buduca mami -> RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) (3.11.2011 14:08:39)
|
IZVORNA PORUKA: soraya OOOoooo,od jutros sve lijepe vijesti! cestitam novopecenim mamama a bebama zelim sve najljepse u zivotu! Ja jutros isla u DZ na kontrolu jer vec nekoliko dana osjecam pritisak dole, ponekad imam osjecaj da ce mi sve poispadati. Cak sam sinoc osjetila i probadanje u lijevom jajniku.A o peckanju i pojacanom iscjetku da vam i ne pricam. Uglavnom, doktorica mi dala da uradim nalaze da vidimo ima li kakve upale pa sutra opet moram u DZ. Poslala me i na 4D ultrazvuk posto ga nas DZ ima,jutros odmah isla, hvala Bogu sa mojom curicom sve u redu. Nema kontrakcija (koje su mi u posljednje vrijeme bile ceste). Mjerice odgovaraju sedmici trudnoce (29. sedmica), prednjaci glavica a i posteljica mi je nisko tako da doktor koji me gledao na UZV pretpostavlja da je taj pritisak od spustene posteljice i glavice. Sta vi mislite o tome? Inace svakih 5 min idem na WC. Doktorica mi je za iscjedak i peckanje ovaj put dala macmiror vaginalete i rekla da iskoristim 6 kom pa da napravim pauzu a a ko ne bude poboljsanja da iskoristim i preostalih 6 posto ih u pakovanju dodje ukupno 12. Je li neka od vas koristila ove vaginalete kako su vam djelovale i smiju li se one uopce koristiti u trudnoci? Koristila sam sve i svasta od canesten kreme,canesten vaginaleta, neopenotran vaginaleta,ali sve su davale kratkotrajan rezultat! Da uzmem jos nesto za jacanje vaginalne flore, tipa Lactogyn ili nesto slicno. Zenice,pomazite mi jer se ovog gadnog iscjedka od kako sam trudna nikako ne mogu rijesiti! Sorry na poduzem postu! pozdrav za sve vas soraya, ja sam koristila macmiror,tamo nekad u 3-4 mj.trudnoce,smiju se koristiti naravno,al meni nazalost nisu pomogle,...to daju i za upale,peckanje,al eto probaj,mozda kod tebe bude boljeg efekta...meni nisu bile drage nikako ...i da,...od njih ces tek da imas iscjedak.tj,sve ono zuto se istopi i pola izadje vani,...
|
|
|
|