Selma Kikoebu -> RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) (6.1.2012 21:18:19)
|
IZVORNA PORUKA: raja_ringe Selma Kikoebu ja u trećem mjesecu letjela puno puta ,super podnosila, samo mi jednom bilo malo muka prilikom slijetanja, ali je tada baš ružno i sletio (ja inače autobusom ne bi nigdje mogla ni kada nisma trudna, avion mi je super i voz mi je super). Na aerodromima sam samo naglašavala da sam trudna da ne prolazim kroz rendgen (ja tako i u ovim našim institucijama koje ga imaju). U Beču mi samo nisu dali da ne prođem, ali nije to ni puno štetno, a tebi ako se već stomak vidi, sami će te odstraniti. Ponesi nalaze sve za svaki slučaj, obavezno putno zdravstveno osiguranje (ja ga i u Hrvatsku kad idem uzimam). Naravno kontrola prije i poslije puta. Većina aviokompanija u visokoj trudnoći (čini mi se od 36 sedmice) ne daju trudnicama. Eh da i ako polijećeš iz Sarjeva, od skoro su počeli da naplaćuju drugi prtljag iako kilažom nisi dostigao limit (glupost najveća), pa je bolje jedan veći kofer nego dva manja raja ringe, hvala ti puno na objasnjenju, sad mi je lakse. ja sam pitala doktora juce da li smijem putovati, on je rekao da smijem, da je sve ok :-) Putujem iz Zagreba, jer mi je duplo blize stici do zagreba nego do sarajeva. znaci da im naglasim to za rentgen, mada kod mene se iz aviona vidi da sam trudna, stomak masalla [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] ja putujem tek za 10 dana, tako da se jos cujemo
|
|
|
|