|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako i na koji način izbjeći razmišljanje...
5.8.2009 13:21:58   
ena0002
NEUTJESNA evo dosta cura ti je dalo savjet..........u principu je jako tesko ne misliti o tome, pogotovo kada se vise godina trudite, ali mislim da MORAMO pokusati da se tim ne opterecujemo. Sasvim je normalno da zelimo user posted image , ali to ti istovremeno ne znaci da ce kad je jednom dobijemo svi nasi problemi nestati.
Evo preletila sam malo ostale teme koje si otvarala i postove i ja jednostavno mislim da je tebi naletio jedan tezak period u zivotu..........ma kao sto uostalom svima nama naleti. Draga proce i to sigurna sam user posted image  . Ja sam donedavno ludila, sto od brige za  user posted image  sto od svacega necega jos, ali nesto kao da je puklo u meni.........ja sve poravnila, sta bude bice........malo me jos nervira ovo sto se evo godinu dana vrtimo u krug a nista nismo rijesili.......ali rijesice se i to nekad valjda......ma  ako i ne rijesi ja ne mogu vise da se opterecujem.....
Mislim da moras, ne samo ti vec sve mi koje se vec duze borimo za user posted image , shvatiti da ima i drugih stvari u zivotu u ovom odredjenom momentu keje nam mogu zaokupljati misli user posted image

(odgovor članu ivana st)
Neposredna veza do poruke: 26
   RE: Kako i na koji način izbjeći razmišljanje...
5.8.2009 14:51:06   
Anoniman
Znam mila sve si u pravu.Ja sam sebe sama ufatila da sam upala u neku depresiju,pa su mi juče ringerajice pisale svašta i ja sinoć mućnem glavom i uradim nešto da ne mislim (na predhodnoj stranici sam napisala šta).
Opet kad malo skontam ima žena gorih od mene koje duži period ne ostaju user posted image pa žive,nemogu odma to izbaciti iz glave ali potrudiću se,u pravu ste sve kad kažete naletio je neki period.Sad ću biti iskrena mm je prije mjesec ostao bez posla,ja radim u firmi koja je skoro pred raspadom i onda počnem da razmišljam o tim brigama i usput dođe i bebica.Znala sam sjesti pa zapitati dragog Boga šta sam ti toliko skrivila,ali on je taj koji odlučuje o svemu,pa se samo u jega uzdam,ali fala Bogu krenulo je nabolje mm se već zaposlio u drugu firmu i super mu,kod mene se malo ko počelo popravljati stanje pa valjda će biti bolje.
Puno Vas pozdravljam i želim svim trudilicama da što prije ugledaju user posted image .

(odgovor članu ena0002)
  Neposredna veza do poruke: 27
   RE: Kako i na koji način izbjeći razmišljanje...
5.8.2009 16:49:22   
Hocu bebu
hvala user posted image
ma samo opusteno, i hajd,,,ne znam sto se toliko bude tuzno, pa se pitam sta sam ja mislila to ide bas za cas..ma sve je to individualno, cim bude akobogda s vama dijelim dalje sve! user posted image

_____________________________

Ti si zelja iza koje druge zelje nema

(odgovor članu nanika)
Neposredna veza do poruke: 28
   RE: Kako i na koji način izbjeći razmišljanje...
7.8.2009 23:25:53   
Anoniman
Draga Neutjesna,
vrlo dobro mi je poznat taj osjecaj i znam o cemu govoris... Bila sam na rubu sloma zivaca zbog toga... Medjutim, Bog mi je dao drugi problem o kojem sam mislila i zahvaljujuci tom problemu ostala sam trudna... 2 i pol godine sam pokusavala zanijeti, ali nije islo pa nije islo... Da bi mi dr. rekao da odem na more... Kontala sam kakve to veze ima, ali imalo je... Bili smo 5 dana, od kojih sam 4 provela u pokusavanju da smanjim bol koliko sam izgorila... A pored tog problema, svaki put kad bih usla u vodu i otplivala malo dalje, oko mene bi se stvorila lokva krvi... Toliko sam bila opterecena s tim zasto krvarim i s pokusajima da umirim crvenilo na kozi, da nisam niti jednom za tih 5 dana pomislila na bebu... 15 dana nakon povratka s mora, ocekivala sam user posted image  ali je nije bilo... tada me je obasjalo sunce i 9 mjeseci poslije, rodila sam princezicu... a sada, kad uopste nismo razmisljali o tome da imamo jos jednu bebicu, Bog nas je ponovo obradovao s plusicem na testu... Na zalost, moras trpiti drugi bol da bi otklonila onaj prvi... sad zavisi sta ce vise da boli... U svakom slucaju zelim ti od srca sto prije pozitivan test i da nam se sto prije pridruzis na trudnickom pdf... cmoka

(odgovor članu Hocu bebu)
  Neposredna veza do poruke: 29
   RE: Kako i na koji način izbjeći razmišljanje...
8.8.2009 6:58:58   
Anoniman
Hvala ti mila puno na lijepim željama.
Ostale ringerajice su mi pomogle kad sam otvorila ovu temu da počinjem prestajati misliti o tome.
Sad sebi uvijek nađem neku zanimaciju i ne opterećujem se ko prije,jest da mi ponekad bude teško ali šta ću.
Baš juče sam malo bila tužna,Kaže moja mama jel te zvala Edina (moja najbolja školska prijateljica) reko nije što,kaže ona pa drugarica ti je trudna.Ta ista Edina je starije od mene 3 dana,udala se 2 god. prije mene i ovo joj je treće dijete,a ustvari ona je mene zvala al mi nije mogla da kaže da je trudna da mene nebi rastužila.Ja sam baš bila malo tužna kad mi je mama rekla,ne iz ljubomore što je ona trudna,nego ono sve čovjeku prođe kroz glavu,ona 3 djece a ja..........
Ali samo se uzdam u dragog Boga,šta on odluči tako će i da bude.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 30
   RE: Kako i na koji način izbjeći razmišljanje...
8.8.2009 10:58:48   
Latinka
Draga Neutjesna, ista sam ti. A vjerujem da i ostale trudilice tako.
Sad opet nije strasno k'o sto je bilo, jer sam svo vrijeme, ali zaista svo vrijeme mislila samo na bebu. I onda sam naravno upala u depresiju i jedva se iscupala zahvaljujuci MM. Svaki put kad dodje mjes. ja placem do besvijesti, toliko da sam morala stavljati obloge od kamilice da bih imalo normalno izgledala sutradan na poslu. Znala sam zaplakati kad vidim trudnicu ili nekog sa malom bebom ili bebema (mada me to jos nije proslo, samo sto sad suze nekako uspijem progutati), a pogotovo kad cujem da je neko zatrudnio, ne sto kazes iz ljubomore, nego jednostavno sto nemam odgovora na pitanje: ZASTO NE I JA? Uglavnom, hvala dragom Bogu sto mi je muz ovakav kakav jest. Uvijek me nekako na kraju izvuce iz te krize; dok mu placem u krilu ili na ramenu, uvijek govori: "ma dace Bog i nama, nije to na dugme kad mi hocemo" ili nesto u tom fazonu pa se ja na kraju moram i nasmijesiti njegovim opaskama.
Evo, meni treba mjes. da dodje u ponedjeljak, pomalo me boli stomak vec dan-dva, sad me boli stomak ko da ce krenuti i ja sam ponovo tuzna, place mi se, ali sad barem pomislim:BICE, a ne k'o prije: NECE NIKAD.
Zato kazem i sad:BICE, aBd i nasi +++ i user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Puuuuuno njih za sve trudilice!!!



_____________________________

I. srce mamino 16.01.2012.
A. mamin dobrica 21.02.2014.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 31
   RE: Kako i na koji način izbjeći razmišljanje...
8.8.2009 11:54:21   
tikica_69
Ja bi prvenstveno otisla pronaci razlog zasto ne mogu ostati trudna, pa onda krenula tim putem, ciljano u borbu

_____________________________

- 20 neuspjelih pokusaja (AIH/IVF/ICSI), 2 x biokemijska
- http://zalauru.blog.hr/
Ja se ne predajem!

Neposredna veza do poruke: 32
   RE: Kako i na koji način izbjeći razmišljanje...
8.8.2009 12:08:44   
Anoniman
Ja 3,5 god. idem od dr. do dr. i nijedan od njih,a masa ih je bilo nije rekao zašto i zbog čega ne mogu  ostati trudna.Svi te upute da radiš nalaze,kad ih pregleda ima malo upale,koristi ove vaginalete,pa opet dođi pa ćemo vidjeti i tako u nedogled.Ja da znam da ima dr. koji će mi stvarno pomoći il da kaže nećeš nikad roditi,il rodit ćeš ali treba ovo ili ono isl. nebi žalila bogatstvo dati,ali mila moja naši dr. današnji su katastrofa,trebaš da podigneš kredit da bi otišla dr. ne vezano za ginekologe,i svi ostli su isti.
Moje mišljenje je tako,nek se neko ne uvrijedi,možda ima izuzetaka,ali ja nisam naišla još na takvog.

(odgovor članu tikica_69)
  Neposredna veza do poruke: 33
   RE: Kako i na koji način izbjeći razmišljanje...
14.8.2009 19:09:43   
Almaa
Čitam ove vaše postove i suze mi same naviru na oči, NEUTJEŠNA razumijem te u potpunosti, tako je lako reći "ne misli o tome, opusti se..." ali niko ne može, osim nas, koji imamo taj problem to da shvati.
Evo ovih dana sam stalno na Bašćaršiji i čini mi se da je svaka žena trudna, ja onda postavljam sebi hiljadu jedno pitanje, šta ona ima što ja nemam, kakav je to osjećaj i svaku ispratim pogledom,  sve dok ne zamakne.
Moja zaova treba ubrzo da rodi, je sam sretna zbog nje, ali nikad neće shvatiti koliko mi je bola nanjela svojom neuviđavnošćuuser posted image .
Zato vas molim da ako Bog da kad i mi jednog dana budemo trudnice a ne trudilice, uvjek kažemo neku lijepu riječ ženi koja želi da bude trudna a ne uspjeva joj, jer rijeć boli više od udarca.
Šaljem vam pusu svima i želim vam, što prije, ostvarenje tako željenog sna.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 34
   RE: Kako i na koji način izbjeći razmišljanje...
17.8.2009 8:42:37   
Starka
IZVORNA PORUKA: NEUTJEŠNA

Ja 3,5 god. idem od dr. do dr. i nijedan od njih,a masa ih je bilo nije rekao zašto i zbog čega ne mogu  ostati trudna.Svi te upute da radiš nalaze,kad ih pregleda ima malo upale,koristi ove vaginalete,pa opet dođi pa ćemo vidjeti i tako u nedogled.Ja da znam da ima dr. koji će mi stvarno pomoći il da kaže nećeš nikad roditi,il rodit ćeš ali treba ovo ili ono isl. nebi žalila bogatstvo dati,ali mila moja naši dr. današnji su katastrofa,trebaš da podigneš kredit da bi otišla dr. ne vezano za ginekologe,i svi ostli su isti.
Moje mišljenje je tako,nek se neko ne uvrijedi,možda ima izuzetaka,ali ja nisam naišla još na takvog.

Mogu ti samo reći da bi trebala krenuti u neki postupak. Ovako ćeš izluditi. Kad kreneš u postupak barem ćeš imati osjećaj da nešto radiš i da se nešto pokrenulo. Govorim ti iz vlastitog iskustva. Meni je puno lakše nositi se sa svim otkad sam u pripremama za postupak.


_____________________________


I IVF - menopur+gonal, nisam reagovala.
II IVF - klomifen+gonal, punkcija, nema jajnih stanica.
III ICSI femara,gonal-jedna jajna stanica,neoplođena.
IV AIH, beta 0
V ICSI-femara,vraćena dva embrija,beta 0

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 35
   RE: Kako i na koji način izbjeći razmišljanje...
17.8.2009 9:06:44   
delfin
uf  user posted image , kad ovo čitam vidim sebe. Možda je ružno reći al nem mogu podnijeti trudnice oko sebe, bude mi drago zbog njih ali onda mi krivo zbog mene. Nekad se nafuram da ne milsim o tome , nego nekako pozitivno, al to me drži kratko. ali odlučila sam, ove godine ću pokušati sve što je u mojoj moći, dr i ostalo. A ako ne onda sledeće na inseminaciju. Da bar postoji "normalan" klinika za sterilitet, ane ovako čekaj doktore koji su zauzeti na operacijama, na odmoru. U mjesec dana ne uradiš 2 nalaza, pa sve tako. Ili još nas trudilice stavljaju zajedno sa trudnicama da čekamouser posted image

_____________________________

16.05.2010 Napokon je stigla naša najveća sreća- mamino sunce :)
19.08.2011 stigla je i mamina princeza :)

(odgovor članu Starka)
Neposredna veza do poruke: 36
   RE: Kako i na koji način izbjeći razmišljanje...
17.8.2009 10:15:50   
Anoniman
Hej mila ove tvoje 2-3 rečenice zadnje mi liče na Godinjaka,jesi li i ti kod njega?

(odgovor članu delfin)
  Neposredna veza do poruke: 37
   RE: Kako i na koji način izbjeći razmišljanje...
17.8.2009 11:56:19   
Starka
IZVORNA PORUKA: NEUTJEŠNA

Hej mila ove tvoje 2-3 rečenice zadnje mi liče na Godinjaka,jesi li i ti kod njega?

Na koga se ovo odnosi??


_____________________________


I IVF - menopur+gonal, nisam reagovala.
II IVF - klomifen+gonal, punkcija, nema jajnih stanica.
III ICSI femara,gonal-jedna jajna stanica,neoplođena.
IV AIH, beta 0
V ICSI-femara,vraćena dva embrija,beta 0

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 38
   RE: Kako i na koji način izbjeći razmišljanje...
17.8.2009 12:21:21   
delfin
ako misliš na mene jesam, Meni to sve ide presporo. Znam da nije do njega čovjek ne može drugačije, ali žao mi nas, vrijeme tako leti.

_____________________________

16.05.2010 Napokon je stigla naša najveća sreća- mamino sunce :)
19.08.2011 stigla je i mamina princeza :)

(odgovor članu Starka)
Neposredna veza do poruke: 39
   RE: Kako i na koji način izbjeći razmišljanje...
17.8.2009 13:01:33   
Anoniman
Piše odgovor članu delfin

I ja sam isto kod Godinjaka,i od aprila se ganjam sa njim,uradim jedne nalaze pa papa test čekam po 2-3 mjeseca,pa kad dođe papa ovi prvi zastarili i sve tako.Samo mi je je 1 od aprila dao poliginax vaginalete i to je to.U pravu si kad kažeš nije do njega,ali meni vrijeme leti stvarno ne mogu više.
Prije par dana sam išla kod dr.Đuderije u Hadžiće i sve su prilike da ću skroz kod njega preći,jednom sam samo bila i čovjek me toliko ohrabrio,toliko mi nade dao,toliko me utješio za tu bebicu da ti objasniti ne mogu.
Nisam skroz prestala misliti o tome ali 40% ne razmišljam,toliku mi je snagu i nadu dao da se reći ne može.
Želim svakoj trudilici da što prije ostane trudna i da što prije ugleda one 2 crtice
pozz

(odgovor članu Starka)
  Neposredna veza do poruke: 40
   RE: Kako i na koji način izbjeći razmišljanje...
24.8.2009 22:55:45   
Mirkica
Eto ja sam tek sada odlucila da ponovo pokusam ostati trudna , posto kod prve trudnoce se jednostavno desilo nisam nista tjerala , i evo ovaj mjesec odlucila sam da pokusam nadam se izace na dobro , ali j aimam problem j a u opste nemam potrebu za sex  sada kad sam imala plodne dane , inace moze uvjek :) ali sada kad sam imala u podsvijesti da su mi tu plodni dani i da bi moglo da uspije , nema volje s moje strane a kada nemam volej nemogu spavti s muzem nadam se da ce se popraviti inace :) neznam kako ce uspjeti proces :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 41
   RE: Kako i na koji način izbjeći razmišljanje...
18.9.2009 16:15:38   
Anoniman
Ponovo se vratila razmišljanja,ne mogu prestati i gotovo....

(odgovor članu Mirkica)
  Neposredna veza do poruke: 42
   RE: Kako i na koji način izbjeći razmišljanje...
18.9.2009 17:43:09   
Ela78
Draga NEUTJEŠNA i ostale ženice i sama sam u istom problemu, suze mi na oči idu, znajući kroz šta prolazite i uvijek nanovo se vraćaju isti osjećaji pitanja: zašto ja, zašto se to meni dešava......
Davno sam imala faze kad sam plakala kad ugledam djecu ili trudnice, jednostavno prošlo je samo od sebe, prevalila sam i pitanja: šta čekate, šta je vama, bla bla.....neka se gone dođavola tako sam rekla!!
Sad je faza da kada neko ostane trudan nazovu me i kao najteže im je meni  to saopštiti a ne kontaju da mene više boli taj njihov stav.....ali nek se gone i oni i njihov stav
Elem ja mislim da osjećaj taj ne može proći, jednostavno, moramo naučiti živjeti s tim dok ne dočekamo naš user posted image user posted image .......i prihvatiti NEUTJEŠNA kao sastavni dio tvog života.Ne zapadati u depresije, nekad oplakati sutra se nasmijati i tako to ide. S tim što ako vidiš da ne ide kod tih doktora da te zavlače pređi na sledeći korak, idi dalje...........ja sam batalila sve doktore ovdje u Banja Luci i Sarajevu, samo me zavlače tamo vamo, pukao mi je film i predala sam papire za Maribor na vještačku. Vjeruj mi otkako sam to uradila, ne razmišljam toliko o tome, čekam, imam povjerenja u Maribor i znam da radim nešto konkretno kod provjerenih profesionalaca....i ako ništa drugo mirnija sam
Nadam se da sam ti bar malo pomogla i rateretila te, ne daj se NISI SAMA .....dočekaćemo mi naše anđeleuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 43
   RE: Kako i na koji način izbjeći razmišljanje...
19.9.2009 12:04:16   
Hocu bebu
slazem se s tobom, kad zena stvarno razmislja o tome pa nema ni volje!
Ja sam i ovaj mjesec u pokusaju he he ali stvarno ovaj put nisam sad mislila da idem u krevet a da mi je u glavi samo zatrudnjivanje
Opustila sam se i bice sta Bog da mada ne znam sto sam luda, pa malo umisljam neke mucnine he he

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 44
   RE: Kako i na koji način izbjeći razmišljanje...
20.9.2009 0:57:28   
Lilly
Pola godine razmisljam samo o user posted image , pola godine pustim sve kraju, pa opet,... pola godine se nadam, pola - pustim sve kraju,... i tako u krug... Kako sam sad zakljucila, izgleda da je bolje kad se ne nadam i kad dobijem tacno na vrijeme - to je ok, a onako se nadam ko' luda i kad dobijem, jos vise poludimuser posted image . Polako prestajem da se nadam, mada, tracak nade uvijek postoji a skriven je duboko u meni.... Ako bi u ovom ne nadanju ili "skrivenom nadanju", ipak docekala dauser posted image izostane, uz to josuser posted image onda bi to bilo najljepse iznenadenjeuser posted image , a do tada sve ostaje kako jeste, i svakog mjeseca jedno te istouser posted image

_____________________________



...oooO..................
.....(....)...Oooo.......
......\..(.....(....)......
........\_)....)../.......
...............(_/....

(odgovor članu Hocu bebu)
Neposredna veza do poruke: 45
   RE: Kako i na koji način izbjeći razmišljanje...
21.9.2009 11:09:36   
Anoniman
Sve mi je jasno šta govorite ali jednostavno malo ko prestanem pa opet razmišljam,ne mogu nikako da skrenem na nešto drugo.

(odgovor članu Lilly)
  Neposredna veza do poruke: 46
   RE: Kako i na koji način izbjeći razmišljanje...
21.9.2009 12:38:58   
Makica29
Nasla sam se i ja u ovome kao i mnoge trudilice. Evo ulazim u trecu godinu pokusavanja i nekad mislim da sam "poravnila", a nekad me uhvati depra i tako u krug.  Ima laksih i tezih dana. Svi oko mene su trudni, neki vec drugi ili cak treci put. Niko nema problema s tim iz mog neposrednog okruzenja sem mene. Znam ja da je RR puna trudilica, ali ..
Nekad uspjem sama sebe slagati da ce biti sve u redu, a nekad suze same krenu na vijest o necijoj trudnoci, pri pogledu na neku trudnicu ili bebu. Ma sta da vam pisem, sve znate i same..
Nema nekog carobnog lijeka, moramo se boriti. Kao sto Neutjesna rece, dosta joj je svih ljekara a onda opet krene u "obilazak" istih. Mislim da bi nam svima bilo lakse kad bi nam neko rekao da cemo imati djecu, pa makar i  za X godina, a ovako, najteze nam pada sto nema garancije da ce se to desiti uprkos svim nasim naporima.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 47
   RE: Kako i na koji način izbjeći razmišljanje...
30.9.2009 22:36:03   
Bekica
Zdravo svima!Citam ove redove,a suze idu same!Ja mislim da koliko god se trudile da ne razmisljamo o tome to je nemoguce,jer nam je to svima u psihi i tesko nam je sto smo nemocne!Naravno okruzenje misli da nas razume ali samo nas moze razumeti onaj ko je i sam u takvoj situaciji!Ipak mislim kad nesto jako zelis onda se to i ostvari......nadam se!!!

(odgovor članu Makica29)
Neposredna veza do poruke: 48
   RE: Kako i na koji način izbjeći razmišljanje...
1.10.2009 7:38:12   
Anoniman
Ako je do psihe i do razmišljanja ja ga onda nikad neću roditi,jer jednostavno ne izlazi iz glave i gotovo,šta god da radim beba je "tu negdje".

(odgovor članu Bekica)
  Neposredna veza do poruke: 49
   RE: Kako i na koji način izbjeći razmišljanje...
17.10.2009 10:46:32   
*Seve*
Poznajem jedan bracni par,koji su 7 godina radili na bebici...
I ono jednostavno im vise i bilo svejedno,udustali od toga da se trude toliko...
I nakon 7 godina ona ostane trudna,rodila cerkicu...Nigdje kraja njihovojj sreci...
E ja sam je srela prosle godine u Bosni...Kazem joj cestitam na cerkici i td...
I pitam kako su uspijeli...Kaze ona meni ovako:Cekam ja kod doktora kada jedna baba ima oko 70g,pridje meni
i pita me sta si ti tako tuzna.Kaze ja joj otvorim dusu,ispricam joj sve...Kaze ona nije tebi dijete nista...
De ti kaze kada dodjes kuci kreni u potragu za koprivom pa nadji sebi toga dosta,te odmaskuvaj pa pij a tako se i operi
nekad sa tim...I sasusi pa da imas za zimu,pij koliko mozes...I kaze uradim ja  tako i nakon 3-4 mijeseca ostane trudna.
Eto bas sam to htjela napisati.Sada koliko je to ucinkovito ja neznam,ili je jednostavno to sudbina...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *