|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Oligoasthenoteratozoospermia
12.9.2008 22:43:07   
tetka Hafa
Može li mi netko objasniti tu dijagnozu?

< Poruku je uredio Vedica RR -- 13.9.2008 9:23:37 >
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Oligoasthenoteratozoospermia
12.9.2008 22:57:01   
ewica
poremecaj plodnosti muskarca,sastoji se od tri elemenata-smanjenog broja spermatozioda   u ejakulatu,nepravilnog kretanja spermatozoida i nepravilne gradje spermatozoida.

< Poruku je uredio Vedica RR -- 13.9.2008 10:01:43 >

(odgovor članu tetka Hafa)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Oligoasthenoteratozoospermia
12.9.2008 22:59:19   
mamabb
Opće informacije:
What is oligoasthenoteratozoospermia? Što je oligoasthenoteratozoospermia?
  • Oligoasthenoteratozoospermia (OL-ja-go-kao-ne-ter-hja-ZO-SPER-mee-hja), ili OAT, je uvjet koji uključuje oligozoospermia (nizak broj sperma), asthenozoospermia (siromah sperma pokret ), I teratozoospermia (sperma nepravilan oblik).  To je najčešći uzrok muško subfertility.  Subfertility je stanje u kojem čovjek je u mogućnosti da biste dobili žene trudne nakon jedne godine nezaštićenih regularna sex.  To znači da ne koristite metode kontrole rađanja, kao što su kontrola rađanja pilule, membrane, kondoma, ili je ritam metoda.



    user posted image
  •  Muški reproduktivni sustav uključuje testisi, prostata, penis, scrotum, vas deferens, epididymis, a seminal propusta.  Svaki testicle unutar scrotum proizvodi sperma. Nakon lučenje (proces ejecting semen iz penis) unutar vagina, sperma izgleda za žene jaje. The sperma je rep pomiče s bič-kao pokreta leđa i naprijed prema jaje.  The sperma je do uterusa i fallopian tube kako bi fertilize žena je jaje. Kada se to dogodi, dogodi trudnoća i novu osobu će biti kreirana.  Problemi s kretanje, oblik, ili broj sperma svibanj utjecati na mušku plodnost.  Uz tretman, kao što su medicina i sperma ekstrakcija, vaš neplodnost svibanj biti riješeni i vaš partner svibanj zatrudnjeti.


Što uzrokuje oligoasthenoteratozoospermia? Većina je uzroka OAT još uvijek nije poznat. The following are possible causes: Sljedeće su Mogući razlozi:
  •  Droge: Neke droge, kao što su steroidi i droge prema upala, visokog krvnog tlaka, raka, ili depresije svibanj utjecati na mušku plodnost.
  • Genetičko: Vi svibanj su rođeni s svibanj gena koji uzrokuje neplodnost.  A gen je dio DNA koji govori vaše tijelo što učiniti ili što da čine. Genes may affect sperm production, movement, and transport. Svibanj sperma geni utječu na proizvodnju, pokreta, i transport.
  •  Hormoni: Poremećaji u testes svibanj proizvoditi abnormalne razine hormona koji utječu na svibanj proizvodnju sperma.
  •  Immunologic: imuni sustav svibanj nanijeti problem antitijela kako bi se proizveo taj svibanj napada vaš sperma.  U imunološki sustav tijela obrambenog sustava protiv infekcije i bolesti.
  •  Infekcije: Kronični (long-term) infekcije, muški reproduktivni sustav, osobito u prostate, svibanj utjecati na mušku plodnost.
  •  Stil života: pušenje, pijenje alkohola, i koristi ilegalne droge svibanj uzrokovati probleme s sperma proizvodnje.
  • Varicocele: varicocele je stanje u kojem se vene (krvnih žila) u scrotum su proširene i dilatirane (proširen).  Svog caregiver za informacije o varicocele.


Koji su znakovi i simptomi oligoasthenoteratozoospermia? Vi svibanj imati bilo koji od sljedećih:
  • . Nemogućnost da se vaš partner trudna.
  • Povećana tijelo mast, dlačica, tkiva i dojke.
  •  Prisutnost masovnu ili oteklina na scrotum da se osjeća kao torbu od crva (varicocele).
  •  Whitish do žućkast iscjedak iz penisa.
  • Stress ili emocionalni pritisak iz ne bude u mogućnosti da se dijete.
  • Da su proširene vene, upletena, i svibanj se vidi u scrotum.


Kako je oligoasthenoteratozoospermia dijagnoze? Vaša caregiver će se kompletan medicinski, reproduktivnog i seksualnog zdravlja povijest od vas. On svibanj treba da znam koliko dugo ste težak to imati dijete.  Vrijeme i frekvencija vaše seksualne aktivnosti, problemi sa seksualnom poziva i funkcije su također važna.  Također ćete biti upitani o svom načinu života, uključujući i unos alkohola i pušenje, lijekovi uzimaju i prošlosti bolesti.  Svibanj Vi trebate nešto od sljedećeg:
  •  Fizikalni pregled: Vaša caregiver će tražiti znakove bilo koje neravnoteža u svom hormona, kao što su povećana tijelo mast, dlačica, tkiva i dojke. The size and shape of your testes will also be examined. Veličini i obliku vaše testes će također biti ispitan.
  •  Krvni testovi: Vi svibanj potrebno uzeti krv za testiranje.  Krvi može biti preuzeta iz krvne žile u ruci, mišicom, ili zavoja u vaš zglob. To je testirano da vidite kako vaše tijelo radi. To može dati vaše caregivers više informacija o vašem zdravstvenom stanju.  Vi trebate imati krvi Izvučeni više od jednom.
  • Genetski probir:  Nenormalan geni svibanj uzrokovati da se proizvesti niskog broja sperma.
  •  Ejakulat analysis: A semen analysis je test da provjerite tko je plodnost. A semen sample koji će biti prevezeni. Semen is the thick, white, sperm-containing fluid released during ejaculation (process of ejecting semen from the penis). Ejakulat je gusta, bijela, sperma sadrži fluid-released tijekom lučenje (proces ejecting semen iz penis). An increased number of white blood cells in the semen may cause problems with the sperm's movement and function. Veći broj bijelih krvnih stanica u semen svibanj uzrokovati probleme s sperma's pokreta i funkcija. You may need to talk with your caregiver about the method of sample collection. Vi svibanj potrebu da razgovaraju sa svojim caregiver o method of sample collection.
  • Sperm analysis: The movement of sperm and how it moves through mucus may be tested. Spermij analiza: kretanje sperma i kako se pomiče kroz mucus svibanj biti ispitan. A computer-aided sperm analysis to measure sperm numbers may also be done. A računalno potpomognuto sperma analiza mjeri sperma brojevi svibanj isto tako biti učinjeno.
  • Spermatic venography: This test will examine and show the position of the veins in the scrotum. Spermatic venography: Ovaj test će se ispitati i prikazati poziciju na vene u scrotum. During this test, your caregiver will put dye into your body and take x-rays to look for the varicocele. Tijekom ovog testa, Vaše caregiver će se obojiti u svoje tijelo i uzme x-zrake potražite u varicocele. Tell your caregiver if you are allergic to shellfish (lobster, crab, or shrimp), as you may also be allergic to this dye. Recite vaše caregiver ako su alergične na školjke (jastoga, rakova, ili ništavilo), kao i ti svibanj isto tako biti alergični na ovu dye.
  • Ultrasonography: A scrotal ultrasound uses sound waves to find lumps and other changes in your testicles and scrotum, such as a varicocele. Ultrasonografija: A scrotal Ultrazvuk koristi zvučne valove pronaći lumps i druge promjene na vašem testisi i scrotum, kao što je varicocele.


How is oligoasthenoteratozoospermia treated? The treatment will depend on the cause of your OAT. Kako je oligoasthenoteratozoospermia tretiraju? Liječenje će ovisiti o uzroku vaših OAT. You may have any of the following: Vi svibanj imati bilo koji od sljedećih:
  • Medicines: Antibiotics may be given to treat an infection of the reproductive system. Medicines: Antibiotici svibanj se dati prema jednom od infekcija reproduktivnog sustava. Hormones may be used to treat a hormonal imbalance. Svibanj hormoni se prema jednom hormonska neravnoteža. Steroids may be used to treat infertility due to an immune system problem. Svibanj steroidi se liječiti neplodnost zbog jednog imuni sustav problem. Antioxidants may be suggested by your caregiver to decrease damage to sperm caused by reactive oxygen species (ROS). Antioksidansi svibanj biti predloženi od strane vašeg caregiver za smanjenje štete na sperma uzrokovane reaktivni metaboliti kisika (ROS). ROS may affect normal sperm function. ROS svibanj afekt normalan sperma funkcija. Antioxidants may include vitamin E, ascorbic acid (vitamin C), and glutathione. Svibanj uključiti antioksidansi vitamin E, askorbinska kiselina (vitamin C) i glutation.
  • Percutaneous embolization: This procedure may be used to treat a varicocele. Perkutana embolization: Ovaj postupak svibanj se koristiti prema jednom varicocele. An obstruction (blockage) is made in the enlarged veins. An začepljenje (blokada) je napravio u proširene vene. This stops the flow of blood and treats a varicocele. To zaustavlja protok krvi i tretira jedan varicocele.
  • Sperm extraction: Sperm may be extracted (removed) from the testicles or epididymis. Spermij ekstrakcija: Spermij svibanj je izdvojiti (uklonjeno) iz testisi ili epididymis. The sperm that is taken out may be saved or used to fertilize a woman's egg. Sperma je da je preuzet iz svibanj biti spremljene ili koristi za fertilize žena je jaje.
  • Surgery: Surgery may need to be done, such as removing a varicocele. Kirurgija: Kirurgija svibanj treba biti učinjeno, kao što je uklanjanje jedne varicocele. Ask your caregiver for more information if you need surgery. Svog caregiver za više informacija, ako vam je potrebna operacije.


Where can I find more information? Having oligoasthenoteratozoospermia may be hard for you. Gdje mogu naći više informacija? Vlasništvo oligoasthenoteratozoospermia svibanj biti teško za vas. You and those close to you may feel angry, depressed, or frightened. Vi i oni blizu vas svibanj osjećam ljuta, depresivno, ili uplašen. These are normal feelings. To su normalni osjećaji. Talk to your caregivers, family, or friends about your feelings. Razgovarajte s Vašim caregivers, obitelj, prijatelje ili o svojim osjećajima. Contact the following for more information: Kontakt sljedeće za više informacija:
  • American Society for Reproductive Medicine American Society za reproduktivno Medicina
    1209 Montgomery Highway 1209 Montgomery Highway
    Birmingham, AL 35216-2809 Birmingham, AL 35216-2809
    Phone: 1-205-978-5000 Telefon: 1-205-978-5000
    Web Address: http://www.asrm.org Web Adresa: http://www.asrm.org


CARE AGREEMENT: CARE UGOVORA:
You have the right to help plan your care. Imate pravo na pomoć plan vaše njege. To help with this plan, you must learn about your health condition and how it may be treated. Za pomoć s ovog plana, morate naučiti o svom zdravstvenom stanju i kako je svibanj biti tretirane. You can then discuss treatment options with your caregivers. Nakon toga možete razgovarati o postupanju s opcijama caregivers. Work with them to decide what care may be used to treat you. Rad s njima da odlučite što care svibanj se koristiti prema vama. You always have the right to refuse treatment. Vi uvijek imate pravo da odbije tretman.

Copyright © 2007 Thomson Micromedex. Copyright © 2007 Thomson Micromedex. All rights reserved. Sva prava pridržana. Information is for End User's use only and may not be sold, redistributed or otherwise used for commercial purposes. Informacija je za krajnjeg korisnika je koristiti samo i svibanj ne biti prodan, redistribuirati ili na drugi način koristiti u komercijalne svrhe.
The above information is an educational aid only. Gore navedene informacije je samo jedan obrazovni pomoć. It is not intended as medical advice for individual conditions or treatments. To je nisu zamišljene kao medicinski savjeti za pojedine uvjete ili tretmani. Talk to your doctor, nurse or pharmacist before following any medical regimen to see if it is safe and effective for you. Razgovarajte sa svojim liječnikom, medicinskom sestrom ili ljekarnika prije sljedećih nekom medicinskom regimen vidjeti ako je siguran i djelotvoran za vas.

< Poruku je uredio Vedica RR -- 13.9.2008 10:02:00 >


_____________________________

04.12.2008.

(odgovor članu tetka Hafa)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Oligoasthenoteratozoospermia
13.9.2008 7:29:06   
Vedica
mamabb jako cijenimo trud ali prije svega moras navesti link ili izvor stranice sa kojeg uzimas tekst, a drugo prilikom prijevoda trebas voditi racuna o konstrukciji recenica. pretpostavljam da ovo
IZVORNA PORUKA: mamabb
Subfertility je stanje u kojem čovjek je u mogućnosti da biste dobili žene trudne nakon jedne godine nezaštićenih regularna sex.  To znači da ne koristite metode kontrole rađanja, kao što su kontrola rađanja pilule, membrane, kondoma, ili je ritam metoda.

vecina nas nije razumjela.
...dalje, znam da nije lijepo ispravljati ali, na mjestima gdje pise svibanj (nekoliko primjera)
IZVORNA PORUKA: mamabb
Problemi s kretanje, oblik, ili broj sperma svibanj utjecati na mušku plodnost.  Uz tretman, kao što su medicina i sperma ekstrakcija, vaš neplodnost svibanj biti riješeni i vaš partner svibanj zatrudnjeti.
  • Genetičko: Vi svibanj su rođeni s svibanj gena koji uzrokuje neplodnost.   Svibanj sperma geni utječu na proizvodnju, pokreta, i transport.
  • Stil života: pušenje, pijenje alkohola, i koristi ilegalne droge svibanj uzrokovati probleme s sperma proizvodnje.
je ustvari prijevod moze, moglo bi (may - glagol moci), npr. pusenje, pijenje alkohola i koristenje droge moze uzrokovati probleme pri proizvodnji sperme.
Molila bih te da nam postavis link ili da posaljes meni na PP izvor sa kojeg si uzela ovaj tekst da mozemo moderirati ga.


< Poruku je uredio Vedica RR -- 13.9.2008 10:02:28 >


_____________________________

***************************
Quien con fe sabe esperar, ve al fin la suerte llegar!

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Oligoasthenoteratozoospermia
13.9.2008 9:29:21   
Vedica
 evo i ova tema moze pomoci link

< Poruku je uredio Vedica RR -- 13.9.2008 10:02:58 >


_____________________________

***************************
Quien con fe sabe esperar, ve al fin la suerte llegar!

(odgovor članu Vedica)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Oligoasthenoteratozoospermia
14.9.2008 18:19:34   
mamabb
Ja se izvinjavam, ali pošto je teksta bilo mnogo i nisam imala baš mnogo vremena, a htjela sam proslijediti informaciju i pomoći ako mogu, da ispravim sve redom a bila sam sigurna da sam stavila link ispod..ali eto nisam.
Kako god, izvinjavam se na pometnji koju sam napravila...

_____________________________

04.12.2008.

(odgovor članu Vedica)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Oligoasthenoteratozoospermia
14.9.2008 21:05:38   
Vedica
ma nije problem, nego bilo bi lijepo da mozemo dobiti taj tekst jer je stvarno kvalitetan...(opet ponavljam ako hoces posalji meni na PP tekst na engleskom pa cu prevesti)

_____________________________

***************************
Quien con fe sabe esperar, ve al fin la suerte llegar!

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Oligoasthenoteratozoospermia
14.9.2008 22:03:04   
mamabb
Našla na stranicama:
www.drugs.com/cg/oligoasthenoteratozoospermia.html
www.allina.com/mdex/ND7409G.HTM
biće mi drago ako sam pomogla...

_____________________________

04.12.2008.

(odgovor članu Vedica)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Oligoasthenoteratozoospermia
8.10.2008 15:46:19   
maslačak82
Ajmo savjete za popravljanje dijagnoze user posted image

Ja dosadna, a što da radim...


(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Oligoasthenoteratozoospermia
19.5.2011 12:07:56   
anaši1507
poštovane, molim Vas za pomoć. naime 16.05.2011.smo dobili nalaz spermiograma i dijagnogu mm koja glasi OLIGOASTHENOTERATOZOOSPERMIA, nakon toga uputili smo se kod urologa koji je rekao da ima i varikokelu II stupnja, te preporučava operaciju i tvrdi da varikokela nema neki utjecaj na jako loš spermiogram koji glasi ovaka:
apstinencija 4 dana
volumen ejakulata 2.6 ml
ph vrijednost 7.8
likvefakcija  usporena
konc.spermatozoida12.0 L
broj spermatozoida 31.2 L
konc.okruglih stan. 2 H
pokretljivost:
a)brzo progresivno pokretni 0 L
b) sporo progresivno pokretni 8%
c) neprogresivno pokretni 8%
d) nepokretni 84%
morfologija 10L

Molim Vas za pomoć ako je neka od vas imala takav nalaz....
kako popraviti spermiogram (ako je moguće) i da li sa takvim nalazom je moguće uopće zatrudnjetiuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tetka Hafa)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Oligoasthenoteratozoospermia
19.5.2011 15:28:08   
malena27 RR
anasi, dobro dosla na forum.... zao mi je zbog dijagnoze tm. mm ima istu dijagnozu i istu vrstu varicocoele, s tim da je kod mm prisutno 10% brzo pokretnih spermija i nikad nismo uspjeli prirodno zatrudniti, trudili smo se oko 2,5 godine.... sad sam trudna, uspjeli smo iz 2. pokusaja vantjelesne oplodnje metodom ICSI (direktno ubrizgavanje spermatozoida u jajnu celiju).
takodjer i mm nije preporucivana operacija, jer ovakav spermogram se ne moze popraviti operacijom... mi smo pokusavali vitaminima, mineralima, maticnom mlijeci, cajevima, medom, profertilom, bioastinom... ali nalaz je bio sve losiji i losiji....
i prema savjetu biologa kod dr. Mehmedbasica nakon ponovljenog spermograma da ne cekamo da se trudnoca desi sama od sebe jer je s takvim spermogramom skoro nemogua, mi smo se odlucili na vantjelesnu....

_____________________________

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu anaši1507)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Oligoasthenoteratozoospermia
21.5.2011 10:24:53   
anaši1507
bok malena, možeš li mi reći kome da se obratim, s obzirom da je ovo prvi njegov spermiogram, a urolog kaže čekajte godinu dana, međutim mi to ne želimo, pa me zanima koja poliklinika kako se naručiti i sa kojim nalazima trebamo doći??' koji su prvi koraci??

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Oligoasthenoteratozoospermia
23.5.2011 23:19:13   
sabas
anasi1507 zavisi gdje zivis , ili se ponovo obarti tom dr i recite da ne zelite cekati

_____________________________

ja 73 mm OK MM 67 OAT 7g u braku,dijagnoza: primarni sterilitet
4 ins -0 , 1 ICSI-beta o; 2 ICSI beta 19 biohem

(odgovor članu anaši1507)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Oligoasthenoteratozoospermia
24.5.2011 11:57:53   
bosss
moj ti je savjet da necekas godinu dana , mjenjaj urologa i ganjaj odmah van tjelesnu oplodnju. a u medju vremenu ukljuci bar svom mm onaj preparat sa medom i zitaricama, a imas ga negdje na ovoj temi pise kako se pravi.

(odgovor članu sabas)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Oligoasthenoteratozoospermia
24.5.2011 12:03:13   
anaši1507
znam da se hvatam za svaku slamu, ali mm je imao u veljači jako visoku temperaturu i pod velikim stresom je, da li je to možda razlog takvog spermiograma?? ali molim vas samo iskreno

(odgovor članu bosss)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Oligoasthenoteratozoospermia
24.5.2011 12:11:40   
bosss
i stres i temperatura naravno da utice al je jako tesko vratiti spermigram u normalu. uzmi stvar u svoje ruke i mjenjaj urologa , nemoj cekati godinu dana.  i uvedi mu odmah med sa zitaricama vjeruj mi to mu nemoze stetiti al mu moze popraviti na prirodan nacin spermiogram.

(odgovor članu anaši1507)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Oligoasthenoteratozoospermia
24.5.2011 12:17:19   
anaši1507
ma ne želim ni ja ni on čekati....u petak smo se naručili u Splitu na razgovor kod dr.poljaka...a možeš li mi reći gdje mogu pronaći taj recept sa medom???

(odgovor članu bosss)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Oligoasthenoteratozoospermia
24.5.2011 12:25:30   
bosss
neda mi se traziti gdje pise al ponovicu
u 1 kg meda pomjesati po 100 gr oraha ljesnjika badema kikirikija susama suncokreta klica bundeve (to u blenderu izmiksas) i jos dodas po 100 gr susene smokve, susene sljive i kajsije susene.
to sve izmjesas i svako jutro na gladan stomak uzme po supenu kasiku.

(odgovor članu anaši1507)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Oligoasthenoteratozoospermia
24.5.2011 12:26:45   
bosss
a dobra ti je i piskavica sjeme da jede ili pije caj od nje

(odgovor članu bosss)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Oligoasthenoteratozoospermia
24.5.2011 12:35:28   
anaši1507
hvla ti puno, probat ćemo i to, pije sad vitamine E,Cink, L-karnitin ili tako nešto

(odgovor članu bosss)
Neposredna veza do poruke: 20
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *