Anoniman -> RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) (3.1.2012 13:41:32)
|
ne bih nešto više o mrsi osim da smo mi sve žene odgovorne spram sebe i ostalih da tražimo da bude čist. Znam dosta žena, a i ščitala sam i po forumu kako se žene u stvari najviše žale na higijenu. Kako čistačica obriše pod i opere obod lavaboa ne i unutrašnjost niti ga istrlja vjerovatno i ostale dijelove i svi to uglavnom samo odgledaju. Svaka od nas to treba opominjati i upisivati u ŽALBE na klinici, inspekcija te knjige pregleda, i sami smo krivi što su knjige prazne. Nije kriv direktor i šef koji ne gleda kako se to radi, već onaj koji to vidi. Sigurno da osoblju bolje očiste. Ja svoj wc kući ne mogu oprati za 3 min. a oni se obično toliko zadrže. Nazalost nisi informisana kako se mrsa prenosi i kako se mrsa "dezinfikuje" ni jedno dezinfekciono sredstvo, cakni plivaseptom da kupas ustanovu je ne moze dekolonizirati, cak ni stroga sterilizacija, mrsa kad je tu pustila korjenje jedino rusenjem zgrade se ona moze iskorjeniti. Sto se tice cistoce Jezera, ja sam tip perfekcioniste, kod mene ne smije mrvica nigdje biti, koje me znaju to mogu potvrditi, ali na Jezeru je sto se tice cistoce perfektno cisto, bar kad sam ja bila. Mrsa ide na osobe slabog imuniteta, zato milioniti cu put ponoviti popravljajte imunitet, krvnu sliku do poroda. Meni je imunitet bio nikakav, a sa zeljezom 2,5 sam otisla na porod.
|
|
|
|