gerberka -> RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) (5.1.2012 13:00:09)
|
ma ja vise zobg krupice jer sam primila dosta antibiotika pa mi je za ocekivati candidu... samo trazi u apoteci turban trakicu..tako se zove... evo spisak za dopunu ZA BEBU TOALETA: KREMA BADEMOVA ILI PAVLOVICEVA ZA GUZU (ja korisitim orginal Pavlovicevu kremu, ima je kupiti u apoteci Tomu na Dobrinji I u DM na A.Polju…pokazala se kao najbolja I najekonomicnija…ako nema nje onda bademova krema od Galasa – Sarajevo apoteke) DJECIJI SAPUN CAJ OD KAMILICE U KESICI (prvih dana beba ce se kupati samo sa kamilicom razblazenom sa vodom u omjeru kamilica : voda = 1:2… BEBA SE KUPA TEK KAD ODPADNE PUPAK kamilica iz apoteke… CETVRTASTA PAMUCNA KRPICA ZA KUPANJE BEBE ( sluzi umjesto spuzve, moze se napraviti od bilo koje njezne pamucne krpice ili pelene, a u Turbo limacu su bili kompeti, peskir, krpica I siperak…bilo bi prakticno uzeti prije nego beba dodje…) DJECIJI SAMPON (ja koristim Nivea sensitive – mozda dobijete na poklon Nivea ruksak…sve dodje u njemu – 45 km) KADICA ZA KUPANJE TERMOMETAR ZA VODU ZA KUPANJE – voda treba da bude 37 stepeni VELIKI PESKIRI vrlo su prakticni peskiri sa kapuljacom STAPICI ZA USI – siroki stapici PUMPICA ZA NOS – u apoteci… tek od 2 mjeseca APOTEKA: GENICIANA VIOLET 1% - u apoteci, nanosi se na stapic za usi I blago se namaze na kozu u predjelu bubuljica, ako ih beba ima, obicno su u predjelu guze I genitalija… KALIJEV HIPERMANGAN kristalici praha, kod osipa, infekcije u podrucju guze I genitalija, obavezno prati djete u kupci od hipermangana. U soljicu od crne kafe razblazi se vrlo malo praha ( na vrh cackalice) da se dobije boja rijetkog soka od maline, saspe se u kadicu I beba se okupa ili se operu samo guza I genitalije… Osip I crvenilo guze ima skoro svaka beba, jer cesto u bolnici samo previjaju, a niti peru niti, mazu kremom… Obavezno guzu I genitalije mazati debljim slojem kreme, jer ona stiti od mokrace. Zato je najbolja Original Pavloviceva jer stvara na kozi zastitnu barijeru koja sprijecava ojede… KAPI ZA NOS – SUNCE MOJE MALO OBICNA VATA D3 KAPI VODENA OTOPINA, beba uzima po tri kapi 1 dnevno od 1 sedmice zivota (prevencija rahitisa), u otpusnom pismu iz bolnice ce se pisati da I majka uzima istu dozu, ja sam po preporuci pedijatra nastavila piti PRENATAL, jer ima istu kolicinu D3 vitamina I ostale vitamine koji su potrebni bebi I zeljezo koje je vrlo vazno…Bebi se daju na malu kafenu kasiku I iako su vrlo gorke bebe se ne bune. Majka pije ukoliko doji… ZA PUPAK : 3% HIDROGEN I BIVACIN PRAH Bivacin prestati koristiti iza sedmog dana – moze izavati krvarenje…STERILNE GAZE za pupak
|
|
|
|