|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Mišićni tonus kod beba
26.2.2017 15:09:28   
Ana1317
Pozdrav žene user posted image
Imam bebicu staru malo vise od mjesec dana, bili smo na pregledu, dr. Je rekla sve u redu. Ali ja sam primjetila od neki dan da je nekako stalno u grcu, i staaalno place, pa sam prvo pomislila da su grcevi, al sve vise mislim da je rijec o povisenom misicnom tonusu, sav je nekako ukocen, skupljene mu sakice i kad ga presvlacim il kupam, ruke su mu skroz ukocene, sakice skupljene i ima stav kao da ce boksat,,primjetila sam da mu se brada zna ponekad tresti, pa kad lezi na lezima zna se izvijat pomalo, glavu zabaciva unazad i nekako tijelo izdize.. najvise me brine sto ima nekoliko stalno place, bas onaj jaki plac kao da ga boli nesto, spava najvise 2 puta po pola sata po danu, a po noci svako sat budjenje.. to je za tako malu bebicu ja mislim premalo, on stalno zijeva i vidim da mu se spava i podje kao zaspati al opet neki jaki plac.. user posted image mame koje su se susrele s tim povisenim misicnim tonusom kod beba, znaju li jel boli to, jel bol postoji u misicima zbog toga..jel beba bila cesto uplakana.. i kako se dalje odvijalo, jel se uspjelo vjezbicama rijesiti ili...? Citajuci o tome, o simptomima na internetu, 100% sam sigurna da je u njega rijec o tome, samo cekam drugi pregled da nam dr. Potvrdi i jako sam uplasena zbog svega toga,stalno mislim o tome, citam i najgore mi prolazi kroz glavu...
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Mišićni tonus kod beba
26.2.2017 15:46:26   
lejla80
Ne bi bilo loše da se posavjetujes sa doktorom oko toga. Ne mora značiti da je pojačan tonus. Tvoja beba je trenutno u fazi kad su grčevi najjači pa može biti da je taj njen stav upravo zbog njih. Bebe se grče ili izvijaju kad ih boli stomacic. Grčevi bi nakon 40 dana trebali pomalo popuštati pa prati.
U svakom slučaju nemoj se previše sikirati. Postoje vježbice kojima se sve to može regulisati.

_____________________________

2011.
2016.

(odgovor članu Ana1317)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Mišićni tonus kod beba
27.2.2017 9:50:43   
Angelica
jeste li imali komplikacije pri porodu? Trudnoći? Koliki je apgar bio? Možda je porod bio dug ...U prvih 40 dana mislim da je sve moguće, i moja se izvijala, čak sam jedno vrijeme mislila da ima tortikolis ali to su male bebe a mi mame uvijek pravimo dramu oko svega. Oko 2 mj. možemo tek da uspoređujemo neke stvari a neke se vide odmah pri rođenju, s obzirom da je pedijatrica rekla da je ok mislim da nemate razlog za brigu.
Imate na you tube klip normalni razvoj bebe i disharmonični pa usporedite, ako vidite da je to -to tražite uputnicu za fizijatra
https://www.youtube.com/watch?v=WoB6ReAenR4&t=338s
https://www.youtube.com/watch?v=wQ00rpNxabI

_____________________________

Ljudi postaju nalik na kokoši, slabo vide i rano liježu. A jutrom žure na kopanje zbijeni u gomile duhana. Džepova usukanih od znoja dlanova zalaze svuda i u sve guraju nos.

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Mišićni tonus kod beba
27.2.2017 10:26:50   
aidana
Ja nemam iskustva s hipertonijom ali imam sa hipotonijom. Sve se da srediti s vjezbicama i nije nista strasno. Nisam sigurna da bi to bio razlog za veliku bol, prije da su grcevi u pitanju kao sto Lejla kaze. Ali ja bih isla ponovo dr ukoliko bi me nesto stalno kopkalo. Ako zaista postoji neko odstupanje, obicno ide uputnica fizijatru i neuropedijatru, to je standardna procedura i ne treba previse brinuti unaprijed zbog toga.user posted image

(odgovor članu Angelica)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Mišićni tonus kod beba
27.2.2017 10:33:37   
Ana1317
Imala sam gestacijski dijabetes, povisen za 0,1..al smo pratili i regurirali dijetom. Zbog tog dijabetesa inducirali su porod dan iza termina, gel nesto i nije otvarao..pa ukljucen drip i tu sam se jako brzo otvarala.. s 2 na 10 u sat i 30min..inace je trudnoca bila uredna i porod.. a apgar 10/10..njega su prekosutra operirali jer je imao ingvinalnu herniju.. dalje je sve bilo u redu..

(odgovor članu Angelica)
Neposredna veza do poruke: 5
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *