako 2 sata 3 oz adaptiranog mlijeka (ne dojim je) u toku dana. Od kako je saznala da moze drzati flasicu rukicama (tj pokusava) pocela je jesti 1 oz i to svako 2 sata user posted image Dok je hranim ona se igra flasicom. Pokusava je staviti usta, pa vaditi i vise dudla nego li vuce mlijeko sto na kraju svega ispadne da pojede svega 1 oz sto je jela u prvim danima zivota. Mene je ovo pocelo brinuti. Tek uci hvatati stvarcice u ruke i jos nije savladala pa otuda i igra dok jede. Sta mi je ciniti? Strah me da ne izgubi na kilazi i tjesim se da je ovo samo prolazna faza user posted image



< Poruku je uredio Visnja RR -- 30.12.2008 23:04:34 >


_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Apetit bebe
31.12.2008 16:15:42   
Skvo RR
Inayat moja Uma jos nije napunila 3 mjeseca i jede 130 ml. vode tj. 145 ml sveukupno hape svaka 3 sata...sa tim sto ima dva obroka po 160 ml. vode tj 180 ml hape...Sveukupno jede 6-7 X dnevno i pedijatrica je rekla da je to ok. Meni se cini da ti inace malo jede...ali eto ona jede cesce....koje joj adaptirano dajes?

_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Apetit bebe
31.12.2008 21:51:44   
Inayat
Hey skvo,
160ml ti je negdje oko 4 oz ja mislim, i 3 sata je dobro vrijeme razmaka. Meryem nikad nije bila neka izjelica. Kad se rodila ja nisam znala od cega je zivjela 3 dana. Nista nije htjela jesti, samo je spavala.
E sad sto je pocela slabije jesti je to sto se igra s flasicom. To joj odvuce paznju. Uzme je u ruke, te uvlaci, izvlaci, dudla, smije se. Ja joj pokusam slonuti ruke ona vristi user posted image
Posto sam u Americi ja joj dajem Enfamil mlijeko. Ne znam ima li to u Bosni.


_____________________________

Mamine ljubavi
M 25.09.08
Z 10. 06. 10

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Apetit bebe
2.1.2009 12:59:21   
Skvo RR
Ja nisam cula da ima....Ja Umu hranim pored njenog krevetica, navijem joj zveke da se vrte i ona to gleda  i budu joj mirne rucice dok klopa.

_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Inayat)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Apetit bebe
3.1.2009 19:25:33   
Inayat
Stavila ja Meryem pored krevetica da je hranim i navila joj mobil (njene bubamare), a ona jos vise blenula u njih i nista ne jede user posted image
Ma svaki put kad je hranim Boga molim da sve pojede. Valjda ce je proci ova faza uskoro user posted image ako Bog da.


_____________________________

Mamine ljubavi
M 25.09.08
Z 10. 06. 10

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Apetit bebe
3.1.2009 21:50:42   
tweety
Nista se ne brini,tako je kod sviju cini mi se.Moj je sin imao istu kilazu pa jedno godinu ipo sigurno,ni tamo ni vamo,dok nije posao u vrtic pa valjda sa djecom poceo jesti da valja pa je dobio 2kg user posted image

Za dva dana mu je 3 ipo godine i ima 17-18kg


_____________________________

Prince `05
Princess `08

Ente kalbii, ente kullun fii hajatii..."Moje si srce, sve si u zivotu mom..."

(odgovor članu Inayat)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Apetit bebe
12.2.2009 10:07:06   
tweety
Evo i mene sa problemom bebe koja u zadnja 3-4 dana slabije jede.Prije 3 dana napunila je 3mj i ima nekoliko dana slabije jede.Po noći nema nikakvih problema,fino doji ali po danu povuče nekoliko puta i ništa,počne se smijati kao da nije gladna.Isto je sa flašicom (izdajam mlijeko) Kao što Inayat reče igra se sa flašicom,guče i tako to.Vagali smo se prije 7 dana i bila je teška 6290g a duga 60cm.Kad se rodila težila je 3735g i bila duga 52cm.

_____________________________

Prince `05
Princess `08

Ente kalbii, ente kullun fii hajatii..."Moje si srce, sve si u zivotu mom..."

(odgovor članu tweety)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Apetit bebe
12.2.2009 11:27:34   
mamyca
Tweety isti slucaj je bio i kod nas,Hamza nekoliko dana nije nikako htio dojiti dok je budan,samo u polusnu je dojio.Ali srecom to nije dugo trajalo,ja koliko sam skontala to mu je bila jedna od faza,nakon toga opet sve po starom.Da je ne muce zubici?Hamzu su poceli rano mucitiuser posted image .Ti samo budi uporna,povuci ce ona,ne brini.user posted image

_____________________________

Hamza 11.3.2008.

(odgovor članu tweety)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *