|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Tablete protiv bolova
17.10.2008 7:37:57   
ena0002
Ne znam da li sam temu postavila na odgovarajuce mjesto pa molim moderatore da me isprave, ali interesuje me slijedece:
kao i mnoge od vas vec duze vrijeme pokusavam ostati user posted image . Koliko mi je poznato vecina tableta se ne smije piti u trudnoci. Ja cesto imam jake glavobolje, malte ne neizdrzive. Glavobolja traje 2 do 3 dana. Jedino mi pomgne kofan i to cesto popijem dva odjednom. Vecinom su te glavobolje povezane sa ciklusom pa kad treba da dobijem user posted image , dan dva prije toga me zaboli glava. I u tom slucaju, posto imam sve simptome user posted image popijem tabletu. Medjutm, u zadnje vrijeme glava me zaboli negdje na sredini ciklusa a ,kao sto sam vec rekla, bol je neizdrziva. E tu mene ufati panika, hocu li popiti tabletu ili ne..., sta ako sam bas ovaj mjesec ostala trudna...user posted image Evo bas mi se to desilo prije dva dana. Citav dan sam trpila bol do navece ikada vise nisam mogla da gledam morala sam popiti tabletu, pa me malo popustila bol, pa juce sve isto. Trpila citav dan i opet navece popila. I to oba puta po dvije. Znaci u dva dana popila sam 4 kofana, a ne mogu prestati razmisljati o tome sta ako sam user posted image . Evo ja se napricah, pa ako imate slicna iskustva javite se.

< Poruku je uredio malena27 RR -- 13.1.2012 23:33:32 >
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: tablete protiv bolova
17.10.2008 10:00:59   
neki
Ja sam na pocetku trudnoce imala nekih zdravstvenih problema(ustvari tad nisam ni znala da sam trudna),morala sam piti antibiotike 7 dana,cim sam saznala za trudnocu,odmah sam rekla ginekologu za antibiotike,i sve je ok.Mislim da ti kofan ne bi trebao skoditi...Pusa

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: tablete protiv bolova
17.10.2008 17:38:55   
camm
ja mislim da niko vise nije pio tablete od mene
kad je ciklus u pitanju  evo ovih dana me razvaljuje glava
a tu mi rijetko kad pomogne tableta malo ublazi pa opet po starom.
nemam pojma zasto .

_____________________________

Ja tek sada kuzim da ne kuzim, sta kuzim, sta ne kuzim, sta mi je tesko skuziti, sta ne mogu prokuziti, ali jedno kuzim...:D

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: tablete protiv bolova
17.10.2008 22:16:17   
Crvena
Ja sam tokom obje trudnoce imala nekoliko strasnih glavobolja. Nekad mi je pomagala kafa sa limunom, nekad hladna obloga na vratnim zilam ili tigrova mast.A nazalost nekad nista, trpim dok ne prodje.

_____________________________

Volite svoju djecu i kad su kriva, jer će ih život kažnjavati i kad nisu.

(odgovor članu camm)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: tablete protiv bolova
17.10.2008 22:19:25   
mamyca
Ja sam imala jako bolne menstruacije prije trudnoce i jedina tableta koja mi je pomagala je bila voltaren.Pila sam je i dok sam bila trudna jer nisam znala da sam ostala trudna,hvala Bogu nikakvih nuspojava nije bilo,i sada kad trebam dobiti popijem samo paracetamol,bol ne prestane al malo popusti.

_____________________________

Hamza 11.3.2008.

(odgovor članu Crvena)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: tablete protiv bolova
18.10.2008 18:34:31   
meedic
Draga Ena evo i ja sam upravo popila pola tablete cofadon-a jer me glava uzasno boli, a i ja se nadam da sam aBd trudna user posted image . Trpila sam citav dan i vise ne mogu, a cofadon meni najbolje pomogne kod glavobolje, mozda je prejak, mozda ima nesto blaze za glavobolju? Prije me nikada glava nije bolila sada me zna zaboliti na sredini ciklusa. 

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: tablete protiv bolova
19.10.2008 19:38:50   
ena0002
Cure ako sam dobro skontala i u slucaju da nam se desi da smo user posted image  a to ne znamo, jedna ili dvije tablete ne bi skodilo. Ja se toliko opteretim pa ne smijem popiti tabletu, ali na kraju bol bude neizdrziva pa popijem. Onda mi je bolje popiti odmah ili nije  user posted image user posted image user posted image  ???. Ma nemam pojma vise. Volila bih da budem user posted image  i da docekam svoju user posted image  pa makar i popila tabletu u neznanju. Inace sam tetka jedne preslatke curice koju jako user posted image user posted image user posted image user posted image , pa se nadam da cu imati i ja svoju user posted image .

(odgovor članu meedic)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: tablete protiv bolova
19.10.2008 22:21:02   
moni
Ma za sve se treba konsultovati sa ljekarom svojim. Oni ne preporučuju da se pije ništa osim paracetamola, a što se tiče antibiotika i ja sam ih  pila dok sam trudna bila, naravno po preporuci svog ginekologa.Za bolove, iako često imam glavobolje, dok sam bila trudna nisam ništa pila osim paracetamola. Trpila sam uglavnom

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: tablete protiv bolova
19.10.2008 22:30:23   
Blue rose RR
Takođe smatram da nije u redu da se bilo kakvi lijekovi uzimaju ili u trudnoći, ili u potencijalnoj trudnoći, bez prethodne konsultacije sa stručnim doktorom.
Ipak je riječ o jednom malom životu kojeg treba zaštititi, a da kažem da bolovi glavobolje su, nemogu reći ništa, ali haman ništa naspram bolova prilikom poroda...a vala svaka žena ih stoički izdrži.
Kažu da neke i zaborave user posted image .

_____________________________

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu moni)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: tablete protiv bolova
20.10.2008 14:55:29   
ena0002
I ja sam cula , a znam i po sestri, da se paracetamol smije piti u trudnoci, a za sve ostale tablete, mislim, da nisu preporucljive. E fazon je sto meni paracetamol nista ne pomogne. Ali sta cu, kad me opet zaboli glava probacu sa paracetamolom a ako ne pomogne trpicu user posted image . Jer, u principu sam i ja protiv bilo kakvih tableta u trudnoci.

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: tablete protiv bolova
20.10.2008 22:34:11   
sabas
djevojcice, moja sestra kada je bila trudna dr joj rekla da moze piti neki lijek bez problema a kada je vidjela na uputstvu pisalo da se nesmije piti u trudnoci, pa je tako najbolje na net i pitati dr opreza nikada dosta, moja sestra takodje ima bolne migrene i toliko su jake da mora da pije tablete rodila je dva divna sincica duse tetkine a pila je analgin jedino, ali to opet zavisi ko sta kako podnosi

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Tablete protiv bolova
21.10.2008 7:25:42   
meedic
Ma najbolje je nista ne piti, mene mm nagovori da popijem pola zato sto sam imala osjecaj da ce mi glavusa eksplodirati. Ali nema vise sanse aBd da pijem tbl.

< Poruku je uredio malena27 RR -- 13.1.2012 23:33:49 >

(odgovor članu sabas)
Neposredna veza do poruke: 12
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *