Hurma -> RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) (4.11.2011 12:37:05)
|
IZVORNA PORUKA: Bebica11 Hello zenice Kako ste sve redom?? Ja sam 'nako, nervozna podosta, valjda malo od straha od prijevremenog poroda, jos mama i sveki pritiscu, pocelo mi je jako smetati[sm=smiley13.gif] kao da mi nije dosta mene same al eto.... Veceras aBd idem na kontrolu, jedva cekam[sm=bravo.gif] Jutros u 5h sam imala bolove ponovo pa eto vidjecemo sta ce biti, imam i probadanja u rodnici, kontam dal se tako osjeti "otvaranje"?????znal iko?? slicna situacija... psihicka rastrojenost... htjela danas malo izaci, kakvi ne mogu, boli i boli... kad lezim inekako je manje... ali ne da da stojim i sjedim... ali mi je cudno, proslu trudnocu sam cijelu imala ove bolove i pritisak dole a na ultrazvuku on npr ne vidi kontrakcije... ja sam i prvi put kad se desio spontani isto imala kontrakcije i isto krvarila... to je i razlog spontanog i prsnuca vodenjaka... poslije toga sam imala operaciju na maternici (bilo neko zadebljanje) itd... tako da kad mi neko kaze, ma moze ti biti ok kad uđeš u 5. mjesec ja se nasmijem... toliko toga maternica prezivi (plus porod normalan) nema sanse da bude bolje... e to dole u preponama bolovi......... no way da je otvaranje... mene je to sa malim boljelo kad sam usla u 8. pa sve do poroda... u intervalima, boli dan pa ne boli tri... i kad sam otisla na porod... ni prst otvorena... da sam bar bila... uh... to se samo onako kosti pripremaju za docek :) mene je gynipral zabetonirao bio... da mi nije pukao vodenjak, mislim da bih nosila i danas... (mislim da nisu isprovocirali porod)... nadam se da nosis curicu... nisam nigdje procitala, sta nosis... ako jeste, ti se komotno mozes poroditi zbog tih pluca... ali djecaci...jok... ja sam juce i prekjuce mislila da necu prezivjeti dan, koliko sam bila losa psihicki, briga... bol, dosada... nerviranje... stres... i jutros ustanem rano... okupam, se, sredim se... promijenim posteljinu... i vec se malo bolje osjecam, mislila izaci malo vani ali ne smijem... hocu da kazem... sto mislis da bi te smirilo... uradi... jer svaki put kad bih dobila bolove od mog placa bi se duplo povecali tako da... stres ne ide uz kontrakcije nikako... ja ne pijem apaurine... ali vjerovatno ce mi ih propisati sa gynipralom za koju sedmicu.... hoce li oni pomoci ne znam... (izvini sto sam opsirna, ali nekako kroz tvoju situaciju koja je sto puta gora od moje bila se totalno suosjecam... voljela bih pomoci... gubitak i teske trudnoce mogu svatiti samo oni koji su prezivjeli isto) [sm=smiley31.gif] kiss
|
|
|
|