Anoniman -> RE: bebe i novac (4.8.2011 0:07:15)
|
IZVORNA PORUKA: snijeg Bitno je da imate stalna primanja i da možete obezbjediti osnovne uslove za život svoje bebice. Ne zaboravite da masu stvarčica potrebnih bebi dobijete nakon rođenja od porodice i prijatelja - tako je makar kod mene bilo. Puno ti je važnije da budeš spremna svojoj bebi pružiti vrijeme, ljubav, pažnju i zaštitu, sretna beba je beba okružena ljubavlju roditelja, a igračke i odijela njima puno manje znače :) Potpisujem ja sam npr svom kupila novi krevetac, madrac, jastucic, , jorgan, tu nisam stedila, garderobica za bolnicu tj iz bolnice takodje ...Kolica 3 in 1, lezaljku, hodalicu, ono cudo ko dekica sa visecim igrackama, to sam dobila od drugarice koja ima sina....Ona mi je ustedila sigurno 2500 hiljade km...Od druge drugarice sam dobila ljulju i neki dan mi je donijela kolica na sklapanje....Super ocuvana...Poslije kad su raja dolazili na babine svi su pitali sta mi treba(ovdje u Dk je to normalno da napises listu zelja za rodjendan, Bozic itd) Tako da sam ja ko je pitao rekla treba mi vreca za spavanje, ovo ono...Nekako mi se cinilo bolje tako nego da trose novac na nesto sto vec imam....E sad da nisam dobila to sto jesam sve to nuzno bi se moralo kupiti....Normalno gledala bih da ne bacam silni novac u ponekim bijesnim prodavnicama gdje jedna obicna majica kratkih rukava kosta oko 100 km.... Ovdje se uvijek moze naci dobrih stvari i sto se tice garderobice i ostalih potrebstina za bebu na snizenjima , akcijama....Opet se ne moze izracunati koliko dijete kosta , ja se nikada za to brinula nisam jer nisam bogata da mu mogu pruziti neke lude stvari ali osnovno uvijek mogu ipak najvaznija je ljubav majke i oca .... Za koji dan cu poslati za Bosnu jednoj familji sve njegovo sto mu je okracalo imaju 3 velike torbe samo garderobice halal bilo nekom ce dobro doci , ocuvano je, cisto moze se jos jedno dijete odgojiti u tome....
|
|
|
|