|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Pregledi i porod van svog kantona
13.11.2007 16:54:38   
Nemirna
Ovako, zanima me da li ovdje ima neko ko pripada drugom kantonu a preglede i porod je obavio u Sarajevu?

Ja sam u SBK i pripadam bolnici u N. Biloj ali ne želim roditi tamo.
Zanima me kakve su procedure i da li je moguće preglede vršiti na Koševu ili Općoj iako ne pripadaš tamo?

Nadam se da sam napisala shvatljiv post. user posted image

Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Pregledi i porod van svog kantona
14.11.2007 10:01:31   
travnicanka
Pa neznam zasto bjezis da se porodis u kantonalnoj bolnici Travnik.Tamo ima jako puno dobrih ginekologa.A imas i privtne ordinacije i ti isti doktori rade na porodjajnom,vode ti trudnocu i dodju na porod.Jedan od po meni od najbolji ginekologa je stari dr.Lisica.Nemoj me shvatiti pogresno ali zasto ici u drugi kanton kad i u svom imas sve sto ti treba!!!!Pozdrav!!!

(odgovor članu Nemirna)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Pregledi i porod van svog kantona
16.11.2007 13:31:36   
Nemirna
Mozda zato jer mi do Travnika treba 2 sata voznje user posted image
Ja sam iz Kreševa, Sarajevo mi je 35 minuta vožnje i po svakoj logici priradam tamo... Osim po ovoj nekoj podjeli koju su nam nametnuli. No to nije bitno.

Upravo to i jesam pitala, da li ima neko ko je isao privatno nekom doktoru u Sa a koji ga je poslije porodio ili na Kosevu ili u Općoj...



(odgovor članu travnicanka)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Pregledi i porod van svog kantona
16.11.2007 22:48:02   
alma_s
Draga Nermina mogu ti samo savjetovati da ne bjezis od bolnice u N.Biloj. Ja sam iz Travnika a isla sam se tamo poradjati i mogu ti reci da su uslovi super osoblje takodje.Imala sam tretman za pozeliti.Porođajna sala ne izgleda kao sala mozes birati kako da te porode.To ti je kao dnevni boravak sa TV-om imas strunjace loptu ma sta pozeliš.Čistoća je na ekstra nivou sestrice i babice super ma ne znam sve je za pohvaliti i svima bih preporucila da tamo idu na porod ali svako ima svoje misljenje.Puno pozdrava od mene tebi

_____________________________

cuica

(odgovor članu Nemirna)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Pregledi i porod van svog kantona
19.11.2007 12:22:03   
Nemirna
Prije 2.5 godine sam rodila u N. Biloj ovog dečkića koji je na mom avataru ;-) Istina je da su uvjeti odlicni, cistoca, oprema... Ali (vec sam to negdje napisala na forumu) osoblje = 0 bodova. Tko kaze da se moze birati kako da te porode? Ja sam bila prvorotka, beba je tezila 4400 grama, imam uske bokove, udebljala sam se oko 27 kg, prenijela 10 dana i u tri dana koja sam lezala i cekala trudove nitko mi nije kontrolirao plodnu vodu, kamo li ti sto drugo... Trazila sam carski rez i mislim da sam bila za njega... nisu mi dopustili. Probili su mi vodenjak u 9 ujutro ukljucili infuziju ali i dalje se nisam otvarala... porodila sam se oko 3 popodne... sjekli su me i mimo toga sam popucala.. unutra i vani... Porodio me neki doktor kojeg nikad nisam vidjela (iako je doktor koji me vodio obecao da ce on biti na porodu i da ce on to sve obaviti.. Da nije bio tu, u redu, ali znam da je bio.. samo nije htio) koji me nije niti zašio a vec je istracao i od mog muza trazio novac.. Babica kojoj sam taj dan bila jedina zena na odjelu me nije htjela pratit do wc-a koji je jako udaljen od sobe... iako je babica koja me porodila, kad je odlazila sa smjene, rekla da naglasim da me netko mora pratit jer sam bila slaba i izgubila previse krvi...
Ima jos toga ali necu sad da pisem knjigu... Sve u svemu užas. Jedino dobro što ono porodilište ima je babica Snjezana. Nista vise.

E da, nakon deset dana mali je spavao i u snu poceo povracati, prestao je, odnosno nije mogao disati, i poplavio... Umrla sam od straha... Sreća imam tetku koja je godinama radila na Jezeru kod beba koje su bile loše... dosla je brzinom svjetlosti i nekako uspjela procistiti bebici disne puteve pa je maleni nekako uhvatio zrak... hitno smo odjurili za Koševo, nakon nekoliko pretraga ustanovilo se da bebi nije izvucen sekret koji je trebalo izvuci odmah nakon poroda... a ovi u Biloj su navodno nesto "izvlacili"...

Ne kažem, logicno je da svatko prodje drugacije.. Ali mene N. Bila vise ne vidjela.. Ne samo zbog mog slucaja.. poslije mene moje tri poznanice su imale probleme u tom porodilistu... o drugim slucajevima, koji nisu vezani za porod, da ni ne pricam...



_____________________________

I sine drž' se žena! One su ti kao sol... Može i bez njih al' je bljutavo
---------------------
Martin, 17.05.2005
Nora, 18.06.2008

(odgovor članu alma_s)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Pregledi i porod van svog kantona
20.11.2007 0:04:09   
alma_s
Draga Nermina jako mi je žao što si tako loše prošla,ja bih isto tako prošla da sam se porađala ovdje u Travniku,jer sam imala mnogo problema.Mene je cijelo vrijeme vodila doktorica Lovrinović i ona me je i porađala ustvari radila mi je carski rez.Za nju imam samo rijeći hvale jer da nije nje ja još uvijek možda ne bih bila mama.Ja sam govorila o uslovima sada u bolnici (porodila sam se prije 6 mjeseci) mnogo toga se promjenilo.Baš kada sam se porađala bio je onaj generalni štrajk ,svi su radili bez prestanka nikoga nisu vratili .Za 7 dana ,koliko sam provela tamo,stvarno se nemem ni na koga požaliti,a po prićama žena koje su sa mnom ležale isto tako.Za babicu Snježanu si upravu jedna je od najsavjesniji babica jer je i sama mnogo toga prosla kao žena.

_____________________________

cuica

(odgovor članu Nemirna)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Pregledi i porod van svog kantona
23.11.2007 13:51:00   
sebila
Pozdrav Nemirna ja ti savjetujem da se dobro raspitas i rodis tamo gdje je bolje.
Ja sam rodila u Bihacu i grozno iskustvo sam imala uzas osoblje je toliko neljubazno i korumpirano
noko ti nece pomoci dok mu neplatis oni to smatraju obavezom,a o Doktorima i da se neprica.
Na mene se babica prvo izderala kad sam dosla da se porodim kaze sto si se udavala i j....a a sad mi places.nije htjela da me primi dok nepogleda seriju.toliko me boljelo kad su me rezali a kad su me sili nisu mi dali inekciju,ja sam imala psihicke posljedice mjesecima a toliko sam krvi izgubila da je mjesecima nisam mogla nadoknaditi.TA BIHACKA BOLNICA ME TOLIKO RAZOCARALA :nedajte da se vama nesto tako desi ja sam bila mlada i nisam nista znala i to me kostalo...lijep pozdrav i prvo mislite na sebei bebu...

_____________________________

Voli sam sebe pa ce te i drugi voljeti"
(istina ziva)

(odgovor članu Nemirna)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Pregledi i porod van svog kantona
20.7.2010 8:10:34   
Merima_
Vidim niko nije pisao na ovu temu vec dugo, ali da pokusam.

Zanima me da li neka zna cijenu poroda u Sarajevskom kantonu u Vojnoj bolnici?
I usput, da li bi mi ko mogao preporuciti neku doktoricu iz te bolnice?

(odgovor članu sebila)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Pregledi i porod van svog kantona
20.7.2010 11:42:37   
/MMK/
Merima, mislim da je cijena poroda ( ako se nema osiguranje ili nisi iz tog kantona) oko 500 KM misli se na vaginalni porod, carski je skuplji, leži se više dana, pa mislim da izađe preko 1000, ali ovo ti je sve za provjeriti.

U Vojnoj ti na odjelu ginekologije postoje 2 doktorice načelnica Jasna Gutić, koja ordinira i negdje privatno ( tako da ako ti je to interesantna opcija možeš uklopiti privatne i bolničke preglede) i dr. Aida Đurđević Đulepa.
Muških ljekara ima više, Mašić je fenomenalan i kao čovjek i kao dr. dok nekih većih pritužbi ne bih imala ni na koga ( ležala 2x)
Sretno


_____________________________

09.2010.

(odgovor članu Merima_)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Pregledi i porod van svog kantona
20.7.2010 18:14:54   
Merima_
Hvala ti najljepsa. Fine informacije, za obradovati :) Ako je 500 KM, odusevljena sam, ali ako kazes da treba provjeriti, morat cu onda otici i doista sve u tancini provjeriti, jer nisam i SA kantona.

Hvala jos jednom user posted image

(odgovor članu /MMK/)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Pregledi i porod van svog kantona
20.7.2010 22:04:33   
Medić*
Ja sam 8 mj trudnocu vodila privatno, zadnjih 7 dana u V.bolnici, porodila se 3 sedmice ranije. S ozirom da tada nisam imala z. knjizicu porodjaj i dva dana lezanja u bolnici platila sam tacno 876 km i na papiru dobila cijenu svega onoga sto je radjeno tokom lezanja i porodjaja, vaginalni porodjaj dovrsen vakumom.

_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu Merima_)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Pregledi i porod van svog kantona
5.6.2017 13:36:35   
Arielle
Pozdrav svim mamama, prije svega.
Ovo je moja prva trudnoca i prvi post koji pisem ovdje iako redovno citam sve redom :)
Iako je ova tema davno otvorena, nadam se da ce mi netko moci odgovoriti... da li je itko u skorije vrijeme iz drugog kantona isao na GAK ili Vojnu na porod, i ako jeste, koliko je to sve kostalo? Znam da je bilo dosta promjena u zfravstvenom sistemu u zadnje vrijeme pa me interesuje kakva je danas procedura...

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Pregledi i porod van svog kantona
23.4.2018 16:00:29   
Biribis
Pozdrav, imam jedno pitanje, ako neko ima slicnih iskustava voljela bih da mi pomogne i uputi sta raditi!

Ovako, zivim i radim u Bosni, a moj buduci suprug u Austriji, trenutno sam u 4 mjesecu trudnoce. Planiram raditi ovdje do 28 dana pred porod, a onda ici u Austriju i tamo da se porodim.
Mene zanima, ukoliko se porodim u inostranstvu da li moja prava ovdje ostaju nepromjenjena u maticnoj zemlji, tj. Da li cu imati pravona porodiljsko i pravo na isplatu plate dok sam na porodiljskom ?!

(odgovor članu Arielle)
Neposredna veza do poruke: 13
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *