|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   kako da zastitimo svoju djecu
11.5.2012 14:15:41   
nisamtuzna
Cao, nadam se da ce mi neko od vas uspjeti pomoci? Moj sin ide u drugi razred osnovne skole i sa njim ide djecak kojem je ustanovljena dijagnoza adhd hiperaktivnost, citala sam na forumu postove majki o njihovim problemima kako su im djeca nestasna slabo uce, nemogu se skoncentrisati na bilo kakav rad itd vezano za hiperaktivnost ali nisam nasla slicno problemu koji imam ja i ostali roditelji djece u tom razredu.problemi s djecakom su nastali odmah na pocetku skolske godine prvog razreda, pomenuti djecak uz tu ustanovljenu hiperaktivnost i koja je i ocita ima problem i agresivnoscu prema nasoj djeci, dolaze nam izgrebana, s modricama, pocijepana garderoba, knjige i ostalo. sad se vjerovatno pitate zasto smo to trpili toliko dugo ipak nasa djeca su u pitanju? na prvom roditeljskom sastanku ukazali smo na problem i onda nam je njegova mama objasnila situaciju, odlucili smo kolektivno da pomognemo roditeljima i uciteljici sa velikom nadam da cemo doprijeti do njega i da cemo uspijeti imati na kraju jedan odlican razred, medjutim sve postaje gore i gore, djecak je dobio dodatnu pomoc logopeda, pedagoga,drugi program i sve ostalo sto je skola duzna uraditi medjutim stanje se nije promijenilo a njegova majke se i netrudi vise i prebacuje obavezu da skola mora odraditi dio svog posla, ljuti smo jer 2 skolske godine mi i nasa djeca trpimo posljedice njegovog maltretiranja da bi ona na kraju isto pocela maltretirati nas, sutali smo da nebismo bili osudjeni od strane okoline kako to da nemozemo pomoci (da nezaboravimo rijec je djetetu). nasli smo par slucajeva da djeca sa tim istim problemom budu premjestena u drugi razred i super se prilagode novoj okolini (tako nam je potvrdio i jedan doktor da djeci sa hiperaktivnoscu stalno trebaju neke promjene da se stalno ne vraca na jedno te isto jer nemju usadjeno rutinu u sebi i stalno ih treba podsjecati na nesto pa bilo to cak i pranje zuba)pa smo dali prijedlog da pokusaju da ga premjeste u drugi razred da vide kako bi se snasao i skola je odlucila da je to najbolje rjesenje medjutim tu pocinje inat majke i neda da se dijete premjesta i skola je nemocna da ga prebaci bez potpisa roditelja, vjerujte da nebismo od ovog da pravimo skandal i da tom djetetu pomognemo jer nam je najvise zao njega ali isto tako nam je zao i nase djece koju on po nekoj svojoj selekciji napada iz dana u dan i samo je pitanje vremena kad ce koje dijete biti teze ozlijedjeno, skola ko skola ima neke svoje zakone kako im je na prvom mjestu da zastite dijete pa mi sad roditelji postavljamo pitanje na koji nacin skola stiiti nasu djecu?
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: kako da zastitimo svoju djecu
11.5.2012 14:40:43   
hanabanana
 

Ja mislim da vi kao roditelje nemate apsolutno nikakvo pravo da nekome predlažete šta će raditi sa vlastitim dijetetom.
Ako maleni povredjuje vašu djecu, ja bih zaprijetila školi tužbom, pa neka oni nadju načina kako da se s time bore.
Gdje se nalazi učiteljica kada on tuče tu svu djecu?

(odgovor članu nisamtuzna)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: kako da zastitimo svoju djecu
11.5.2012 15:02:03   
nisamtuzna
mi neodlucujemo nego aktivno ucestvujemo u prijedlozima na koji nacin da pomognemo, a nisu svi napadi u razredu i van skole se dogadja a uciteljica razdvaja i dok utjesi jedno dijete napao je drugo i stalno se vrti u krug a skolu cemo morati tuziti jer nemoze vise ovako djeca su u pitanju

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: kako da zastitimo svoju djecu
11.5.2012 15:06:32   
hanabanana
IZVORNA PORUKA: nisamtuzna

mi neodlucujemo nego aktivno ucestvujemo u prijedlozima na koji nacin da pomognemo, a nisu svi napadi u razredu i van skole se dogadja a uciteljica razdvaja i dok utjesi jedno dijete napao je drugo i stalno se vrti u krug a skolu cemo morati tuziti jer nemoze vise ovako djeca su u pitanju


Mislim da je učiteljici lakše da pod odmorom bude stalno sa dijetetom koje ima problem sa hiperaktivnoscu.
Jer ako je pored njega, nema šanse da se tako sto desi.

(odgovor članu nisamtuzna)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: kako da zastitimo svoju djecu
11.5.2012 17:19:14   
nisamtuzna
stalno je i s njom ona cak i neizlazi na odmor i prema njoj je agresivan, pobjegne iz razreda, stalno psuje vjerujte da joj se divimo sta je zena sve izdrzala, problem je nama njegovi roditelji navodno su umorni vise (sto je i razumljivo)od stalnih njegovih problema a njegov otac njega jos podstrekuje da mu nesmije niko nista u tipu recenice nama roditeljima "sta je pa neka tuce"(tako rijesavaju problem prijete nama roditeljima) i onda stvarno vidimo da njima nije stalo, nego stalno nama nesto dokazuju iz nekih svojih napada a zanemaruju cinjenicu da su mogli ostvariti napredak zajedno s nama i uciteljicom da to dijete ostvari napredak, mene je samo zanimalo kako da rijesimo situaciju da mi neispadnemo bubasvabe i da to neutice na dijecu , moj sin je opet dosao sa modricom

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: kako da zastitimo svoju djecu
11.5.2012 17:48:33   
bambi7
Sad kontam da je moje dijete sa takvim djetetom u razredu, ja bih je sa strahom slala u skolu. Ako mu se takve stvari tolerisu mali ce iz dana u dan ici sve dalje i dalje. A posto ste dvije godine pokusavali da pomognete a njegovi roditelji se sad vama inate, stvarno vam je vrijeme da poduzmete drasticne mjere.
Na kraju krajeva djecak nije problem samo roditelja i uciteljice, sigurno i ostala djeca strahuju kad ce dobiti batine, sto ih u mnogocemu ometa u pracenju nastave.

_____________________________

Ljubi mama princeze
L-23.02.2007
I-09.06.2011

"Žena nikad ne moze biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela!!!"

(odgovor članu nisamtuzna)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: kako da zastitimo svoju djecu
11.5.2012 18:41:14   
nisamtuzna
u zadnje vrijeme i jeste gore i gore ali nas je pogodila cinjenica kad su nam objasnili da ima sindrom adhd (vecina roditelja ni nezna sta je to -hiperaktivnost) pokazali smo ljudskost i ustrajali da pomognemo, vrijedja nas bahatost njegovih roditelja roditelja,citala sam postove roditelja cija djeca su hiperaktivna i nasli su hiljadu nacina da prvenstveno olaksaju svojoj djeci zivot pa onda ostalim i ta djeca nemaju problema sa agresijom vec su samo nemirna i setaju po razredu i s tim bi bili zadovoljni, tako da cvrsto vjerujem da je problem u njegovim roditeljima i zao mi je da ce skola morati da odluci sta da radi s njim ,opet su nam zakazali roditeljski po ko zna koji put nadam se da su nasli nacin

(odgovor članu bambi7)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: kako da zastitimo svoju djecu
11.5.2012 22:23:53   
Romali
nisamtužna, čitam tvoj post i kao da čitam priču iz jednog od naših odjeljenja.

Nažalost, izgleda da ova dječica imaju isti tip roditelja, tj.one koji zatvaraju oči pred stanjem u kojem se dijete nalazi.
U našem slučaju, nažalost ,nismo uspjeli skoro ništa, roditelji su odbili skoro sve prijedloge ,a ruke su vam vezane ako se roditelj ne slaže. Nisu pristali čak ni na promjenu odjeljenja. Znači, jedna te ista grupa djeca cijelo vrijeme su bili 'taoci 'te situacije.
Jedino šta ti kao majka možeš učiniti jeste razgovarati sa svojim djetetom i objasniti mu da se kloni tog dječaka, makar u momentima kada se ne osjeća najbolje.... (da ne koristimo druge riječi).

I jedna utjeha, situacija se definitivno popravlja s vremenom.
Naš dječak sa ADHD je sada malo zreliji i mnogo više stvari mu se može objasniti, tj.njegova koncentracija je veća pa sasluša do kraja i razmisli o sljedećem postupku.

_____________________________

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)




(odgovor članu nisamtuzna)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: kako da zastitimo svoju djecu
11.5.2012 23:45:35   
nisamtuzna
moj sin je veoma savjestan i objasnila sam mu u cemu je problem s tim djecakom ali njegovi naleti bijesa mu nisu razumljivi jer taj djecak zna dok su u skoli naglas razmisljati sta ce kome sutra uraditi i tu prijetnju ostvari pa je moj sin polako poceo osjecati averziju prema njemu i stalno govori da on to radi namjerno, ti roditelji ce se kajati jer neshvataju da hiperaktivnost nije bolest pa se odbranjuju u smislu da nebi ko pomislio nedaj Boze da je retardiran a to niko i ne spominje jer nismo debili pa da prozivamo jedno dijete,trebaju se posvetiti svom djetetu jer je ocito da se stanje pogorsava a oni se bave s tim da nebi ko sta rekao obicni traceraj, nama roditeljima u tom razredu je krivo sto smo dopustili da to toliko traje a njegovi roditelji sad nemogu razumjeti nas, uglavnom od prebacivanja djece nema nista jer nisam samo ja kao roditelj u pitanju nego cijeli razred bi da prebacuje djecu tako da bi rasformirali razred pa bi onda njega prebacili opet u neko drugo odjeljenje, u svakom slucaju ako skola ne nadje rijesenje onda cemo kolektivnu tuzbu protiv skole, a vama Romali svaka cast na vasoj borbi jer vi ste zasluzni za napredak vaseg djeteta user posted image

(odgovor članu Romali)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: kako da zastitimo svoju djecu
11.5.2012 23:53:25   
Romali
Nismo se možda najbolje razumjele, ne radi se o mom vlastitom djetetu, nego ja tog učenika u postu nazivam 'našim djetetom'.
I to dijete stalno ima neke 'planove' koga će sljedećeg istući i sl. aali onda slijedi reakcija i razgovor s njim.
Ima pomaka, kako rekoh, ali sporo.

A uzima li to dijete ikakvu terapiju??


_____________________________

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)




(odgovor članu nisamtuzna)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: kako da zastitimo svoju djecu
12.5.2012 0:08:14   
nisamtuzna
ops izvini, nemam pojma jel uzima koju terapiju to nije niko spomenuo tako nesto , uglavnom znam da je skola dodijelila asistenticu za pomoc uciteljici za djecaka, ima termine kod logopeda, pedagogice poseban plan i program za ucenje, jedino roditelji mu malo stekaju majka je obecala da ce dolaziti na casove da mu pomogne da se prilagodi i da smanji agresiju medjutim nista od toga, ne dolazi i pored obecanja ona napadne nas sta nas briga hoce li doci ili ne

(odgovor članu Romali)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: kako da zastitimo svoju djecu
12.5.2012 7:32:34   
hatepsut
Imamo slican problem u razredu,Moje djete je 4-ti razred ,samo sto roditelji tog djecaka ne zele da vide svoj problem.otac se nikad ne pojavljuje,a majka i kad dodje posvadja se uciteljicom i ode direktoru i kaze kako je niko ne razumije,djete treba strucnu medicinsku pomoc,ali kad bi ga uciteljica ili neko od drugih roditelja vodili.Kad idu na izlet,ekskurziju,pozoriste,kino..ne moze se to djete iskljuciti znaci svu paznju uciteljica usmjeruje ka njemu,a imamo jos dvoje slicnih.
Mi smo se prvo suosjecali s majkom,na kraju smo odustali.pisali peticiju za premjestaj iz odjeljenja ne moze iz skole isto ne moze po nekim novim "zakonima".Zamislite koliki je problem kad moje djete dodje iz skole i kaze "mama danas A. nije bio u skoli,znas kako nam je bilo lijepo i mirno".
Posljednji put je donio cakiju u skolu,a to je djete koje bi za sitnicu tu istu cakiju povuklo ka drugom djetu.
Nedavno je tako ustao da odogovara i kako nije dobro znao uciteljica kaze 2,a on posao da histerise ,ma kako se uciteljica trudila lijepim da mu objasni da nauci pa ce da popravi on svoje i poceo da razbacuje stvari po razredu.na kraju mu je kazala "neka ti mama dodje u skolu,nema smisla kako se ponasas ja cu sve da joj ispricam" da bi djete doslovno kazalo " reci Bogu,Allahu briga me" pri tom lupio sakama o stol i izisao iz ucionice.Mi smo imali informacije i uciteljica dosla sva natekla od plakanja.
Ne moze da sjedi mirno na stolici ili lupka necim ili se klati...o problemima iz skole do kuce i obratno ne zelim vise ni da pricam. i ja sam svom savjetovala da ga se klone da ne ide s njim,da jednostavno ostane nekoliko minuta nakon njega i malo smo ko' mirni.
Ovaj mjesec je vjece roditelja gdje smo jednoglasno odlucili na istom iznijeti problem koji mi imamo.vjerovatno ce se morati nesto poduzeti jer postoji zapisnik u koji se zapise sve sto se iznese na tom istom vjecu roditelja,a kasnije to inspekcije i drugi pregledaju.pa ako se "oglusi" direktor valda nece neko drugi.


_____________________________

"Ti si moja ljubavna pjesma,moja prva misao.Kad me jutro probudi ti si potreba i smisao"

11.03.2002 Moja ljubav,sreca,zivot...
27.07.2012 Mali Lavic upotpunio sve praznine koje su nedostajele nasoj sretnoj porodici !

(odgovor članu nisamtuzna)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: kako da zastitimo svoju djecu
12.5.2012 14:26:01   
nisamtuzna
e isto se nama to desava sto si ti hatepsut napisla, oca nema stalno nesto porucuje a majka rat vodi prvo sa uciteljicom i onda roditeljima a zatim ide kod direktora i sama je napravila halabuku po skoli da se o ovome pocinje pricati i po gradu, ovi neki novi zakoni samu su napravili zbrku tako da ja vjerujem ni skola nezna sta da radi a kamo li mi roditelji

(odgovor članu hatepsut)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: kako da zastitimo svoju djecu
12.5.2012 17:54:43   
hatepsut
Ja ne znam dali kod vas postoji vjece roditelja o kom sam pisala u predhodnom postu.kada roditelji koji zastupaju vase odjeljenje iznesu problem vjerovatno ce se nesto poduzeti.
Kod nas je jos gore sto imamo u odjeljnju i djecaka s posebnim potrebama,njemu treba dio panje,dio ovim kako ih ja zovem "problematicnim" a nasa djeca ispastaju.



_____________________________

"Ti si moja ljubavna pjesma,moja prva misao.Kad me jutro probudi ti si potreba i smisao"

11.03.2002 Moja ljubav,sreca,zivot...
27.07.2012 Mali Lavic upotpunio sve praznine koje su nedostajele nasoj sretnoj porodici !

(odgovor članu nisamtuzna)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: kako da zastitimo svoju djecu
12.5.2012 18:03:05   
Romali

IZVORNA PORUKA: hatepsut

Ja ne znam dali kod vas postoji vjece roditelja o kom sam pisala u predhodnom postu.kada roditelji koji zastupaju vase odjeljenje iznesu problem vjerovatno ce se nesto poduzeti.
Kod nas je jos gore sto imamo u odjeljnju i djecaka s posebnim potrebama,njemu treba dio panje,dio ovim kako ih ja zovem "problematicnim" a nasa djeca ispastaju.




I dijete sa ADHD je dijete sa posebnim potrebama, pod uslovom da je kategorisan od strane stručnih komisija.

Kod nas nažalost ni Vijeće nije skoro ništa uspjelo, jer su se roditelji protivili. Škola nema pravo donijeti nijednu odluku bez rodit.dopuštenja,a zaboravljamo i na Školski odbor koji tkđ.sve mora odobriti.
Začarani krug user posted image


_____________________________

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)




(odgovor članu hatepsut)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: kako da zastitimo svoju djecu
12.5.2012 20:26:55   
hatepsut
Meni je jako tesko reci/napisati to "s posebnim potrebama",ali djecak koji je u prvi razred krenuo s 9g i nije znao reci svoje ime niti ime roditelja(nije pricao) s njim se radi posebnim planom i programom.a ovaj  drugi djecak nema nikakvu dijagnozu,majka kaze "ne mogu mu nista" skolski pedagog,uciteljica i direktor mi na zalost ne mogu pomoci :(
Mi cemo vidjeti sta ce biti nakon vijeca roditelja .a bas su s ovim zakonima sve nesto izmisljaju.djeca imaju prava,imali smo ih i mi ali ipak je postojao respekt prema skoli,kao i nastavnicima/uciteljima. ja sam recimo isla u osnovnu skolu koja je vazila za jednu od najtezih skola u gradu i sjecam se ko bi otisao kod direktora na tom uceniku je bilo "zvono" svi su ga obilazili u sirokom luku.a danas,uzas.

Mislim da je najpametnije djetu sugerisati da se koliko toliko odvoji od djece koja rade "probleme" ,na zalost.


_____________________________

"Ti si moja ljubavna pjesma,moja prva misao.Kad me jutro probudi ti si potreba i smisao"

11.03.2002 Moja ljubav,sreca,zivot...
27.07.2012 Mali Lavic upotpunio sve praznine koje su nedostajele nasoj sretnoj porodici !

(odgovor članu Romali)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: kako da zastitimo svoju djecu
12.5.2012 21:09:00   
Romali

IZVORNA PORUKA: hatepsut


Mislim da je najpametnije djetu sugerisati da se koliko toliko odvoji od djece koja rade "probleme" ,na zalost.



Tako je, nažalost.Jedino to možete uraditi.
Kod nas su i učiteljice i nastavnici ( a dječica svakodnevno) bili predmeti napada.

Ako taj dječak nema službenu dijagnozu ADHD, eh onda se s njim već može i mora drugačije postupati. Onda on nema 'bolest', nego to nazivamo drugim imenima...


_____________________________

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)




(odgovor članu hatepsut)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: kako da zastitimo svoju djecu
12.5.2012 21:23:50   
Ella_H
Djeca s posebnim potrebama ADHD ili drugim dijagnozama,
trebaju imati dodatnu osobu samo fakticki da radi s njima
u sklopu razreda i tada ta djeca mnogo mnogo bolje funkcionisu,
to sam vidjela iz iskustva. Problem je sto na zapadu jako cesto
jednostavno dijagnoziraju malo nemirnije djete na osnovu samo
zaljenja mame ovakav je onakav je a ta dijagnoza ostaje cjeli zivot sto je zalosno.
Svoj djeci treba ljubav i razumjevanje. Neka su jednostavno bezobrazna a ne bolesna
i tu se roditelj i ucitelj/ skola itd moraju pozabaviti.
Samo zato sto necije djete nije nasilno neznaci da nije izazivalo itd itd
to nekakvo ''problematicno'' djete koje drugacije reagira.
A svako djete koje donese cakiju i terorise uciteljicu na taj nacin,
njemu treba medicinska pomoc i mora se utvrditi korijen problema,
jer ima razne djece koja imaju ADHD ali neprave takve ispade.

(odgovor članu Romali)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: kako da zastitimo svoju djecu
12.5.2012 22:07:51   
hatepsut
Ella, slazem se s tobom u potpunosti,jos veci je problem kad roditelji ne vide "problem" u svom djetu,ja volim da mi se sve kaze,jer bitno je problemu uci u srz,na koncu i moje djete ispasta rad pojedinca.djecak "s posebnim potrebama" je totalno zapusteno djete,skolski psiholog je preporucio prvo logopeda medjutim majka kategoricno odbija "ima ona jos djece",na pitanje zasto je djete upisala s 9g. u skolu ona kaze "sta cu kad nista nije znao".tu prvo roditelji trebaju strucnu pomoc pa onda djecica koja su najmanje kriva.Mi smo imali skolu za djecu s posebnim potrebama,ne znam dali jos uvijek postoji (mislim da da) ali doktorica napise nalaz da takvom djetu treba socijalizacija,naravno da treba ali da uz uciteljicu ima bar recimo jedan student pedagogije i sl. ja sam to predlagala na zalost drzava ne zeli da izdvoji neka minimalna sredstva tako da sve pada u vodu.i ovdje beze trunim ali bar da podjelimo iskustva.
I da,kad su tek posli u skoli znaci djeca su imala po 6-6.5g taj djecak je imao 9g.on se samo smjeska sta god da ga pitate.kako roditelji mogu ucestvovati u realizaciji nastave ,tako sam i ja jedan cas prisustvovala i sjedila kraj pomenutog djecaka.sva djecica precrtavaju s table i prepisuju slova samo on nesto po svom.ja mu kazem "D. dobit ces cokoladu ako i ti prepises" samo da ste vidjele to djete kako se trudilo,znaci samo malo podsticaja mu treba.vec bolje prica,tesko ga je razumjeti ali ide na bolje,naravno ima svoj poseban plan i program.


_____________________________

"Ti si moja ljubavna pjesma,moja prva misao.Kad me jutro probudi ti si potreba i smisao"

11.03.2002 Moja ljubav,sreca,zivot...
27.07.2012 Mali Lavic upotpunio sve praznine koje su nedostajele nasoj sretnoj porodici !

(odgovor članu Ella_H)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: kako da zastitimo svoju djecu
13.5.2012 13:03:11   
Blue rose RR

IZVORNA PORUKA: hanabanana

IZVORNA PORUKA: nisamtuzna

mi neodlucujemo nego aktivno ucestvujemo u prijedlozima na koji nacin da pomognemo, a nisu svi napadi u razredu i van skole se dogadja a uciteljica razdvaja i dok utjesi jedno dijete napao je drugo i stalno se vrti u krug a skolu cemo morati tuziti jer nemoze vise ovako djeca su u pitanju


Mislim da je učiteljici lakše da pod odmorom bude stalno sa dijetetom koje ima problem sa hiperaktivnoscu.
Jer ako je pored njega, nema šanse da se tako sto desi.



U mom razredu u osnovnoj školi smo imali dječaka izuzetno hiperaktivnog, sa velikom dozom netrpeljivosti prema drugim Svako malo je zbog svojih postupaka (obično ružnih) završavao kod direktora ili psihologa. Pored svakojakih pokušaja verbalnog karaktera da ga smire, na kraju je učiteljica vodila ga sa sobom da stoji pred zbornicom dok traje odmor. I malo po malo imalo je učinka, ali očito kratkotrajnog.
Po mojim posljednjim saznanjima sada je u zatvoru gdje odslužuje dugotrajnu kaznu.user posted image


_____________________________

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: kako da zastitimo svoju djecu
14.5.2012 13:56:44   
nisamtuzna
nasa skola je obezbijedila ovom djecaku asistenta da mu pomaze tokom nastave, ima dogovore kod pedagogice i sa logopedom znaci sve je napravila da dodje do poboljsanja u skoli medjutim problem nastaje da se roditelji ne slazu s tim i onda se samo jadno dijete vrti u krug jer roditelji mu govore da radi sta hoce, novi zakon je donio nove probleme tako da se nemoze nista uraditi bez potpisa roditelja tako da mi tapkamo u mjestu, bilo je vijece roditelja i sve smo to prosli ,opet je aktuelno da roditelji nece da potpisu, ja sam postavila pitanje na roditeljskom sastanku kojem je prisustvovala i logopedica i pedagog sta je skola napravila po pitanju da zastiti nasu djecu jer svu snagu su uputili u smjeru tog djecaka a nasa djecu su zanemarili, jer nijedno nase dijete pedagogica nije zvala na razgovor da vidi kako se ono osjeca u razredu, iskreno to pitanje ih je malo zabrinulo i dolazi nam ministarstvo pa ce sad da vide sta je skola uradila za nasu djecu, eto jednostavna recenica i uzdrmala sam sistem

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: kako da zastitimo svoju djecu
14.5.2012 14:06:26   
nisamtuzna






nepomaze odvajanje jer uvijek on njih nadje i provocira, oni paze na nacin kako da mu se obrate jer imaju strah u sebi da mogu biti sljedeci na redu, zalosno je kad bi mogli vidjeti kako moj sin kaze uf danas sam dobro prosao na redu je bila curica A. pa ju je udario klipom koju je donio iz vana i poceo mahati u razredu, zalosno je da oni izvlace zivu glavu a pri tom ne obracaju paznju kako je tom povrijedjenom djetetu

< Poruku je uredio nisamtuzna -- 14.5.2012 14:13:40 >

(odgovor članu nisamtuzna)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: kako da zastitimo svoju djecu
14.5.2012 14:25:16   
nisamtuzna

IZVORNA PORUKA: Ella_H

Djeca s posebnim potrebama ADHD ili drugim dijagnozama,
trebaju imati dodatnu osobu samo fakticki da radi s njima
u sklopu razreda i tada ta djeca mnogo mnogo bolje funkcionisu,
to sam vidjela iz iskustva. Problem je sto na zapadu jako cesto
jednostavno dijagnoziraju malo nemirnije djete na osnovu samo
zaljenja mame ovakav je onakav je a ta dijagnoza ostaje cjeli zivot sto je zalosno.
Svoj djeci treba ljubav i razumjevanje. Neka su jednostavno bezobrazna a ne bolesna
i tu se roditelj i ucitelj/ skola itd moraju pozabaviti.
Samo zato sto necije djete nije nasilno neznaci da nije izazivalo itd itd
to nekakvo ''problematicno'' djete koje drugacije reagira.
A svako djete koje donese cakiju i terorise uciteljicu na taj nacin,
njemu treba medicinska pomoc i mora se utvrditi korijen problema,
jer ima razne djece koja imaju ADHD ali neprave takve ispade.


ja sam citajuci mnoge blogove i ispovjesti nasla samo par slucajeva da su djeca sa adhd-o agresivna ali roditelji se angazuju i dolazi do poboljsanja , u nasem slucaju roditelji nepriznaju problem a mi sto smo se trudili i igrali s njim i motivirali ga pada u vodu jer njemu su roditelji uzor pa onda on dodje u skolu i meni koja sam pricala s njim i igrala se ( i vrlo je drago dijete kad mu pricas nesto, slusa i igra se i pridaje paznju onom sto mu pricam )i kad me vidi psuje mater i Boga jer tako je rekao njegov otac, sto znaci da svoje probleme pricaju pred njim a on to normalno kao spuzva upija i ima onda odbrambeni mehanizam i zatvara se u sebe i opet pocinje njegov pohod po razredu, ubijedjena sam da njegovi roditelji propustaju da mu osiguraju lijepu okolinu i da im je bitnije da da u nekog upru prstom a to dijete je zeljno igranja , smijanja i opcenito imati druga jer nekad iz njegovog grubog ponasanja izbije ljepota djecije duse

(odgovor članu Ella_H)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: kako da zastitimo svoju djecu
14.5.2012 14:33:06   
nisamtuzna

IZVORNA PORUKA: hatepsut

Ella, slazem se s tobom u potpunosti,jos veci je problem kad roditelji ne vide "problem" u svom djetu,ja volim da mi se sve kaze,jer bitno je problemu uci u srz,na koncu i moje djete ispasta rad pojedinca.djecak "s posebnim potrebama" je totalno zapusteno djete,skolski psiholog je preporucio prvo logopeda medjutim majka kategoricno odbija "ima ona jos djece",na pitanje zasto je djete upisala s 9g. u skolu ona kaze "sta cu kad nista nije znao".tu prvo roditelji trebaju strucnu pomoc pa onda djecica koja su najmanje kriva.Mi smo imali skolu za djecu s posebnim potrebama,ne znam dali jos uvijek postoji (mislim da da) ali doktorica napise nalaz da takvom djetu treba socijalizacija,naravno da treba ali da uz uciteljicu ima bar recimo jedan student pedagogije i sl. ja sam to predlagala na zalost drzava ne zeli da izdvoji neka minimalna sredstva tako da sve pada u vodu.i ovdje beze trunim ali bar da podjelimo iskustva.
I da,kad su tek posli u skoli znaci djeca su imala po 6-6.5g taj djecak je imao 9g.on se samo smjeska sta god da ga pitate.kako roditelji mogu ucestvovati u realizaciji nastave ,tako sam i ja jedan cas prisustvovala i sjedila kraj pomenutog djecaka.sva djecica precrtavaju s table i prepisuju slova samo on nesto po svom.ja mu kazem "D. dobit ces cokoladu ako i ti prepises" samo da ste vidjele to djete kako se trudilo,znaci samo malo podsticaja mu treba.vec bolje prica,tesko ga je razumjeti ali ide na bolje,naravno ima svoj poseban plan i program.


po zakonu skolstva imate pravo traziti asistenticu i morate dobiti za to dijete je mi smo dobili volonterku koja je zavrsila fakultet ali nazalost nije zaposlena pa je i njoj dobro doslo da odradi volonterski rad, slobodno recite skoli da imate pravo na to pa neka oni prave konkurs, u nas je skola zakomplikovala situaciju pa smo sad i mi nasli rupe i iskoristavamo sta mozemo da pomognemo i tom djetetu a i nasoj djeci

(odgovor članu hatepsut)
Neposredna veza do poruke: 24
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *